Pozdrawiam i dzieki jezeli cos wiecie na ten temat. Nie pisaliście wcześniej w Temacie: Koncerty Iron Maiden w Polsce wiec założyłem osobny temat.
Brak Koncertów Iron Maiden w Polsce w latach 1986-1995??!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Brak Koncertów Iron Maiden w Polsce w latach 1986-1995??!!
Mam takie głupie może pytanie. Nigdzie nie wyczytałem albo moze nie pamietam a gdzieś sie pojawiło. DLACZEGO IRON MAIDEN SPAUZOWALI POLSKE NA 9 LAT MIEDZY 1986 A 1995. Ma może ktoś takie informacje. Może jakiś wywiad (sprawy polityczne czy jakieś inne??). Przeciez w 1984 i 1986 bylo raz 5 potem 6 koncertów w Polsce na publikę nie mogli narzekać.
Pozdrawiam i dzieki jezeli cos wiecie na ten temat. Nie pisaliście wcześniej w Temacie: Koncerty Iron Maiden w Polsce wiec założyłem osobny temat.

UpTheIrons
Re: Brak Koncertów Iron Maiden w Polsce w latach 1986-1995??!!
Chodzi o pieniadze. Trudno przyjezdzac do kraju, w ktorym jest sie leganie okradanym z grubej kasy.
taa...teraz jest niewiele lepiej...np. przez nasza slynna polska biurokracje IM nie moglo zorganizowac u nas we wroclawiu "flying heavy metal" umm czy jak to sie tam nazywa
chodzi mi o ta akcje z latami IM na rozne lotniska na swiecie...chociaz steve i cala reszta bardzo chcieli, jednak nie doszlo to wszystko do skutku...a szkoda 
Re: Brak Koncertów Iron Maiden w Polsce w latach 1986-1995??
Glowny powod to piractwo a na samych koncertach tez nie zarabiali a nawet musieli doplacac do interesuEol_Eddie pisze:Mam takie głupie może pytanie. Nigdzie nie wyczytałem albo moze nie pamietam a gdzieś sie pojawiło. DLACZEGO IRON MAIDEN SPAUZOWALI POLSKE NA 9 LAT MIEDZY 1986 A 1995.
Drugi powod to nie bylo organizatorow, ktorzy mogli by zaproponowac trase w Polsce
A wcześniej nie było piractwa?? rozumiem, że nie zarabiali na koncertach, ale juz wtedy mieli tyle kasy, że mogli do niektórych koncertów dokladać, żeby sie dobrze wypromować. Dziwne, że nie było organizatorów skoro wcześniej to nie były pojedyńcze koncerty ale raczej trasy po Polsce.

UpTheIrons
Mogło to wyglądać na takiej zasadzie, że przyjechali się wypromować w 1984 i 1986 ale gdy zobaczyli, że w sprawie dystrybucji ich płyt nic sie nie ruszyło to dali sobie poprostu spokój aż do 1995A wcześniej nie było piractwa?? rozumiem, że nie zarabiali na koncertach, ale juz wtedy mieli tyle kasy, że mogli do niektórych koncertów dokladać, żeby sie dobrze wypromować. Dziwne, że nie było organizatorów skoro wcześniej to nie były pojedyńcze koncerty ale raczej trasy po Polsce.
No i dokladali ale ile mozna...Eol_Eddie pisze:A wcześniej nie było piractwa?? rozumiem, że nie zarabiali na koncertach, ale juz wtedy mieli tyle kasy, że mogli do niektórych koncertów dokladać, żeby sie dobrze wypromować.
:
Ta firma padla i w 88 r. juz jej nie byloEol_Eddie pisze:Dziwne, że nie było organizatorów skoro wcześniej to nie były pojedyńcze koncerty ale raczej trasy po Polsce.![]()
No to teraz w miarę mam sprawę jasną thx wielki. 
UpTheIrons
Cieszmy się, że teraz do nas wracają! :rocx
Oby jak najcześciej i jak najwiecej. Moze zrobią znowu wiecej niz 1 koncert na trasie chociażby ja w 2000. Choć wolałbym w większym odstepie czasowym. 
UpTheIrons