W zasadzie możesz krytykować tylko Symbolic i ostatnią, bo to już nie jest death metal
Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Death
Proszę tak nie pisać
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Tylko lepszy
akurat Symbolic taką estymą nie darzę, ale Sound to dla mnie top topów
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

U mnie totalny kult to jedynka, ale marudzenie na cokolwiek innego to bluźnierstwo.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Kiedy myślę DEATH, myślę o strzałach jak np.: Baptized in Blood, Left to Die, Within the Mind, Suicide Machine, Overactive Imagination.
Nie myślę o Zero Tolerance czy Spirit Crusher. Tak jakoś wyszło
Coś czuję, że sporo ludzi wpada na początku na Symbolic i SoP, a później trudniej chłonąć tę właściwą stronę tego bandu 
Nie myślę o Zero Tolerance czy Spirit Crusher. Tak jakoś wyszło
Jak to jest podobne do Vadera albo Kanibali, to mi powinno podjeść (jak podlane progresywnym sosem) to tym bardziej, gra tam Reinert gdzieś i Masvidal z tego co wiem chyba na Human, bardzo ceniłem kiedyś tych muzyków, więc oni raczej kichy nie nagrywają.
Zajzajer on the Road 2026:
Nie jest, VADER to temat od początku do końca zbieżny raczej z Morbid Angel i Slayerem. U Death początkowo trochę tego Slayera było słychać, ale dość szybko został on zastąpiony innymi rzeczami. A pierwszy i ostatni album dzieli już totalna przepaść stylistyczna.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wolę żeby ten Death mi się spodobał, bo jakoś mi się nie uśmiecha jeść zdrowego żarcia, które nugz będzie we mnie wciskać, jak pomyślę o jakichś fit sałatkach, to mi się słabo robi
Mój były szwagier bardzo lubił takie granie jak Death czy Morbid Angel, z tego co pamiętam to z Death najbardziej cenił te ostatnią (taka czerwona okładka) Mój wujek maniak takiej starej szkoły, najbardziej ceni Individual Thought Patterns, a takiego Slayera RiB- to jego ulubiony zespół do 2009 widział ich ze 20 razy albo i lepiej. Nawet nie wiem czy nie grali gdzieś razem na jednej scenie, bo mój wujek grał z Pająkiem w Amorphous i grali po różnych festiwalach za granicą
serio nie bujam, teraz stary dziad ma 55 lat
Mój były szwagier bardzo lubił takie granie jak Death czy Morbid Angel, z tego co pamiętam to z Death najbardziej cenił te ostatnią (taka czerwona okładka) Mój wujek maniak takiej starej szkoły, najbardziej ceni Individual Thought Patterns, a takiego Slayera RiB- to jego ulubiony zespół do 2009 widział ich ze 20 razy albo i lepiej. Nawet nie wiem czy nie grali gdzieś razem na jednej scenie, bo mój wujek grał z Pająkiem w Amorphous i grali po różnych festiwalach za granicą
serio nie bujam, teraz stary dziad ma 55 lat
No, i dlatego niestety najmniej wracam do tych numerów, mimo że dalej są kozackie w tym czym są. Po prostu, to nie jest esencja Death. Tak, Masvidal i Reinert są na HUMAN. Udało mi się ich ustrzelić jeszcze z DTA, kiedy było sporo tego albumu w secie. A później to już niestety, wiadomo... :/ Hoglan mówił, że partie Reinerta były strasznie wymagające do przyswojenia 1:1. Wystarczy posłuchać Flattening of Emotions 
Kocham ten numer: https://www.youtube.com/watch?v=bg0zCD1XCtQ
HUMAN grany raptem ton niżej, a ciężar nie do udźwignięcia, na całej płycie
Kocham ten numer: https://www.youtube.com/watch?v=bg0zCD1XCtQ
HUMAN grany raptem ton niżej, a ciężar nie do udźwignięcia, na całej płycie
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2026 3:12 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja ich widziałem 2 razy przed DT jako Cynic, Reinert z tymi słuchawkami mnie powalił, wtedy jeszcze nie było wiadomo, że oni są homo. Choć ten Paul już się tak dziwnie prężył na scenie (można było coś wyczuć)
ale ja jestem tolerancyjny, wiec spoko.
- maidengraf
- -#Wrathchild

Mam prawie tak samo , tyle że Human jest najmniej przeze mnie eksplorowany ale nie powiem, że nie lubię. Reszta to uczta dla uszu ale szczególnie przy Spiritual Healing..nie wiem co jest w tym albumie zaklętego ale coś jest ( podobnie jak w Altars of Madness - MA ) ,coś co kojarzy się ze starym domem , do którego przyjeżdżasz od czasu do czasu i zawsze czujesz tę samą ekstytację ,mimo że znasz go od lat.
Left To Die wyda 17 lipca swój pierwszy długograj "Initium Mortis". Czyli już nie tylko tribute band. Jestem baaaardzo ciekaw, co z tego wyjdzie.
Pierwszy kawałek - "Archangel" - już można przesłuchać: https://www.youtube.com/watch?v=h_FOENr9hWU
Pierwszy kawałek - "Archangel" - już można przesłuchać: https://www.youtube.com/watch?v=h_FOENr9hWU