27-28/07/2026 - Voivod - Gdańsk/Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
27-28/07/2026 - Voivod - Gdańsk/Warszawa
Legendarna formacja Voivod powraca do Polski! Kanadyjczycy wystąpią 27 lipca w Drizzly Grizzly w Gdańsku oraz 28 lipca w warszawskiej Hydrozagadce.
Choć Voivod nie jest zespołem, który wyprzedaje stadiony, to ciężko sobie wyobrazić historię metalu bez takich albumów jak ich “Killing Technology”, “Dimension Hatröss” oraz “Nothingface”. Grupa wyniosła thrash metal na wyższy poziom, opierając go na dysonansowych progresjach i lekko jazzujących riffach, wszystko ubarwiając tekstami, w których science fiction spotyka się z komentarzem politycznego świata.
Grają nieprzerwanie od 1982 roku, łącznie wydali 15 albumów, którymi wpływ wywarli na różne pokolenia. Voivod ma renomę zespołu innowacyjnego, ale też świetnego na żywo, o czym na pewno mieliście okazję przekonać się niejednokrotnie. Jeśli nie, to koniecznie musicie nadrobić zaległości.
Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl, Going, Empik Bilety, Eventim, Ebilet, Ticketmaster
Choć Voivod nie jest zespołem, który wyprzedaje stadiony, to ciężko sobie wyobrazić historię metalu bez takich albumów jak ich “Killing Technology”, “Dimension Hatröss” oraz “Nothingface”. Grupa wyniosła thrash metal na wyższy poziom, opierając go na dysonansowych progresjach i lekko jazzujących riffach, wszystko ubarwiając tekstami, w których science fiction spotyka się z komentarzem politycznego świata.
Grają nieprzerwanie od 1982 roku, łącznie wydali 15 albumów, którymi wpływ wywarli na różne pokolenia. Voivod ma renomę zespołu innowacyjnego, ale też świetnego na żywo, o czym na pewno mieliście okazję przekonać się niejednokrotnie. Jeśli nie, to koniecznie musicie nadrobić zaległości.
Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl, Going, Empik Bilety, Eventim, Ebilet, Ticketmaster
Re: 27-28/07/2026 - Voivod - Gdańsk/Warszawa
Termin kompletnie nietrafiony, bo tego samego dnia Priest w Torwarze.
Pewnie i tak ze 100-150 osób na ten Voivod przyjdzie. Dlatego robią w Hydro
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Voivod z godzinnym setem byłby idealnym gościem na koncercie Priest
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Caracalized
- -#Moonchild

Gorszy termin nie mógł się trafić xDD
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Mogli dać na Torwar zamiast Campbella 
- johnny_o
No i problem się częściowo rozwiązał, będzie można z jeszcze czystszym sumieniem odpuścić Bastardów 
https://www.ticketmaster.pl/event/voivo ... 1756823763
https://www.ticketmaster.pl/event/voivo ... 1756823763
- Caracalized
- -#Moonchild

