13-15/08/2026 - Bittersweet Festival - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 13-15/08/2026 - Bittersweet Festival - Poznań
Ciekawe, wydawało mi się że Robbie nawet u nas jest za dużą nazwą na ten fest. Tymczasem jego support z Krakowa, Lottery Winners, wylądował u Owsiaka.
No to jest taki poziom popularności, żeby wyprzedać na luzie Tauron, ale czy coś większego, to już nie wiem, w końcu kiedyś koncert na Narodowym został odwołany (oficjalnie logistyka, nieoficjalnie wiadomo). To chyba podobny poziom jak Gorillaz, którzy nie wiem czy by jakiś stadion wyprzedali, raczej Tauron też byłby wystarczający.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Pojawił się już plakat. Lineup właściwie kompletny, dojść ma juz tylko paździerz.
Lineup jest... ok, nie urywa, ale po zeszłorocznych pozytywnych wrażeniach w tym roku wziąłem sobie karnet na całość. Moze na wyrost, zobaczymy.
Tak, wiem że tu #nikogo - dlatego korespondentem z ramienia forum będę tu ja
Lineup jest... ok, nie urywa, ale po zeszłorocznych pozytywnych wrażeniach w tym roku wziąłem sobie karnet na całość. Moze na wyrost, zobaczymy.
Tak, wiem że tu #nikogo - dlatego korespondentem z ramienia forum będę tu ja
- johnny_o
#mnie, z przyjemnością przeczytam relację 
- Caracalized
- -#Moonchild

Widzę jakiś Borderline na plakacie, ale nie z dopiską Issues
Rozmach mają, a to dopiero druga edycja tego festiwalu jest, nie? Zdziwię się jak im się to nie zwróci z takimi nazwami.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Raczej zwróci, bo biletów coraz mniej. Na dwa z trzech dni jednodniowe już wyprzedane, karnetów ponoć nie za wiele.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Poszedł całkowity sold out. I niestety to czuć. Ludzi napierdolone po korek. Jak przyszedłem o 18 pod maina, to się już w inne rejony festiwalu nie ruszyłem, bo nie wiem, ile zająłby mi powrót. Nie warto xD Jutro będzie gorzej, bo lineup będzie wymagał mobilności. Lekko nie jest.
Czytam właśnie stos negatywnych komentarzy, jak bardzo w tym roku przesadzili z frekwencją i nie dowieźli z organizacją. Zaczyna mi się nie podobać to, że jutro się przekonam na własnej skórze, czy to prawda XD.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Widziałem wczoraj twenty one pilots i Toma Odella. Wiele gówna w życiu widziałem, ale to plasuje się w czołówce. Sanatorianie, potrzebuję wsparcia psychicznego.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A przybliz temat, co tam sie odjebalo
Plusem jest to, że nic gorszego tam już nie powinno byćShedao Shai pisze: ↑sob sie 15, 2026 4:22 pm Widziałem wczoraj twenty one pilots i Toma Odella. Wiele gówna w życiu widziałem, ale to plasuje się w czołówce. Sanatorianie, potrzebuję wsparcia psychicznego.
www.MetalSide.pl
Mając karnet na dzień z takimi opcjami, chyba bym się szybciej zwinął. Zresztą, na OFFie miałem zamiar zwiać z Leana/Bladee, no ale tam przez awarię ucha nawet nie dotarłem.Shedao Shai pisze: ↑sob sie 15, 2026 4:22 pm Widziałem wczoraj twenty one pilots i Toma Odella. Wiele gówna w życiu widziałem, ale to plasuje się w czołówce. Sanatorianie, potrzebuję wsparcia psychicznego.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

No nie będzie. Ale to plus te tłumy... daleko mi do zachwytu. A Gorillaz też mi się nie podobało xD
@manichean: niestety, cierpię na obsesyjną potrzebę obczajania rzeczy, które mam w cenie biletu. Wcześniejsze zwinięcie się byloby posunięciem mądrym, no ale ja nie słynę z przesadnej mądrości
A właśnie, jak tam ucho?
@manichean: niestety, cierpię na obsesyjną potrzebę obczajania rzeczy, które mam w cenie biletu. Wcześniejsze zwinięcie się byloby posunięciem mądrym, no ale ja nie słynę z przesadnej mądrości
A właśnie, jak tam ucho?
Leży i kwiczy. Poprawy nie odczuwam na razie, oba są w sumie nadal czerwone, a minęły prawie dwa tygodnie od zdarzenia. Cholera wie czy to się będzie nawet pod aparat słuchowy za parę miesięcy kwalifikować, skoro jest zero reakcji na zabiegi.
Patrzę na plakat i muszę uczciwie powiedzieć, że nie ma tam ani jednej nazwy, która by mnie zainteresowała, a gust mam ponoć eklektyczny
.
Tak chciałem się podzielić tym niepotrzebnym nikomu komentarzem, natomiast uczestnikom życzę dobrej zabawy
.
Tak chciałem się podzielić tym niepotrzebnym nikomu komentarzem, natomiast uczestnikom życzę dobrej zabawy
- johnny_o
Piękna akcja z RW i mamą dziewczynki -
https://x.com/HirekWrona/status/2088752 ... HirekWrona
https://x.com/HirekWrona/status/2088752 ... HirekWrona
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szczerze to nie wiem czy taka piekna. Jakby no miło i wiadomo, ale na koncercie duzego artysty jest 1000 osob, ktorych mama lubi wykonawce, 2000 ktorym muzyka uratowała zycie i 6000 ktore chcialoby zaspiewac. Kazda taka wrzuta niestety motywuje tylko kolejnych kartkarzy-atencjuszy, jak mama tak lubi Williamsa to mogla ruszyc dupe na gig.
- johnny_o
Umówmy się że takie kartki u nastoletnich dziewczynek na popowym koncercie są o wiele mniej obciachowe niż u dorosłych na rockowym, tudzież trve metalowym spędzie. Fajnie że kogoś wybrał z barierki, na tym też polega granie i wygrana w totka. Nie każdego stać na dwa bilety na taki koncert, może mama poświęciła się dla córki albo jest chora czy whatever?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No to zycze powrotu do zdrowia, co mnie to obchodzi xd. Na koncercie jest x tysiecy osob, a gwiazda jest wykonawca, nie fan.
Zgadzam sie jednak, ze takie kartki to duzo wiekszy przypał w metalu, acz geniusze typu "moge z wami zagrac na scenie?" tez sie zdarzaja.
Zgadzam sie jednak, ze takie kartki to duzo wiekszy przypał w metalu, acz geniusze typu "moge z wami zagrac na scenie?" tez sie zdarzaja.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Bo jesteś socjopatycznym chujkiem, więc nie dziwi mnie, że nie wiesz. [Edit: przysięgam, że napisałem to zanim zobaczyłem kolejnego posta i "No to zycze powrotu do zdrowia, co mnie to obchodzi" xD]
Akcja wypadła super, cała publika się cieszyła, śmiała. Nie ma co tu doszukiwać się drugiego dna.
A sam koncert RW - zajebisty. Opiszę więcej jak wrócę do domu, czyli najpewniej we wtorek.
Ostatnio zmieniony ndz sie 16, 2026 12:47 pm przez Shedao Shai, łącznie zmieniany 3 razy.