Death

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz zespół ?

1
3
7%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
1
2%
7
4
9%
8
1
2%
9
6
13%
10
31
67%

Liczba głosów: 46

nugz
SMERF MARUDA

Re: Death

Post autor: nugz »

Nasraj na 3 pierwsze płyty, to przyjadę po Ciebie do Krakowa ze zdrowym żarciem i będziesz żarł przy mnie, do porzygu ;)

W zasadzie możesz krytykować tylko Symbolic i ostatnią, bo to już nie jest death metal :P
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

nugz pisze: śr maja 20, 2026 6:40 am W zasadzie możesz krytykować tylko Symbolic i ostatnią
Proszę tak nie pisać
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

To świetne płyty, ale to już nie ten Chuck ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Tylko lepszy :D akurat Symbolic taką estymą nie darzę, ale Sound to dla mnie top topów
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Tak, ale to nie jest już death metal, tylko to mam na myśli ;) Tak naprawdę już ITP mam niżej niż poprzednie (ale wyżej niż dwie ostatnie), ale do HUMAN - religia, szczególnie debiut i Leprosy.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

U mnie totalny kult to jedynka, ale marudzenie na cokolwiek innego to bluźnierstwo.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Wszystkie są bardzo dobre, ale kontrast do HUMAN vs już bardziej progresywny ITP, po bardziej melodyjne Symbolic i SoP, to jest fakt.
Przecież Chuck zmienił nawet wokal.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

nugz pisze: śr maja 20, 2026 6:40 am Nasraj na 3 pierwsze płyty, to przyjadę po Ciebie do Krakowa ze zdrowym żarciem i będziesz żarł przy mnie, do porzygu ;)
:lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

nugz pisze: śr maja 20, 2026 12:24 pm Wszystkie są bardzo dobre, ale kontrast do HUMAN vs już bardziej progresywny ITP, po bardziej melodyjne Symbolic i SoP, to jest fakt.
Przecież Chuck zmienił nawet wokal.
I logo!
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Kiedy myślę DEATH, myślę o strzałach jak np.: Baptized in Blood, Left to Die, Within the Mind, Suicide Machine, Overactive Imagination.
Nie myślę o Zero Tolerance czy Spirit Crusher. Tak jakoś wyszło :D Coś czuję, że sporo ludzi wpada na początku na Symbolic i SoP, a później trudniej chłonąć tę właściwą stronę tego bandu ;)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Jak to jest podobne do Vadera albo Kanibali, to mi powinno podjeść (jak podlane progresywnym sosem) to tym bardziej, gra tam Reinert gdzieś i Masvidal z tego co wiem chyba na Human, bardzo ceniłem kiedyś tych muzyków, więc oni raczej kichy nie nagrywają.
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie jest, VADER to temat od początku do końca zbieżny raczej z Morbid Angel i Slayerem. U Death początkowo trochę tego Slayera było słychać, ale dość szybko został on zastąpiony innymi rzeczami. A pierwszy i ostatni album dzieli już totalna przepaść stylistyczna.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Wolę żeby ten Death mi się spodobał, bo jakoś mi się nie uśmiecha jeść zdrowego żarcia, które nugz będzie we mnie wciskać, jak pomyślę o jakichś fit sałatkach, to mi się słabo robi :oops: :P

Mój były szwagier bardzo lubił takie granie jak Death czy Morbid Angel, z tego co pamiętam to z Death najbardziej cenił te ostatnią (taka czerwona okładka) Mój wujek maniak takiej starej szkoły, najbardziej ceni Individual Thought Patterns, a takiego Slayera RiB- to jego ulubiony zespół do 2009 widział ich ze 20 razy albo i lepiej. Nawet nie wiem czy nie grali gdzieś razem na jednej scenie, bo mój wujek grał z Pająkiem w Amorphous i grali po różnych festiwalach za granicą :)

serio nie bujam, teraz stary dziad ma 55 lat
nugz
SMERF MARUDA

No, i dlatego niestety najmniej wracam do tych numerów, mimo że dalej są kozackie w tym czym są. Po prostu, to nie jest esencja Death. Tak, Masvidal i Reinert są na HUMAN. Udało mi się ich ustrzelić jeszcze z DTA, kiedy było sporo tego albumu w secie. A później to już niestety, wiadomo... :/ Hoglan mówił, że partie Reinerta były strasznie wymagające do przyswojenia 1:1. Wystarczy posłuchać Flattening of Emotions :D

Kocham ten numer: https://www.youtube.com/watch?v=bg0zCD1XCtQ
HUMAN grany raptem ton niżej, a ciężar nie do udźwignięcia, na całej płycie :)
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2026 3:12 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Ja ich widziałem 2 razy przed DT jako Cynic, Reinert z tymi słuchawkami mnie powalił, wtedy jeszcze nie było wiadomo, że oni są homo. Choć ten Paul już się tak dziwnie prężył na scenie (można było coś wyczuć) :) ale ja jestem tolerancyjny, wiec spoko.
nugz
SMERF MARUDA

Fakt, Paul dziwnie tańczył na scenie, jakby biegł w miejscu, trochę to był cringe podczas grania takich wałków z HUMAN :)
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Ja po latach stwierdzam, że jedyny album Death którego nie lubię to Human. Symbolic lubię, a resztę wielbię.
Awatar użytkownika
maidengraf
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: maidengraf »

Mam prawie tak samo , tyle że Human jest najmniej przeze mnie eksplorowany ale nie powiem, że nie lubię. Reszta to uczta dla uszu ale szczególnie przy Spiritual Healing..nie wiem co jest w tym albumie zaklętego ale coś jest ( podobnie jak w Altars of Madness - MA ) ,coś co kojarzy się ze starym domem , do którego przyjeżdżasz od czasu do czasu i zawsze czujesz tę samą ekstytację ,mimo że znasz go od lat.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Left To Die wyda 17 lipca swój pierwszy długograj "Initium Mortis". Czyli już nie tylko tribute band. Jestem baaaardzo ciekaw, co z tego wyjdzie.

Pierwszy kawałek - "Archangel" - już można przesłuchać: https://www.youtube.com/watch?v=h_FOENr9hWU
nugz
SMERF MARUDA

Super news. Osobiście, preferuję LtD ponad DtA w repertuarze Death :)
ODPOWIEDZ