jaką płytę kupić?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- piotrekkaz
- -#Charlotte

jaką płytę kupić?
jako pierwsza plyte ironow kupilem Fear of the dark, bardzo mi sie spodobala
zwazywszy na to ze ironi wydali pelno plyt jaka powinienem sobie kupic jako drugą
moze ktoras z plyt ironow zawiera klimaty zblizone do manowar?
jakie jeszcze zespoly grajace heavy mozecie mi polecic?
zwazywszy na to ze ironi wydali pelno plyt jaka powinienem sobie kupic jako drugą
Re: jaką płytę kupić?
A w życiu. To zupełnie inne granie.piotrekkaz pisze:moze ktoras z plyt ironow zawiera klimaty zblizone do manowar?
Jako drugą proponuję Number of the beast - jako jedną z legend, Seventh sona - jako szczyt grania maidenów, Brave new world - jako coś nowego i równie świetnego co 7th. Zresztą zalezy co lubisz, jak typowe maidenowe granie to płyty przed 7th sonowe, jak nieco inne, to te późniejsze.
PS. Kings of metal lepsze
Ja bym polecil Ci jakas skladanke/np. Edward The Great - zapoznasz sie pobieznie z kawalkami Maiden .piotrekkaz pisze:jako pierwsza plyte ironow kupilem Fear of the dark, bardzo mi sie spodobala
Stary, kupuj Brave New World. Nie ma na niej zadnego slabego momentu. Jak nie bedzie, albo z jakis innych wzgledow nie kupisz BNW, to polecam takze Somewhere in time.
Co do innych kapel heavy... Polecam plyty takie jak
Bruce Dickinson - Chemical Wedding
Bruce - Accident of Birth
Judas Priest - Painkiller
Metallica - Metallica (tzw. Black Album)
Helloween - The Dark Ride
A tak w ogole, to wejdz sobie na www.metalside.prv.pl i tam znajdziesz duuuzo recenzji plyt roznych zespolow, na pewno znajdziesz cos dla siebie. Pod kazda (chyba) recenzja sa komentaze innych ludzi, wiec bedziesz sie mogl troche rozeznac.
Pozdrawiam :beer
np.Guns N'Roses - Sweet Child O'Mine
Co do innych kapel heavy... Polecam plyty takie jak
Bruce Dickinson - Chemical Wedding
Bruce - Accident of Birth
Judas Priest - Painkiller
Metallica - Metallica (tzw. Black Album)
Helloween - The Dark Ride
A tak w ogole, to wejdz sobie na www.metalside.prv.pl i tam znajdziesz duuuzo recenzji plyt roznych zespolow, na pewno znajdziesz cos dla siebie. Pod kazda (chyba) recenzja sa komentaze innych ludzi, wiec bedziesz sie mogl troche rozeznac.
Pozdrawiam :beer
np.Guns N'Roses - Sweet Child O'Mine
Wszystkie płyty z lat 80tych, a także Brave New world ,Dance Of Death. .
Lata90te,płyty z Blazem w dalszej kolejności.
Inne:
Judas Priest-painkiller
Halford-Live Insurrection
Grave Digger-Knights Of The Cross
Helloween-Keeper Of The Seven Kays Part 1 i 2
Hammerfall-Glory To The Brave
Rhapsody-Down Of Victory
Running Wild-Under Jolly Roger
Itd. :solo :solo :solo
Lata90te,płyty z Blazem w dalszej kolejności.
Inne:
Judas Priest-painkiller
Halford-Live Insurrection
Grave Digger-Knights Of The Cross
Helloween-Keeper Of The Seven Kays Part 1 i 2
Hammerfall-Glory To The Brave
Rhapsody-Down Of Victory
Running Wild-Under Jolly Roger
Itd. :solo :solo :solo
-
poison-girl
- -#Invader

ja tam bym "The X Factor" polecala
ale jak wiele osob to podkresla jest on zbyt dziwny by sie wszystkim podobac wiec chyba zgodze sie z Mayerem ze powinienes kupic jakas skladanke
dobrym pomyslem byloby tez kupienie koncertowki ("Rock in rio" i "Life after death" polecam)
chyba ze pojedziesz chronologicznie i kupisz sobie "Iron Maiden" ale tez nie wiadomo czy ci sie spodoba bo maiden bez bruce'a to nie to samo
ale jak wiele osob to podkresla jest on zbyt dziwny by sie wszystkim podobac wiec chyba zgodze sie z Mayerem ze powinienes kupic jakas skladanke
dobrym pomyslem byloby tez kupienie koncertowki ("Rock in rio" i "Life after death" polecam)
chyba ze pojedziesz chronologicznie i kupisz sobie "Iron Maiden" ale tez nie wiadomo czy ci sie spodoba bo maiden bez bruce'a to nie to samo
- nomad85
- -#Prisoner

