Podobne kawałki Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Podobne kawałki Maiden
1.pierwszy raz widze ten avatar u kogoś innego, więc nic nie papuguje...
2.a tu z góry wiadomo jest, że ironi są wtórni, tylko że pytanie brzmi "które ich piosenki są podobne do siebie"?
2.a tu z góry wiadomo jest, że ironi są wtórni, tylko że pytanie brzmi "które ich piosenki są podobne do siebie"?
nie mam do ciebie pretensji tak tylko sobie powiedzialem. :beer pozdro
- Bartek777
- -#Prodigal son

Wg. mnie, na płycie X Factor wszytskie piosenki zrobione sa na jedno kopyto...na poczatku, po 2 przesłuchaniach płytki nie mogłem ich rozróżnić, co nie zmienia faktu że na Factorze jest pare dobrych kawałków jak choćby The Edge of Darkness.
Masz calkowita racje :beer ja do teraz nie moge rozpoznac Sign of the Cross od Blood on The World Hands, te podobne intra

"So, Until The Next Time
Have a Good Sin"
NPFTD srodek jest b. podobny a ja do tej pory nie powiem w dokladnej kolejnosci tytulow chociaz plyte znam od dawna
-
poison-girl
- -#Invader

trafiles w sednoSiwy pisze:NPFTD srodek jest b. podobny a ja do tej pory nie powiem w dokladnej kolejnosci tytulow chociaz plyte znam od dawna
slucham tej plyty i nie umiem powiedziec co leci
a co dopiero podac kolejnosc
ja tam podobienstwa odkrywam jak sobie cos nuce i nagle nuce cos zupelnie innego (inna sprawa ze to moze byc wina mojego sluchu
ale w kazdym razie pare razy zdarzylo mi sie przejsc od fear of the dark do dance of death
Kolejne 2 kawalki troche podobne do siebie podczas zwrotki to Be quick i Man on the edge
racja
jak słabo znałem Maiden to myliły mi się te utwory 
- journeyman
- -#Wrathchild

intro do Montsegur i The fallen angel...
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
na Powerslave też jest trochę podobnie; zresztą dla kogoś z zewnątrz prawie wszystko Maidenów brzmi tak samo 
Zwolnienie w Powerslave (to grane na H molu) jest podobne do zwolnienia w Phantom Of The Opera.
Ostatnio zmieniony sob lut 26, 2005 6:09 pm przez Granulion, łącznie zmieniany 1 raz.
juras pisze:na Powerslave też jest trochę podobnie; zresztą dla kogoś z zewnątrz prawie wszystko Maidenów brzmi tak samo
o taak! a w szczególności journayman i the wickerman!
heh, ale dla kogoś kto w ogóle metalu nie słucha, to wszystko jest jeden hałas
banda szarpidrutów!
banda szarpidrutów!
-
Adrian Borgnine
- -#Wrathchild

Znam ludzi którzy doskonale pasują do tego spostrzeżenia..juras pisze:heh, ale dla kogoś kto w ogóle metalu nie słucha, to wszystko jest jeden hałas
banda szarpidrutów!
Poza tym, IMO bardzo podobne są do siebie początki Genghis Khan i Quest for Fire, niemal identyczne....
środek z Powerslave'a, tzn. od Losfer Words, do Powerslave'a (nie licząc tegoż). Wszystko ak się zlewa, że niemal słychać jedną piosenkę 
ref w CHARLOTE THE HARLOT i początek w HEAVEN CAN WAIT
No fakt niektóre utwory są podobne. A w wiekszości jest to charakterystyczne patatajpatataj
No fakt niektóre utwory są podobne. A w wiekszości jest to charakterystyczne patatajpatataj
galop :]
O właśnie takie galopady