25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
El Dorado
Re: 25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Kupi mi ktoś tam TourBooka?? Kase przeleje na konto a potem wyslecie mi go pocztą co?
No to dobrze by bylo wiedziec, bo ja sie wlasnie zabieralem za kupno Ojrosow za wszystkie zlotowki jakie mam.MaYeR pisze:Hotel zarezerwowany - 13 osob zaplacilo i tyle miejsc zamowilem.
Jest jednak pewien problem (znowu) po zabookowaniu w mejlu jest napisane iz reszta sumy jest platna na 2 tyg. przed wyjazdem. To znaczyloby, iz do 10 czerwca kazdy musialby wplacic reszte sumy za hotel. Ale dowiem sie tego juz telefonicznie w hotelu jutro
p.s. w ostatniej chwili zarezerwowalismy te miejsca bo na poczatkowe 19 osob w tym momencie juz by nie starczylo pokoi
mogę z wami do Paryża jechać?
Mayer to daj znac co i jak ostatecznie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na tej trasie raczej nie będzie tourbooka.tobink pisze:Kupi mi ktoś tam TourBooka?? Kase przeleje na konto a potem wyslecie mi go pocztą co?
Well, powiedzialam mojej crazy mamma, ze moze trzeba bedzie wplacic do 10, a ona dzis przychodzi i mowi, ze juz wplacila.
Mam nadzieje, ze to nie jest jakis wielki problem?

Mam nadzieje, ze to nie jest jakis wielki problem?
Skontaktuje sie z tym hotelem i zapytam czy trzeba ta kase wplacac do 10 czy nie. Jesli nie to Twojej mamie pieniadze odesle.Natalia pisze:Well, powiedzialam mojej crazy mamma, ze moze trzeba bedzie wplacic do 10, a ona dzis przychodzi i mowi, ze juz wplacila.
Mam nadzieje, ze to nie jest jakis wielki problem?![]()
HOł, Hoł, hoł !!!
No to bomba, że wreszcie się udało z tym hostelem, dobrze by było już zapłacić i mieć ze łba, ale jak będzie tak będzie.
Mayer, jakiś souvenir by Ci się od nas nalezał, tak wszystko załatwiasz, a my tylko potem na gotowe jedziemy. :beer
WIELKIE DZIĘKI DLA CIEBIE !!!
No to bomba, że wreszcie się udało z tym hostelem, dobrze by było już zapłacić i mieć ze łba, ale jak będzie tak będzie.
Mayer, jakiś souvenir by Ci się od nas nalezał, tak wszystko załatwiasz, a my tylko potem na gotowe jedziemy. :beer
WIELKIE DZIĘKI DLA CIEBIE !!!
OKay:]MaYeR pisze:
Skontaktuje sie z tym hotelem i zapytam czy trzeba ta kase wplacac do 10 czy nie. Jesli nie to Twojej mamie pieniadze odesle.
Kurcze co z tym hotelem??? Ja jutro wyjeżdżam na ponad tydzień, więc nei wiem czy będę miał kontakt z netem, raczej nie. Nie wiem czy wpłacać te pieniądze teraz czy nie 
Kurde, za rok na pewno jade z Wami 
Hej
Dostalem odpowiedz z hotelu. Kase placimy juz na miejscu w hotelu
Dostalem odpowiedz z hotelu. Kase placimy juz na miejscu w hotelu
Ktos wybiera sie na lotnisko pociagiem z Wawy?
Stranger ja sie wybieram.. napisz do mnie na gadu albo PW to sie zgadamy..Stranger pisze:Ktos wybiera sie na lotnisko pociagiem z Wawy?
Kto jedzie z Lublina???
Są podobno tanie busy Polskiego Expressu do Krakowa- 45 zł
Są podobno tanie busy Polskiego Expressu do Krakowa- 45 zł
Czemu nie ma już na głownej sanktuarium tych wszystkich informacji o wyjeździe do Paryża ?? Nie zapisałem tego i nie wiem o której lecimy, o której wracamy itp. Jak ktos to wszytsko ma to niech wrzuci tutaj albo MaYeR upcha to gdzieś na głównej
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
Ja bede w Paryzu juz od poniedzialku, ale fajnie by bylo podpiac sie do waszej ekipy tuz przed koncertem
. Przygarniecie mnie?
Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem byloby, gdybym po prostu z rana w dzien koncertu poczekal na was pod hotelem - niech mi tylko ktorys z organizatorow napisze w ktorym hotelu bedziecie, i o ktorej mam sie tam pojawic :beer
Odlot z Balic o 12.30, odprawa zaczyna sie 2h wczesniej. Nie iwem jak powrot, bo ja wracam Wizzairem do Katowic.
Czeka mnie chyba przegrzebywanie tego tematu bo pamietam, ze kiedys zamiescilem tu sposoby dostania sie z Orly do centrum Paryz :/
Czeka mnie chyba przegrzebywanie tego tematu bo pamietam, ze kiedys zamiescilem tu sposoby dostania sie z Orly do centrum Paryz :/
Podnosze swojego posta wyzej, zebym go pozniej nie musial szukacSzymon pisze:Tak wstepnie sobie sprawdzalem mozliwosci transportu z i na lotniska w Paryzu:
ORLY SUD ----> http://www.discoverfrance.net/France/Tr ... ris2.shtml
co mocniejsi moga dawac z buta, jezeli faktycznie jest 14 kmAle chyba najtansza opcja jest:
Paris City Bus
The bus lines 183 and Noctambus Line I both serve the Orly airport south terminal (Orly Sud). Bus #183 travels to the Porte de Choisy métro station
Metro to wydatek 1Euro, nie wiem ile moze kosztowac taki miejski bus, ale pewnie w granicach 1,5 - 2 Euro
BEAUVAIS ----> http://www.aeroportbeauvais.com/index.php?lang=eng
Tu sytuacja wyglada troche gorzej bo to w zasadzie narazie jedyna opcja ktora znalazlem, a 13 Euro to sporo kasyWiem ze kolezanka placila 10 Euro - wiec albo podrozalo, albo sa inne busy.
Jest jeszcze pociag 11 Euro, a dla osob ponizej 25 lat 8,30 Euro. Tyle ze trzeba by sie jeszcze jakos pozniej z dworca dostac na lotnisko.
Jest jeszcze dosc ryzykowna opcja dojechania tam stopem......ale mozna nie zdazyc na samolot![]()
W kazdym razie jesli chodzi o Orly Sud to chyba nie bedzie problemu, a z Beauvais trzeba bedzie pokombinowac, moze sie jakis francuzow wypytac, nie wiem zobaczymy
EDIT:
To wyglada na to, ze z Orly do hotelu sie za 2 Euro dojedzieBus 183 from Orly Airport to Paris, Porte de Choisy (Chinatown) 13rd district Duration = 60 to 90 minutes Price = 1 ticket or 1 Euros 2 options, same prices: BUS 285 to Metro Line 7 (20-40 minutes) BUS 183 to metro Line 7 (60-90 minutes)
Nigdzie prawie nie podaja ceny tych Busow 183 i 285, bo w porownaniu do najtanszego Orlybusa (5,80E) roznica jest spora.
No to jeszcze musze ominac jakos te 13 Euro za transport na BEAUVAIS
no wlasnie.. paryz tuz tuz.. mam takie pytanie.. ustawiamy sie jakos wszyscy na PKP w Kraku zeby razem ruszyc na lotnisko?
jesli tak to na ktora godzine?? i jeszcze jedno ile Euro trzaba zabrac zeby starczylo na wszystko?? ktos sie orientuje??
ja proponuje spotkac sie o 9 na PKP..
dla tych co z wawy chca jechac to jest EX do kraka o 6:05 i przyjezdza o 8:53..
co Wy na to ??
jesli tak to na ktora godzine?? i jeszcze jedno ile Euro trzaba zabrac zeby starczylo na wszystko?? ktos sie orientuje??
ja proponuje spotkac sie o 9 na PKP..
dla tych co z wawy chca jechac to jest EX do kraka o 6:05 i przyjezdza o 8:53..
co Wy na to ??