Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brave New World
Navigator i BNW
Dla mnie „Maiden absolutne”.
M.
Dla mnie „Maiden absolutne”.
M.
No, Navi kozak, nawet się nie dłuży, a na Rio - miazga.
Przede wszystkim Nawigator i Out of the Silent Planet
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zajebisty album tylko dlaczego większość utworów ma refren składający się z powtarzania tytułu utworu lub jakieś frazy ? Out Of The Silent Planet.. Show Them No Fear… SHOW THEM NO PAIN… Your Time Will Come… Aaaa Brave New World… I tak dalej.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Częściowo dlatego, że już w 2000 był to trend mający kilka lat, a częściowo dlatego, że sam materiał poniekąd napisano na potrzeby wcześniejszej płyty (don't you think I'm a savior...).
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Don't look to...
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Frank Drebin
- -#Clansman

Dokładnie tak samo + Navigator. Kiedyś na tej liście znalazłby się również Nomad, ale po plagiat-aferze źle mi się tego słucha.
FotD = TOP5 albumów Maiden
I zobacz jakby wszystkie utwory na bnw były takie krótkie i zwarte rockery, to bysmy mieli jedna z najlepszych płyt Maiden, oczywiscie jak sie komus podobaja te dłuższe kawałki na tej płycie, to spoko, ale dla mnie Brave nie ma podjazdu ani do takiego Feara ani do No Prayera, tęsknie za takim Maiden. Jakoś Saxon czy Priest potrafi tworzyć krótkie kompozycje dalej na płytach, a Maiden? no to już ciężkoFrank Drebin pisze: ↑sob cze 27, 2026 10:12 pmDokładnie tak samo + Navigator. Kiedyś na tej liście znalazłby się również Nomad, ale po plagiat-aferze źle mi się tego słucha.
Zajzajer on the Road 2026:
- Caracalized
- -#Moonchild

No widocznie ktoś w tym zespole ma ambicje powyżej swoich własnych sił i możliwości 
Steve widział Genesis na trasie baranka, i chyba nawet wcześniej Bo na Selling i być może Foxtrot i przesiąknął takim graniem, ale w Maiden to ma kompletnie inne zastosowanie niż w Genesis, oczywiście taki Tame czy Olek są długie, ale tam wszystko imo jest idealnie wyważone a na tych płytach poźniejszych to już różnie, nie jestem muzykiem, ale jako laik czuje, że komponowanie jest inne, masa powtórzen, kopiuj-wklej, oni już nic nie muszą, ale takie Priest (ostatniej nie słuchałem) ze swoim Firepower to ich rozkłada na łopatki 
Zajzajer on the Road 2026:
Nie słuchaj Tarczy, aż upały nie ustąpią, bo wzrośnie Ci temperatura w pokoju do blisko 50c 

Według mnie te proporcje na BNW są jeszcze jak najbardziej znośne. Długie numery nie są NAPRAWDĘ długie i coś się w nich dzieje. Krótkie są przeważnie bdb, no The Mercenary odstaje, ale wersja z RiR zyskuje. Nie lubię Blood Brothers, The Nomad zawsze mnie irytował, a jedyny fragment, który w nim lubię, to zrzynka. Małym minusikiem jest wstęp do Dream of Mirrors, to wejście Bruce'a jest mega "chamskie", też irytuje. Ale nadal to jest mocarny album, nigdy mi się nie przejadł i nigdy się na niego nie obraziłem.
Wczoraj słuchałem. Bardzo często u mnie leci. Nic się to granie nie zestarzało.
www.MetalSide.pl
Jak Brave New World by brzmiał nagrany z Blazem (zajebiście)
https://www.youtube.com/watch?v=KAmvo1aWkE4
https://www.youtube.com/watch?v=KAmvo1aWkE4
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moim zdaniem to nie brzmi jak Blaze