o tym ze Rudy ma tendencję do podejmowania głupich decyzji. Nie pasował do tej muzyki i tyle. Gar Samuelson, Jimmy DeGrasso, Dirk Verbreuen myślę że jak na ten gatunek wirtuozami są/byli. Menza był bardzo solidny. Drover kilometry za nimi.nugz pisze: ↑pt maja 08, 2026 11:01 am Drover nie jest technikiem-wirtuozem, ale daj spokój Sardi, jeśli był wystarczająco dobry do Mustaine'a, a ten mógł mieć wielu innych, sprawniejszych technicznie, to o czym ta gadka?Nie uważam też, żeby kiedykolwiek za Rudym siedział jakiś wirtuoz bębnów. Dziwię się, że to piszesz, szczególnie że coś tam podobno pakujesz w gary
![]()
Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Wirtuoz to wirtuoz, bez podziału na gatunek. Muzyk sesyjny musi się znaleźć w różnych gatunkach. Wszyscy wymienieni to bardzo solidni zawodnicy w metalu, każdy z jakimś innym trochę stylem. Nazywanie typa nieudacznikiem uważam na duże nadużycie. Zresztą, persona Shawna i niskie ego przekładały się na zestaw - robił swoje, bez fajerwerków, wystarczająco solidnie żeby napędzać Megadeth przez długie lata.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W zasadzie w Megadeth przez całą kariere był tylko jeden ewidentnie chujowy grajek, Drover. Poza tym zupełnie nie wpasowal się Broderick. A tak to grali tam albo dobrzy, albo najczęściej mega dobrzy muzycySardi pisze: ↑pt maja 08, 2026 11:09 amo tym ze Rudy ma tendencję do podejmowania głupich decyzji. Nie pasował do tej muzyki i tyle. Gar Samuelson, Jimmy DeGrasso, Dirk Verbreuen myślę że jak na ten gatunek wirtuozami są/byli. Menza był bardzo solidny. Drover kilometry za nimi.nugz pisze: ↑pt maja 08, 2026 11:01 am Drover nie jest technikiem-wirtuozem, ale daj spokój Sardi, jeśli był wystarczająco dobry do Mustaine'a, a ten mógł mieć wielu innych, sprawniejszych technicznie, to o czym ta gadka?Nie uważam też, żeby kiedykolwiek za Rudym siedział jakiś wirtuoz bębnów. Dziwię się, że to piszesz, szczególnie że coś tam podobno pakujesz w gary
![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Menza to absolutnie topowy drummer na żywo. W studiu był po prostu bardzo dobry, ale to co wyprawial np na Rock in Rio jest absurdalne. Facet gral wszystko ultra szybko, ultra mocno i dalej trzymał groove mimo że prawie rozjebal zestawSardi pisze: ↑pt maja 08, 2026 11:09 amo tym ze Rudy ma tendencję do podejmowania głupich decyzji. Nie pasował do tej muzyki i tyle. Gar Samuelson, Jimmy DeGrasso, Dirk Verbreuen myślę że jak na ten gatunek wirtuozami są/byli. Menza był bardzo solidny. Drover kilometry za nimi.nugz pisze: ↑pt maja 08, 2026 11:01 am Drover nie jest technikiem-wirtuozem, ale daj spokój Sardi, jeśli był wystarczająco dobry do Mustaine'a, a ten mógł mieć wielu innych, sprawniejszych technicznie, to o czym ta gadka?Nie uważam też, żeby kiedykolwiek za Rudym siedział jakiś wirtuoz bębnów. Dziwię się, że to piszesz, szczególnie że coś tam podobno pakujesz w gary
![]()
Zgadzam się, że Shawn i Chris to był z jakiegoś powodu mismatch, coś jak np. Loomis w AE, ale nigdy nie nazwę kolesia, który ma w CV dekadę w Megadeth jakimś nieudacznikiem. Zgadzam się też co do Menzy na żywo, chociaż i tak DeGrasso dla mnie jeszcze lepszy live.
