Deep Purple
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Deep Purple
Ejj, może ktoś pomóc.
Ejj, może ktoś pomóc.
Andy Lye
Hmm, pretty cool song. Not sure it illustrates "heaviest Deep Purple album" type statements being made when the record was announced though.
Moja odpowiedź:
For me the heaviest albums from Deep Purple are Abandon, Now What and also =1, but I think the new one will be to great as previous record.
Jerry Woods
though those were lame and boring. Doesn't touch the classic stuff
Emanuele Pelizzon
ma stai scherzando?????

pesanti?? Sono solo bruttini, ma non c’è nulla di pesante!! Dipende forse da cosa intendi tu con la parola pesante.
Żartujesz????

ciężkie?? Są po prostu brzydkie, ale nie ma w nich nic ciężkiego!! Może to zależy, co rozumiesz przez ciężkie.(polskie tłumaczenie)
Andy Lye
Hmm, pretty cool song. Not sure it illustrates "heaviest Deep Purple album" type statements being made when the record was announced though.
Moja odpowiedź:
For me the heaviest albums from Deep Purple are Abandon, Now What and also =1, but I think the new one will be to great as previous record.
Jerry Woods
though those were lame and boring. Doesn't touch the classic stuff
Emanuele Pelizzon
ma stai scherzando?????
Żartujesz????
Na facebooku przy poście DP.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
To nie pomogę, bo nie mam FB, ale też uważam że nie ma o co się kłócić 
Jacku, w czym problem? Jerry i Emanuele nabroili?
Nie nie chcę się kłócić tylko jak jakoś z sensem odpowiedzieć.
- johnny_o
Już odpowiedziałeś w miarę sensownie (choć się nie zgadzam) i nie bardzo jest co dodawać, chyba że chce Ci się szczegółowo opisywać co rozumiesz pod pojęciem ciężaru 
- johnny_o
Wręcz przeciwnie, o czym wielokrotnie tu pisałem - płyty z Morse'em cenię najwyżej w dyskografii DP, z wyjątkiem Fireball, a =1 jest albumem bardzo dobrym. Nie zgadzam się co do ciężaru, z wyjątkiem Abandon. =1 ma w sobie sporo brudu, nie mylić z ciężarem i brzydotą, a Now What?! jest chyba najlepiej wyprodukowanym albumem DP ever i tam ciężaru za grosz. Ale to wszystko są opinie i nie ma co się o nie kłócić, ja już dawno dałem sobie spokój z tymi krytycznymi wobec DP w XXI wieku.
Ja się zatrzymałem na Bananas, nic późniejszych nie słyszałem, ale pewnie jeszcze będzie okazja je ''odkryć'' 
Zajzajer on the Road 2026:
- johnny_o
Gorąco polecam!
Całkiem fajna i merytoryczna opinia.johnny_o pisze: ↑pt maja 15, 2026 3:44 pm Wręcz przeciwnie, o czym wielokrotnie tu pisałem - płyty z Morse'em cenię najwyżej w dyskografii DP, z wyjątkiem Fireball, a =1 jest albumem bardzo dobrym. Nie zgadzam się co do ciężaru, z wyjątkiem Abandon. =1 ma w sobie sporo brudu, nie mylić z ciężarem i brzydotą, a Now What?! jest chyba najlepiej wyprodukowanym albumem DP ever i tam ciężaru za grosz. Ale to wszystko są opinie i nie ma co się o nie kłócić, ja już dawno dałem sobie spokój z tymi krytycznymi wobec DP w XXI wieku.
Chociaż ja bym jeszcze dokoptował lepszego "miksera" Boba Clearmountaina albo Mike'a Frasera.
- johnny_o
Mi Ezrin i pozostali nie wadzą, bo ani się nie znam, ani nie przywiązuję aż takiej wagi do miksu. Zresztą to zupełnie bez znaczenia bo panowie polubili się na tyle że trudno sobie wyobrazić nowy album DP bez Boba - Splat! zapewne będzie ostatnim, choć w sumie to samo mówi się od trzynastu lat, a w tym czasie dostaliśmy jeszcze trzy świetne albumy, z czwartym w drodze.
Kompozycje są bardzo fajne. No ja jakoś od poprzedniego zacząłem przywiązywać też i rolę do miksu. Infinite i =1 są chyba najbardziej przeźroczyste i płaskie. Odczuwam też brak dynamiki i separacji między instrumentami.johnny_o pisze: ↑pt maja 15, 2026 7:34 pm Mi Ezrin i pozostali nie wadzą, bo ani się nie znam, ani nie przywiązuję aż takiej wagi do miksu. Zresztą to zupełnie bez znaczenia bo panowie polubili się na tyle że trudno sobie wyobrazić nowy album DP bez Boba - Splat! zapewne będzie ostatnim, choć w sumie to samo mówi się od trzynastu lat, a w tym czasie dostaliśmy jeszcze trzy świetne albumy, z czwartym w drodze.
Posłuchałem tego Arrogant Boy. Poprawne, nic więcej. Trochę bez pomysłu. Nic mnie tam nie porywa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Niezłą historią była by też taka sytuacja, że Splat to faktycznie ostatni album, ale z Gillanem na wokalu, a następna jaka by się ukazała była by z Turnerem za mikrofonem i w stylu lat 80 właśniejohnny_o pisze: ↑pt maja 15, 2026 7:34 pm Mi Ezrin i pozostali nie wadzą, bo ani się nie znam, ani nie przywiązuję aż takiej wagi do miksu. Zresztą to zupełnie bez znaczenia bo panowie polubili się na tyle że trudno sobie wyobrazić nowy album DP bez Boba - Splat! zapewne będzie ostatnim, choć w sumie to samo mówi się od trzynastu lat, a w tym czasie dostaliśmy jeszcze trzy świetne albumy, z czwartym w drodze.
Oby nie, nie chciałbym znowu widzieć JLT w tym zespole. Jest to też raczej mało realistyczny scenariusz.
Widziałem niedawno długi wywiad z Simonem, wydaje się bardzo fajnym, twardo stąpającym po ziemi człowiekiem.
Link: https://youtu.be/AF14u2mjsD8?is=ZnuASWxUz2gIhpSv
Link: https://youtu.be/AF14u2mjsD8?is=ZnuASWxUz2gIhpSv