Live After Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Live After Death
Powiedzcie mi czym się różni wydanie EMI od wydania TONPRESS ??
- Łukasz Bąk
- -#Wrathchild

Re: Live After Death
Wydanie Tonpressu jest tłoczone na licencji EMI i było wydane na rynek polski. I to cała różnica.
Tonpress posiada wkladke z ze zdjeciami i przetlumaczonym tekstem Martina Bircha na temat refleksji nagrywania tego albumu. Pozatym na zachodzie to wydanie jest cenniejsze od tego oryginalnego EMI.
Zerknij sobie na ten link masz tu przykladowe wydania z innych krajow. Szkoda tylko ze nie ma zamieszczonego wydania tonpressu.
http://www.maiden.ch/albums/editions/lad.htm
Zerknij sobie na ten link masz tu przykladowe wydania z innych krajow. Szkoda tylko ze nie ma zamieszczonego wydania tonpressu.
http://www.maiden.ch/albums/editions/lad.htm
"So, Until The Next Time
Have a Good Sin"
- deadly_sin
- -#Prisoner

To jest wydanie, które ja mam i ma wielu z was.
- deadly_sin
- -#Prisoner

Ale to już jest przegięcie (odnośnnie LAD)
W temacie jest mowa o winylu raczej... :rocxdeadly_sin pisze:To jest wydanie, które ja mam i ma wielu z was.
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem być może jedynego w swoim rodzaju egzemplarza winylowego wydania polskiego "Live after...". Chodzi mianowicie o to, że obydwie płytki są ... identyczne. Błąd pakowacza? Być może. W każdym razie w zamierzchłych PRL-owskich czasach nie było tak łatwo dochodzić swoich praw konsumenckich, jak dziś, w związku z czym płyta nie została wymieniona i tym dość oryginalnym, jak przyznacie, egzemplarzem dysponuję do dziś. Taka ciekawostka.
a co to za cudo? :]]]]]]]]deadly_sin pisze:
Ale to już jest przegięcie (odnośnnie LAD)![]()
![]()
jakis remaster o ktorym nie wiem ? 
wystarczy zerknac na linka w moim poprzednim poscie zeby sie wszystkiego dowiedziec 
"So, Until The Next Time
Have a Good Sin"