Kup sobie Powerslave Ironów ,jak usłyszysz ostatnią piosenke z tego albumu Rime of the Ancient Mariner, to zakochasz sie w tym zespole.
Ewentualnie moze być Seventh Son of a Seventh Son ,ich moja ulubiona płyta ,prawdziwe arcydzieło.
Ewentualnie moze być Seventh Son of a Seventh Son ,ich moja ulubiona płyta ,prawdziwe arcydzieło.
Rock In Rio!! ZDECYDOWANIE
nie jest dziwny, tylko, że aby go zrozumieć to już trzeba znać trochę zespółpoison-girl pisze:ja tam bym "The X Factor" polecala
ale jak wiele osob to podkresla jest on zbyt dziwny
zaprzeczyłaś sobie samejpoison-girl pisze:bo maiden bez bruce'a to nie to samo
-
poison-girl
- -#Invader

tam sa glownie kawalki z BNW wiec to chyba dobry pomyslfv-Mortimer pisze:Rock In Rio!! ZDECYDOWANIE
pozatym bruce'owski Sign of the cross
-
poison-girl
- -#Invader

chcialam po prostu powiedziec ze jesli ktos kupil feara i na jego podstawie podoba mu sie maiden to plyty z paulem na wokalu moga mu nie przypasc do gustuMiKi pisze:zaprzeczyłaś sobie samejpoison-girl pisze:bo maiden bez bruce'a to nie to samo
powinno byc maiden z paulem to nie to samo co maiden z brucem (miedzy innymi na fearze)
- nomad85
- -#Prisoner

I najlepsze wykonanie Wratchild kiedykolwiek ,no bo Trooper to lepszy był na Live After Death
-
Zbukuś Kupatek
Kup sobie chłopie jakąś składankę typu The Best. Masz tam Maiden w pigułce od najlepszej strony. Posłuchaj kilka razy a uważnie i będziesz wiedział od której strony zacząć. Jak się porządnie zakochasz to kupisz resztę i zaczniesz zbierać bootlegi 
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Polecam;
"Brave New World" - będziesz pod wrażeniem :solo
"Seventh Son Of A Seventh Son" - to również wielka płyta... :solo
"Brave New World" - będziesz pod wrażeniem :solo
"Seventh Son Of A Seventh Son" - to również wielka płyta... :solo
- nomad85
- -#Prisoner

Ja proponuje jeśli chcesz mieć składanke hitów to kup LIfe After Death albo Rock in Rio . Składanka normalna typu Best of ,jest chyba gorszym rozwiązaniem niż koncert ,bo jak wiadomo Ironi najlepiej wychodzą na koncertach .
Z tymi koncertowymi nagraniami to bym uwazal. Ja pamietam ze jedna z pierwszych plyt jakie mialem to wlasnie LAD i znajac utwory z Powerslava wersje koncertowe wydawaly mi sie jakies nie takie. Takie byle jakie niedbale zagrane, wokal nie zawsze jest czysty ( no ale wtedy jeszcze nie wiedzialem o co w tym wszystkim chodzi
). Zwykla składanka powinna byc ok. No na Edward The Great jest FOTD koncertowy i to ze studyjna wersja napewno wymiata, wiec bedziesz mial mozliwosc porownania
A ze studyjnych plyt to wydaje mi sie ze trojka: Number Of The Beast, Peace Of Mind, Powerslave. Plyty bardzo do siebie podobne i zaryzykowalbym stwierdzenie ze najbardziej ze wszystkich zblizone do grania Manowar, choc to naciagane
W kazdym razie na Powerslave jak w Manowarze występuje kult broni białej, ale nie tylko 
popieram Ruska
kupuj w ciemno BNW , bo to płyta, która potafi dostarczyć tak skrajnych emocji, że szok... lub rock in rio
mega koncert - cóż wiecej 
Na rock in rio masz ponad połowę z BNW, nie zawiera on jednak najlepszej piosenki z tej płyty (line beetween), ale za to jest: HALLOWED, SIGN OF THE CROSS, koncertowe FEAR OF THE DARK, CLANSMAN, TROOPER, RUN TO THE HILLS i THE EVIL THAT MAN DO, więc same hity (brakuje mi tu tylko AFRAID TO SHOOT STRANGERS i PASCHENDALE
). Składanek się kompletnie nie opłaca kupować, bo możliwe, że spodoba Ci się Maiden i będziesz chciał kupić całą dyskografię (tak było w moim wypadku).
-
HeavyHeart
- -#Prodigal son

manowar jest według mnie słabszy od Iron Maidenpiotrekkaz pisze:jako pierwsza plyte ironow kupilem Fear of the dark, bardzo mi sie spodobala
chyba wszyscy tak myślą na tym forum