Mercyful Fate
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Mercyful Fate
Przed ostatnim MF oglądałem jakiś uber chujowy pop-punkowy węgierski zespół Alvin i Wiewiórki, ja naprawdę przeżyłem już chyba wszystko i nic mi nie jest straszne
Dobrze, że chociaż wcześniej grało Death Angel.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Sa jednodniowe i jest to naprawde super festiwal, Mystic do Brutala nie ma zupelnie startu. Wszystko w Gdansku jest poziom niżej, a dzwiek 8 poziomow niżejCaracalized pisze: ↑pt sie 07, 2026 11:05 pmNie lubię takich festiwali i tam chyba nawet biletów jednodniowych nie ma, więc Brutala na moim radarze raczej nie będzie. Wolę już do Gdańska się przejechać.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bys na Maiden jezdzil....
Na Maiden najgorsze, na co możesz natrafić, to jakieś wytatuowane typy, których muzyka w 50% składa się z breakdownów. Ale ostatecznie jest to lepsze od bandy Węgrów grających pop punk (samo to jest rzygiem), z którego jeszcze nic nie idzie zrozumieć: https://www.youtube.com/watch?v=6jwMId_2G40
I tak przez godzinę
I tak przez godzinę
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zdecydowanie lepsze niż killshit, avatar i lord of the Lost. Niemniej mocny wybor na otwieranie przed MERCYFUL FATE XD
Dobra, zapomniałem o tym błaźnie cosplayującym Brandona Lee, jak tylko go widzę, to mam ochotę dać mu w mordę
Kilka dni temu na YT wleciał profesjonalnie uwieczniony występ Mercyful Fate na Bloodstock 2022, pewnie tytułem podgrzania atmosfery po ostatnim ogłoszeniu: https://www.youtube.com/watch?v=G-sNi6X4yKk&t=2662s
Fajnie, że mamy kolejny (już drugi z tej samej trasy) zapis gigu MF, ale dźwięk niestety płaski i wybrakowany w kwestii dołów. Wacken brzmi dużo lepiej, setlista ta sama, z minimalnie zmienioną kolejnością utworów.
Fajnie, że mamy kolejny (już drugi z tej samej trasy) zapis gigu MF, ale dźwięk niestety płaski i wybrakowany w kwestii dołów. Wacken brzmi dużo lepiej, setlista ta sama, z minimalnie zmienioną kolejnością utworów.
Nic dodać nic ująć. Nawet powieka mi nie drgnęła. Powtórka z Wacken i to z gorszym dźwiękiem. Nic się u mnie nie podgrzaloSchizoid pisze: ↑śr sie 19, 2026 1:37 pm Kilka dni temu na YT wleciał profesjonalnie uwieczniony występ Mercyful Fate na Bloodstock 2022, pewnie tytułem podgrzania atmosfery po ostatnim ogłoszeniu: https://www.youtube.com/watch?v=G-sNi6X4yKk&t=2662s
www.last.fm/user/darkfuneral18