Fajny vlog ze Sztokholmu, z gośćmi: https://www.youtube.com/watch?v=aTAlV7H622s
Fajny vlog ze Sztokholmu, z gośćmi: https://www.youtube.com/watch?v=aTAlV7H622s
W 5 minucie wykon Brzmi super 
Spoiler
Run If You Can.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Prawda 
Jak ten Tornillo nie zdziera się w połowie trasy, to nie ogarniam
Jak ten Tornillo nie zdziera się w połowie trasy, to nie ogarniam
Bez kitu
Już gdy zaczynałem słuchać Accept, a było to 12 lat temu (zaraz przed premierą Blind Rage), byłem pod wrażeniem tego distortion w jego wokalu. 12 lat później, kilka płyt więcej na koncie zespołu i 4 koncerty Accept na moim liczniku, chłop dalej mnie zaskakuje 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No, wydaje się śpiewać bardzo siłowo, kable na wierzchu, no i dużo potłuczonego szkła w gardle 
Rekin z Anselmo: https://www.youtube.com/watch?v=D4VqIIH8JrA
Benante powinien grać na Rekinie, z racji jego sentymentalnej wartości, jaką ten numer ma dla jego gry na perkusji
Cover czaderski.
AccepT na Metal Feście dowiózł jak zawsze 
Accept niezależnie od składu to znakomita koncertowa drużyna, która nie zwalnia tempa, nie odpuszcza!
Ich koncert był jednym z głównych powodów wyjazdu na Metal Fest, bo na jesiennej "nodze" możemy się niestety nie spotkać. Na szczęście w secie znalazły się deep cuty znane już z tego roku, których nigdy dotąd nie słyszałem w wykonaniu Wolfa i spółki.
No właśnie ... Złośliwi powiedzieliby, że zagrał Wolf z Markiem i sajdmenami, a bardzo złośliwi, że grali covery Dirkscheidera, bo tylko 3 prezentowane utwory na 20 były bez U.D.O ... Osobiście wolałbym odwrotną proporcję utworów i odegranie wielu killerów z lat 2010 - 26. Ale może i taką trasę zagrają kiedyś ...
Było zatem 90 minut grania bez chwili przerwy, bez wypelniaczy typu solo, wycie z fanami itp - szacunek zwłaszcza dla Marka za nieustannie wysoką formę.
Łapcie ich, jak tylko możecie
Accept niezależnie od składu to znakomita koncertowa drużyna, która nie zwalnia tempa, nie odpuszcza!
Ich koncert był jednym z głównych powodów wyjazdu na Metal Fest, bo na jesiennej "nodze" możemy się niestety nie spotkać. Na szczęście w secie znalazły się deep cuty znane już z tego roku, których nigdy dotąd nie słyszałem w wykonaniu Wolfa i spółki.
No właśnie ... Złośliwi powiedzieliby, że zagrał Wolf z Markiem i sajdmenami, a bardzo złośliwi, że grali covery Dirkscheidera, bo tylko 3 prezentowane utwory na 20 były bez U.D.O ... Osobiście wolałbym odwrotną proporcję utworów i odegranie wielu killerów z lat 2010 - 26. Ale może i taką trasę zagrają kiedyś ...
Było zatem 90 minut grania bez chwili przerwy, bez wypelniaczy typu solo, wycie z fanami itp - szacunek zwłaszcza dla Marka za nieustannie wysoką formę.
Łapcie ich, jak tylko możecie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
P.s. nie było gości na utworach ale za bębnami zameldował się Krzych Williams
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Wg. Setlist.fm na Metalfeście poleciało
Prawda to? Filmików nie ma.
Spoiler
Another Second to Be
Nawet miałem poprawić, bo nie było. Nie mam pełnej dokumentacji AV koncertu
ale na pewno po 10 nr na setlist poleciał nr 12
I wszystko jasne... Niestety spodziewane.
- Caracalized
- -#Moonchild

Balls to the Wall z Halfordem można już posłuchać na streamingach.
Świetna wersja. O wiele lepsza niż ta wersja UDO z gościem z Sabaton.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Spoko wykon, aczkolwiek Rob miejscami baaaardzo dziwnie brzmi