Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Metallica
"The Day..." - jeden z highlightów koncertu w Chorzowie!
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Lubię ten numer, ale nie kosztem FtB na koncercie. Słuchając go zawsze mam też bekę z intro - https://m.youtube.com/watch?v=B6dWiOexJ ... biBzdW4%3D
James lubi Day, podobnie jak UNF. Średnio przepadam za Fade na żywo. Sanitarium rulz.
- johnny_o
Wiem że od zawsze lubi Day, ale z Unforgiven mu się odmieniło bo nie zawsze lubił. Fade na żywo też miażdży, podobnie jak Sanitarium - gdybym układał seta to zaczynałbym od nich, WIMR i CD.
Trochę nie rozumiem historii powstania Fade. Tekst jest przecież mocno nacechowany samobójstwem, a głównym motywem podobno był skradziony w Bostonie sprzęt. Dupy się to trochę nie trzyma 
- johnny_o
Podobno... Samobójstwo po kradzieży
Ale jakie to ma w sumie znaczenie?
- Caracalized
- -#Moonchild

Fajniutkie to jest, ale jeszcze lepsze byłoby bez tego wokalu z megafonujohnny_o pisze: ↑śr cze 03, 2026 9:35 am Lubię ten numer, ale nie kosztem FtB na koncercie. Słuchając go zawsze mam też bekę z intro - https://m.youtube.com/watch?v=B6dWiOexJ ... biBzdW4%3D
Dla mnie The Day That Never Comes też był jednym z highlightów w Chorzowie i w ogóle to jest jeden z moich ulubionych numerów Mety ostatnio.
- johnny_o
Mocno w Twoim stylu
Utwory dzielą 3 lata i bardzo chciałbym poznać odpowiedź na to pytanie, bo nurtuje mnie od dawna. Widziałem dziwniejsze
Mnie ten numer się ciut dłuży, właśnie odpaliłem Chorzów i... no nie, zdecydowanie wolałbym FtB 
Day za długi, jak prawie wszystko od lat
Refren dobrze działa na żywo, widać to po Jamesie. FtB było w Wawie, UnfII były czadem, ale nie odkopią bankowo. Wpadł trzeci klip z Grecji. Może każdy kraj dostanie dodatkową LiveMetkę. Mają rozmach.
- johnny_o
One i Day na jednym gigu to za dużo, jeden jest nie do ruszenia a drugi zabiera slota FtB
Numer dobry z fajnym refrenem, ale też chciałbym usłyszeć coś innego z DM. W Wawie wymiennie FtB z Sanitarium i tak powinno być zawsze na NRW, ale pojedyńczy gig bez jednego z nich = zawiedziony johnny. Tak, nie to co Maiden 
Nie przepadam za One na żywo. Chyba ostatni wykon, który naprawdę mi się podoba, to będzie na Grammy Awards w '89. A utwór jest nietykalny live, wiadomo.
Przecież i tak ich nie oglądasz na żywo, więc co za różnica.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A dla mnie One to był jeden z hajlajtów gigu w 2019. No i te wizualizacje, super były.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Nieprawda, ja jestem mniej wymagający.
I też śmiechłem
I też śmiechłem
- johnny_o
Ja też nie jestem szczególnie wybredny, ale tylko się uśmiechnąłem 
Nie, johnny, Ty nie jesteś taki łatwy