Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Deep Purple

Post autor: nugz »

witam mialem wtedy z adrianem wychowawcza rozmowe pozniej bylo juz lepiej janek bardziej fika ale to te polskie korzenie wiecie jak jest pozdrawiam
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Gillan jest w świetnej formie fizycznej jak na 80-latka. Niejeden gość młodszy o kilkanaście lat mógłby mu pozazdrościć wyprostowanej postawy, giętkości, skóry, włosow itp itd. Myślę, że w barytonowych rejestrach ma się najlepiej, natomiast nic dziwnego, że nie daje rady śpiewać w tych wyższych.

Rysiek nawet powiedział do Jasia: jak to się stało, że jesteś o tyle wyższy ode mnie ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
nugz
SMERF MARUDA

*kilkadziesiąt
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Poza moją miłością do Deep Purple jako taką, to Gillan zawsze wzbudzał we mnie szczególną sympatię - z twarzy to kopia mojego Dziadka, który po osiemdziesiątce też, do czasu, był w świetnej formie. No ale pracował w ogródku, w niedzielę spacerek do kościółka, a wieczory w kapciach przed telewizorem, Ian natomiast na okrągło daje koncerty po całym świecie i nagrywa płyty :shock: Oby jak najdłużej!

Nie pamiętam bardziej poruszającej minuty na scenie - Gillan i Blackmore w objęciach, Jaś dziękujący Ryśkowi i tak pięknie o nim mówiący. CUDNE!!!
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

krusejder pisze: pt sie 14, 2026 9:49 am Gillan jest w świetnej formie fizycznej jak na 80-latka. Niejeden gość młodszy o kilkanaście lat mógłby mu pozazdrościć wyprostowanej postawy, giętkości, skóry, włosow itp itd. Myślę, że w barytonowych rejestrach ma się najlepiej, natomiast nic dziwnego, że nie daje rady śpiewać w tych wyższych.

Rysiek nawet powiedział do Jasia: jak to się stało, że jesteś o tyle wyższy ode mnie ...
No bo to też kwestia właśnie tej aktywności i dbania o siebie. To jak ze Scorpions, AC/DC czy Deep Purple. Nic nie muszą, finansowo ustawili rodziny na kilka pokoleń, mogliby leżeć na leżaku całymi dniami i pić drinki patrząc na piękno morza, ale jednak wolą hotele, samoloty i ryk tysięcy fanów co noc ;)
www.last.fm/user/darkfuneral18
nugz
SMERF MARUDA

Dokładnie, są uzależnieni od tej wymiany energii z publiką. Kiedy już naprawdę to się skończy, to pewnie psycha trochę dostanie wpierdol, bo zmiana trybu życia się gdzieś może odcisnąć. Więc jeśli ktoś pyta, dlaczego Dinozaury nadal to robią - pewnie właśnie dlatego.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Korzystają póki mogą z jedynego życia jakie znają, dlatego powinniśmy i my.
Gillan jaki opalony i pełen werwy, ach ta Portugalia ;)
https://www.facebook.com/iangillanoffic ... 2945042239
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Gillanowi do tego jeszcze żona niedawno zmarła. Dla niego brak aktywności koncertowej może się po prostu wiązać z samotnością na co dzień. A tak to sobie wyjdzie na scenę, pośpiewa i będzie czuł, że jest potrzebny.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shin
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Shin »

Po takim pojednaniu jeszcze Pokojowego Nobla zgarnie na koniec kariery :P
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Jacek12 »

krusejder pisze: pt sie 14, 2026 9:49 am Gillan jest w świetnej formie fizycznej jak na 80-latka. Niejeden gość młodszy o kilkanaście lat mógłby mu pozazdrościć wyprostowanej postawy, giętkości, skóry, włosow itp itd. Myślę, że w barytonowych rejestrach ma się najlepiej, natomiast nic dziwnego, że nie daje rady śpiewać w tych wyższych.

W przyszłym roku panowie mają zamiar nagrać kolejny album. Obstawiam że już może na początku, bo na kwiecień i maj Gillan ma zaplanowaną trasę Talking Gib'rish Tour, więc obstawiam, że będą chcieli mieć z głowy nagrywanie.
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Jacek12 »

Przydało by się też, aby Glover odświeżył brzmienie albumu Bananas remiksem tak jak było z Rapture of the Deep, no i oczywiście remaster cenionego przeze mnie Abandon.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Czy tylko mnie denerwuje utwór Soldier of Fortune? kiedyś mi się podobał, ale teraz uważam go za jakieś nędzne popłuczyny, to już nawet Gyspy z tej płyty bardziej mi leży, którego nie jest jakimś wielkim fanem.
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Shin
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Shin »

Ładny jest, czasem więcej nie potrzeba. Balladka do szklanki pitej na tarasie.
ODPOWIEDZ