W sensie, z czym? Wcześniej wpuszczają? Jak tak to nawet sam bym się wybrał po Gdańsku, ale chciałbym być jak najbliżej sceny na Priest, co potem może być już niezbyt wykonalne. Teraz zauważyłem, że jakieś Salo jest na supporcie - mam nadzieję, że nie będą tam jeść gówna.
Voivod ma zacząć o 18:00, więc pewnie do 19:20 skończą, a przeniesienie się spod Hydro do Torwaru transportem to widzę, że to plus minus 30 minut, no to fajnie, że jak ktoś zarówno ich, jak i Judas Priest chce zobaczyć to to spokojnie ogarnie. Ja zdecydowałem się na Voivod dzień wcześniej w Gdańsku, więc chyba i tak zrezygnuję z warszawskiego gigu. No i w sumie nie zdziwiłbym się, gdyby oni tę czasówkę pod siebie też ustalili, bo Away jest potężnym fanem Judas Priest, dowiedział się potem, że grają tego samego dnia w tym samym mieście i też zechciało mu się ich przy okazji zobaczyć
Voivod ma zacząć o 18:00, więc pewnie do 19:20 skończą, a przeniesienie się spod Hydro do Torwaru transportem to widzę, że to plus minus 30 minut, no to fajnie, że jak ktoś zarówno ich, jak i Judas Priest chce zobaczyć to to spokojnie ogarnie. Ja zdecydowałem się na Voivod dzień wcześniej w Gdańsku, więc chyba i tak zrezygnuję z warszawskiego gigu. No i w sumie nie zdziwiłbym się, gdyby oni tę czasówkę pod siebie też ustalili, bo Away jest potężnym fanem Judas Priest, dowiedział się potem, że grają tego samego dnia w tym samym mieście i też zechciało mu się ich przy okazji zobaczyć
- johnny_o
Zalinkowało mi stronę ze sprzedażą zamiast info, ale tak.
Drogie i Drodzy,
Wraz z managementem oraz zespołem Voivod zdecydowaliśmy o tym, że tego dnia zagramy dla Was wcześniej, aby część z Was, która chce zobaczyć też koncert Judas Priest miała możliwość połączyć oba te wydarzenia.
Tak prezentować będzie się timetable wydarzenia:
16:30 - The Doors
17:15 - Salo
18:00 - Voivod
Mamy nadzieję, że będzie to dla wielu z Was dobra wiadomość.
Bardzo dobra decyzja, w interesie fanów i zespołu. Ja bardzo chciałbym zrobić oba gigi ale nie wiem czy dam radę którykolwiek, i też na Priest wolałbym być jak najbliżej. Decyzję pewnie podejmę w ostatniej chwili, jeszcze trochę czasu jest.
Drogie i Drodzy,
Wraz z managementem oraz zespołem Voivod zdecydowaliśmy o tym, że tego dnia zagramy dla Was wcześniej, aby część z Was, która chce zobaczyć też koncert Judas Priest miała możliwość połączyć oba te wydarzenia.
Tak prezentować będzie się timetable wydarzenia:
16:30 - The Doors
17:15 - Salo
18:00 - Voivod
Mamy nadzieję, że będzie to dla wielu z Was dobra wiadomość.
Bardzo dobra decyzja, w interesie fanów i zespołu. Ja bardzo chciałbym zrobić oba gigi ale nie wiem czy dam radę którykolwiek, i też na Priest wolałbym być jak najbliżej. Decyzję pewnie podejmę w ostatniej chwili, jeszcze trochę czasu jest.
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2026 9:14 am przez johnny_o, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Fantastyczna opcja, szacunek dla organizatora. Żeby tak częściej myśleli.
- Caracalized
- -#Moonchild

Tak się na Winiarczyków tutaj napieprza często, a taką wspaniałomyślną rzecz zrobili dla innych!
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Winiary Booking - najlepszy booker w Polsce.
- johnny_o
Ja całkiem serio mam z nimi same dobre doświadczenia i złego słowa o nich nie powiem, nawet stronę ostatnio naprawili.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Całe nawalanie po Winiary to Cocker imo
- blackcocker
- -#Moderator

Wszystko co złe to cocker
udaje ci się czasem wstać i nie myśleć o mnie?
I tak, jebać winiary za ich ceny i współprace z goingiem
I tak, jebać winiary za ich ceny i współprace z goingiem
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ty zdrowy jesteś kurwa?
Po prostu się ich uczepiles i ciągle w nich walisz, normalny org. Właśnie dlatego o tobie wspomnialem, widać po powyższym że coś tam nie styka
Po prostu się ich uczepiles i ciągle w nich walisz, normalny org. Właśnie dlatego o tobie wspomnialem, widać po powyższym że coś tam nie styka
zajebiscie normalny org ktory potrafił wprowadzać pulę "w dzień koncertu" przed dniem koncertu XD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- blackcocker
- -#Moderator

Nie odmówię im tego, że nie ściągają fajnych nazw, bo tak - ściągają. Ale ceny mają bardzo wysokie + going, który pobiera mega wysoki serwis. Pomijam akcje, o których Sardi wspomniał. I po co ta agresja? Od miesięcy ledwo co piszę na tym forum, a co chwile czytam o sobie. Ostatnio się nawet dowiedziałem, że mam fejk konto Steve Harris, a na pv już się do tego w ogóle nie odniosłeś jak napisałem w tym temacie 
Łatwo tak rzucać cockerem na prawo i lewo, uczep się kogoś innego i daj mi już spokój chłopie, bo ja ciebie nie zaczepiam. Nie podoba ci się moje zdanie - ok, napisz swoje i tyle. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a mój jest taki, że nie lubię jak ten org robi koncerty i tyle.
Łatwo tak rzucać cockerem na prawo i lewo, uczep się kogoś innego i daj mi już spokój chłopie, bo ja ciebie nie zaczepiam. Nie podoba ci się moje zdanie - ok, napisz swoje i tyle. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a mój jest taki, że nie lubię jak ten org robi koncerty i tyle.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wspomnialem cie dwa razy a ty budujesz jakas dziwna narracje.
Zawsze krytykujesz to winiary i jebiesz po nich jakby byli drugim LN, więc zwrocilem na to uwagę i tyle, nie placz.
Normalny org
Zawsze krytykujesz to winiary i jebiesz po nich jakby byli drugim LN, więc zwrocilem na to uwagę i tyle, nie placz.
Normalny org