29/05/2005 - Eddie Rips Up Mystic Festival @ Stadion Śląski
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 29/05/2005 - Eddie Rips Up Mystic Festival @ Stadion Śląski
nie no w sumie tez mozemy wystapic acapella przed samymi Ironami wtedy będziemy lepsi od Nightwisha bo to my zaspiewamy przed Ironami a nie oni

Jestem śmieszny czort więc śmieje się ...
po koncercie wrzucimy Cie na scene i bedziesz jedyna sluszna gwiazda, bo wystapisz ostatni przy max . liczbie publiki
eot
hehe i zostanę główną gwiazdą festiwalu:)
pamietam jak we wrocku koles wbiegł na scene jak grało IM i dosc długo sie nawet utrzymał :>
pamietam jak we wrocku koles wbiegł na scene jak grało IM i dosc długo sie nawet utrzymał :>
Na scene?? a nie na rusztowanie czasammiRBS pisze:hehe i zostanę główną gwiazdą festiwalu:)
UpTheIrons
na scene - potem na rusztowania - mówiłem ze długo się utrzymał - ciekawe co mu zrobili 
na rusztowaniu chyba, bo chcial brusia gonic
kończmy 
w czasie Ironów siedziałem sobie na krzesełku i miałem niezły widok - najpierw wskoczył na scene - pozniej latał po scenie - na koniec spieprzyl na rusztowania i tyle go wszyscy widzieli - ciekawe czy został do konca koncertu 
e tam, na VIP-ach siedziałem i jakoś nikogo na scenie nie widziałem, po za tym scena była dość dobrze obstawiona, na rusztowanie zdążył wbiec i zaraz skrzydła mu podcieli :gunsRBS pisze:w czasie Ironów siedziałem sobie na krzesełku i miałem niezły widok - najpierw wskoczył na scene - pozniej latał po scenie - na koniec spieprzyl na rusztowania i tyle go wszyscy widzieli - ciekawe czy został do konca koncertu
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

Też tak samo myślę, równie dobrze te gary mogły grac 5 sek i koniec...Dead Gardens ogólnie nie byłoby takie tragiczne (ma nawet fajny refren), gdyby nie to zakończenie... Jak dla mnie to jest zwykły łomot, kompletnie bez pomysłu, trwające 40 sekund bezsensowne łojenie w gitare i gary...
Oj brak brak, a tak jak w Wishmasterze to chyba już nigdy nie zaśpiewaW ogóle na Once Tarja coś śpiewa niżej niż na wcześniejszych albumach, nie unosi się już w wysokich rejestrach, jej głos stracił tą 'operowść', a stał się bardziej 'zwykły' (z nielicznymi przebłyskami choćby w Higher Than Hope). Dochodze powoli do wniosku, że Marco zaczął bardziej pasować do Nightwisha niż Tarja
Atak BTW to ciekawe czy zagrają go, czy będą łoić w więjkszości Once...
byl i na scenie i na ruyztowaniach.. ale mi sie zdawalo ze najpierw kolo wszedl na rusztowania jakis a potem ze widzialem innego na scenie ale to w sumie tak wszystko sie szybko dzialo ze moge cos pokrecic.. wiem ze widzialem kogos i na rusztowaniu i na scenie:)
Majek pisze:Też mi się Once podoba, ale zauważ, że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie...Atos pisze:A mi się tam "Once" podoba - fajnie się jej słucha. Nie będę papugował po wszystkich "oryginałach" i przmilczę niedociągnięcia tej płyty - najłatwiej jest skrytykować i czepiać się czego popadnie (bo ten riff za długi a tu źle zaśpiewane) - potraficie lepiej, to czemu oni grają na Mystic przed Iron Maiden a nie Wy????
Jasne, zgadzam się. :rocx :rocx :rocx Toteż ja swoje wyraziłem..
nothing... just Maiden
Z tego co widziałem, to ostatnio grają w większości utwory z Once'a, mi.in. Dark Chest Of Wonders, Wish I Had An Angel, Nemo, Ghost Love Score (orkiestra oczywiście z playbackuIron Sajmon pisze: Atak BTW to ciekawe czy zagrają go, czy będą łoić w więjkszości Once...
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

.
Ahhh ten początek zwrotki... 
No jakoś się nie dziwię...(orkiestra oczywiście z playbacku![]()
no to jak zagrają Wishmastera to padnie połowa (oczywiścia ta co nie słucha Nightwisha) Sanktuarianale tez pare starych dobrych hitów,w tym także Wishmastera.
No wiem, wiem, ale jakoś sobie nie mogę wyobrazić tego kawałka na żywo... Przecież tam orkiestra jest najważniejszym elementem, są partie w których zespół nie bierze udziału... i jak to będzie na koncercie wyglądaćIron Sajmon pisze:.No jakoś się nie dziwię...(orkiestra oczywiście z playbacku![]()
![]()
Iron Sajmon pisze:no to jak zagrają Wishmastera to padnie połowa (oczywiścia ta co nie słucha Nightwisha) Sanktuarianale tez pare starych dobrych hitów,w tym także Wishmastera.Ahhh ten początek zwrotki...
heh, padnie albo nie padnie
No tak, ale jak ktoś przyjedzie pociągiem to jak??tobink pisze:Witamy!!skoczek pisze:Witam jestem tu nowy:)
Mam pytanie co do występy ironów w chorzowie!
Czy bierzecie ze sobą plecak czy jakieś inne rzeczy na koncert , czy zostawiacie je w np.przechowywalni bagażów?
ja biorę plecak na pewno ale zostawiam w autobusie
---------
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Plecaki można chyba wnosić. Przynajmniej nie było z tym problemów na Mecie. W razie czego masz też depozyt. 
Ci co wczesnie przyjda musza sie w jakies jedzenie zaopatrzyc
wiec mowcie jakie macie plany co do tego...szczerze to bede musial cos wziasc, ale plecaka mi sie nie chce brac a kieszenie ograniczaja troche
co radzicie wziasc kalorycznego itp. 
czekotubki weź, to małe jest a pożywne 
W autokarze pewnie coś wszamam, a na stadionie zjem jakas kiełbe i mi starczy 
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

No wiem, wiem, ale jakoś sobie nie mogę wyobrazić tego kawałka na żywo... Przecież tam orkiestra jest najważniejszym elementem, są partie w których zespół nie bierze udziału... i jak to będzie na koncercie wyglądać
Wiesz coś za coś: albo dobry kawałek z orkiestrą i nie możność zagrania "pełnego live" albo jakiś bit z maszyny (vide Wish..) .... Osobiście też jestem ciekawy jak im to wyjdzie.