grali tak kiedyś number of the beast, made in japan, master i dark side, taka tradycja, eh
Dream Theater
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dream Theater
Zajzajer on the Road 2026:
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Chujowa. Gdybym poszedł na DT i dostał w jakiejś części cover band to bym się wkurwił. Nie czaję zupełnie tego zwyczaju, to nie jest zespół z trzema albumami i na początku drogi, a cudze zawsze kosztem własnych.
No ja bym się ucieszył, bo DT słyszałem gdzieś 130 ich utworów albo więcej z całej dyskografii, to 3/4 jak nic. Wrócił Portnoy, grają An Evening With trase teraz, i grają w jednym miejscu 2-3 daty pod rząd, a zawsze wtedy jak były takie daty, to przeważnie w drugi wieczór grali całą płytę, co prawda ostatni raz całą płytę grali 20 lat temu, ale jak Portnoy wrócił to wszystko jest możliwe, zwłaszcza że w jednym z wywiadów po powrocie mówił, że jeszcze może kiedyś zagrają jakąś całą płytę
2 godziny muzyki DT i godzina jakaś plyta (mi się Rush marzy albo jakieś Yes) i wszyscy zadowoleni
, poczekamy zobaczymy dziś pierwszy gig w Korei, ja wolę całą płytę jakiegoś klasyka niż te nowe utwory DT, bo to straszna kupa
Kwietniowy koncert z Chile będzie filmowany na potrzeby kolejnego dvd/blu ray, tym razem cała parasomnia, a change of seasons i inne niespodzioanki 
ale mało się powtórzyło, jakbym był na tych gigach to bym był zadowlony, dzis w tokio tez bylo acos i cala parasomnia 
Lepszy ten set z Budokan niż ten dzisiejszy
Tam było przereklamowane Octavarium ,wole A Change of Seasons zdecydowanie, a Parasomnia to nowa płyta, wiec też coś świeżego, co nie zmienia faktu, że to słaba płyta
Parasomnia to straszny kloc. Ale i tak najlepsza CD od „Dream Theater”
Jak na ten moment, to dla mnie 7 płyt DT jest rewelacjnych, bardzo dobrych bądź dobrych, pozostałe 9 to kloce, taka muzyka mnie odrzuca jak na tych 9 płytach, wolę sobie Slayera puścić albo grunge jakiś. I DT i Parasomnia są w tej 9tce, ja chyba nawet stawiam wyżej Parasomnie ciut od ''Dream Theater'', ale obie są kiepskie. Cieszy fakt, że odkąD Portek wrócił to grają mało numerów z ery Manginiego na koncertach, zawsze lepiej usłyszeć Peruvian Skies, Take the Time niż jakieś The Enemy Inside (no dobra to akurat teraz grają, ale to jedyny reprezentant jego ery w secie obecnie )
Akurat Enemy Inside jest spoko
Aczkolwiek patrząc na sety to nie grają nic co by mnie w jakikolwiek sposób mogło zachęcić do pójścia na ich koncert
Aczkolwiek patrząc na sety to nie grają nic co by mnie w jakikolwiek sposób mogło zachęcić do pójścia na ich koncert
Mike Portnoy kończy dziś 59 lat, zespół gra po raz drugi w Peru, na pewno pocisną Peruvian Skies z tej okazji
a za dwa dni gig w Chile, który będzie filmowany na potrzeby blu-ray, mam nadzieje, ze set bedzie ok, bo Portnoy mówił, ze powtórzy się tylko jeden utwór względem dvd z zeszłego roku
Nawet wczoraj o tym pomyślałem, bo Mike ma swoje sygnowane pałki oznaczone modelem 420X 
set z chile, to bedzie na przyszłym dvd, fajnie, ze wzgledem dvd w paryżu powtórzył sie tylko jeden wałek
https://www.setlist.fm/setlist/dream-th ... a80ae.html
ale ogólnie nic specjalnego
https://www.setlist.fm/setlist/dream-th ... a80ae.html
ale ogólnie nic specjalnego
Bardzo przeciętny set i w stosunku od reunion obracają się wokół tego samego. Mogliby już coś konkretniej pozmieniać.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Demony seta z Łodzi mnie trochę prześladują, nie powiem że nie...
Zostało 6 koncertów w Brazylii, potem dłuższa przerwa wakacje, wypuszczenie koncertówki z Chile i Panowie się biorą za nagrywanie nowego siedemnastego krążka, dla mnie już nic nie muszą nagrywać, pomysły się im skończyły, to nie Rush, który co płytę/kilka płyt zmienia stylistykę, a szkoda.
Nie spodziewam się cudów, bardziej liczę na jakieś fajne sety, bo MP mówił, że nic nie zagrali na tej trasie 40 lecia i Parasomnii z Six Degrees, dlatego że w przyszłym roku jest 25 lecie, mam nadzieję, że pokłonią się tej płycie i 30 lecie Falling również. Będzie też oczywiście 20 lat od wydania Systematic Chaos - może wpadnie coś i 35 lecie Images and Words - to już grali w całości, więc podziękuję, zwłaszcza forma LaBrie może być nieodpowiednia do śpiewania tych utworów. To nie są łatwe rzeczy do zaśpiewania.
Nie spodziewam się cudów, bardziej liczę na jakieś fajne sety, bo MP mówił, że nic nie zagrali na tej trasie 40 lecia i Parasomnii z Six Degrees, dlatego że w przyszłym roku jest 25 lecie, mam nadzieję, że pokłonią się tej płycie i 30 lecie Falling również. Będzie też oczywiście 20 lat od wydania Systematic Chaos - może wpadnie coś i 35 lecie Images and Words - to już grali w całości, więc podziękuję, zwłaszcza forma LaBrie może być nieodpowiednia do śpiewania tych utworów. To nie są łatwe rzeczy do zaśpiewania.
DT Zagrało podczas trasy 40 lecia i parasomnia - 36 utworów nie jest źle, (w tym jeden cover) trochę mniej niż Meta, ale trasa trwała krócej
Portnoy potwierdził, że po wakacjach na jesień spotykają się w studio i będą nagrywać 17 album studyjny (aż się boję...) czyli tak jak obstawiałem