Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Deep Purple

Post autor: Jacek12 »

Ejj, może ktoś pomóc.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Jacek12 pisze: pt maja 15, 2026 2:33 pm Ejj, może ktoś pomóc.
W czym?
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Ejj, może ktoś pomóc.

Andy Lye
Hmm, pretty cool song. Not sure it illustrates "heaviest Deep Purple album" type statements being made when the record was announced though.

Moja odpowiedź:
For me the heaviest albums from Deep Purple are Abandon, Now What and also =1, but I think the new one will be to great as previous record.

Jerry Woods
though those were lame and boring. Doesn't touch the classic stuff

Emanuele Pelizzon
ma stai scherzando????? 😂😂😂 pesanti?? Sono solo bruttini, ma non c’è nulla di pesante!! Dipende forse da cosa intendi tu con la parola pesante.
Żartujesz???? 😂😂😂 ciężkie?? Są po prostu brzydkie, ale nie ma w nich nic ciężkiego!! Może to zależy, co rozumiesz przez ciężkie.(polskie tłumaczenie)
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Na facebooku przy poście DP.
Awatar użytkownika
johnny_o

To nie pomogę, bo nie mam FB, ale też uważam że nie ma o co się kłócić ;)
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Jacku, w czym problem? Jerry i Emanuele nabroili?
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Nie nie chcę się kłócić tylko jak jakoś z sensem odpowiedzieć.
Awatar użytkownika
johnny_o

Już odpowiedziałeś w miarę sensownie (choć się nie zgadzam) i nie bardzo jest co dodawać, chyba że chce Ci się szczegółowo opisywać co rozumiesz pod pojęciem ciężaru ;)
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

johnny_o pisze: pt maja 15, 2026 3:03 pm To nie pomogę, bo nie mam FB, ale też uważam że nie ma o co się kłócić ;)
Czyżby tobie się te albumy nie podobały? :o
Awatar użytkownika
johnny_o

Wręcz przeciwnie, o czym wielokrotnie tu pisałem - płyty z Morse'em cenię najwyżej w dyskografii DP, z wyjątkiem Fireball, a =1 jest albumem bardzo dobrym. Nie zgadzam się co do ciężaru, z wyjątkiem Abandon. =1 ma w sobie sporo brudu, nie mylić z ciężarem i brzydotą, a Now What?! jest chyba najlepiej wyprodukowanym albumem DP ever i tam ciężaru za grosz. Ale to wszystko są opinie i nie ma co się o nie kłócić, ja już dawno dałem sobie spokój z tymi krytycznymi wobec DP w XXI wieku.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Ja się zatrzymałem na Bananas, nic późniejszych nie słyszałem, ale pewnie jeszcze będzie okazja je ''odkryć'' :)
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
johnny_o

Gorąco polecam!
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

johnny_o pisze: pt maja 15, 2026 3:44 pm Wręcz przeciwnie, o czym wielokrotnie tu pisałem - płyty z Morse'em cenię najwyżej w dyskografii DP, z wyjątkiem Fireball, a =1 jest albumem bardzo dobrym. Nie zgadzam się co do ciężaru, z wyjątkiem Abandon. =1 ma w sobie sporo brudu, nie mylić z ciężarem i brzydotą, a Now What?! jest chyba najlepiej wyprodukowanym albumem DP ever i tam ciężaru za grosz. Ale to wszystko są opinie i nie ma co się o nie kłócić, ja już dawno dałem sobie spokój z tymi krytycznymi wobec DP w XXI wieku.
Całkiem fajna i merytoryczna opinia.
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Chociaż ja bym jeszcze dokoptował lepszego "miksera" Boba Clearmountaina albo Mike'a Frasera.
Awatar użytkownika
johnny_o

Mi Ezrin i pozostali nie wadzą, bo ani się nie znam, ani nie przywiązuję aż takiej wagi do miksu. Zresztą to zupełnie bez znaczenia bo panowie polubili się na tyle że trudno sobie wyobrazić nowy album DP bez Boba - Splat! zapewne będzie ostatnim, choć w sumie to samo mówi się od trzynastu lat, a w tym czasie dostaliśmy jeszcze trzy świetne albumy, z czwartym w drodze.
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

johnny_o pisze: pt maja 15, 2026 7:34 pm Mi Ezrin i pozostali nie wadzą, bo ani się nie znam, ani nie przywiązuję aż takiej wagi do miksu. Zresztą to zupełnie bez znaczenia bo panowie polubili się na tyle że trudno sobie wyobrazić nowy album DP bez Boba - Splat! zapewne będzie ostatnim, choć w sumie to samo mówi się od trzynastu lat, a w tym czasie dostaliśmy jeszcze trzy świetne albumy, z czwartym w drodze.
Kompozycje są bardzo fajne. No ja jakoś od poprzedniego zacząłem przywiązywać też i rolę do miksu. Infinite i =1 są chyba najbardziej przeźroczyste i płaskie. Odczuwam też brak dynamiki i separacji między instrumentami.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Posłuchałem tego Arrogant Boy. Poprawne, nic więcej. Trochę bez pomysłu. Nic mnie tam nie porywa.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

johnny_o pisze: pt maja 15, 2026 7:34 pm Mi Ezrin i pozostali nie wadzą, bo ani się nie znam, ani nie przywiązuję aż takiej wagi do miksu. Zresztą to zupełnie bez znaczenia bo panowie polubili się na tyle że trudno sobie wyobrazić nowy album DP bez Boba - Splat! zapewne będzie ostatnim, choć w sumie to samo mówi się od trzynastu lat, a w tym czasie dostaliśmy jeszcze trzy świetne albumy, z czwartym w drodze.
Niezłą historią była by też taka sytuacja, że Splat to faktycznie ostatni album, ale z Gillanem na wokalu, a następna jaka by się ukazała była by z Turnerem za mikrofonem i w stylu lat 80 właśnie :mryellow:
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Oby nie, nie chciałbym znowu widzieć JLT w tym zespole. Jest to też raczej mało realistyczny scenariusz.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Widziałem niedawno długi wywiad z Simonem, wydaje się bardzo fajnym, twardo stąpającym po ziemi człowiekiem.
Link: https://youtu.be/AF14u2mjsD8?is=ZnuASWxUz2gIhpSv
ODPOWIEDZ