Koszulka Bruce'a
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koszulka Bruce'a
W sumie masz racje, jednak i tak obstawiam ze sa wierzacy - co nie znaczy ze praktykujacy.
Can The End Be At Hand?
Też tak myśle, ale pewności nigdy mieć nie można.Stranger pisze:W sumie masz racje, jednak i tak obstawiam ze sa wierzacy - co nie znaczy ze praktykujacy.
Zreszta u Nich to akurat byłoby trudno w sumie praktykować. No chyba, że by im bardzo zależało.
Ale chyba dzisiaj już większość ludzi wierzy a nie praktykuje, pewnie oni też
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Grał kiedyś w jakimś rockowym zespole religijnym na perkusji.karolcia pisze:Nicko gra w kościele??? To żart, czy serio? Na organach czy jak?
Z Maiden to właśnie niko jest najbardziej wierzący. Bruce i Steve nie wierzą, a ten pierwszy powiedział nawet kiedyś, że Papież go nie obchodzi.
niby Bruce nie wierzący a w jednym z wywiadów no odpowiedz dziennikarza co jest jedną z niezbędnych rzeczy jakie bierze gdy ma jakiś kurs smolotem powiedział że medalik ze św.Krzysztofem , natomiast Steve powiedział tak "nie jestem zbytnio religijnym człowiekiem ale w Boga wierze owszym" Ale w tym temacie chodzi o koszulke a nie wiare poszczególnych członków maiden:)więc co jest
-
Lomion
To czy wierzą czy nie,nie wpływa na mój odbiór ich muzyki. Wiara to indywidualna sprawa każdego człowieka.
Miałem przyjemność znać świetnego księdza, który nie dość że słuchał metalu (I.M szczególnie), to noisił długie włosy jeżdził na koncerty, Woodstocki, równy gość.
Głównie w temacie chodziło mi o koszulkę Bruce'a, i o wizerunek papieża i związek jego osoby z utworem Sacred Cowboys.
Miałem przyjemność znać świetnego księdza, który nie dość że słuchał metalu (I.M szczególnie), to noisił długie włosy jeżdził na koncerty, Woodstocki, równy gość.
Głównie w temacie chodziło mi o koszulkę Bruce'a, i o wizerunek papieża i związek jego osoby z utworem Sacred Cowboys.
Skoro Adrian jest wierzący to czemu na DoD ma koszulkę z odwróconym krzyżem i pentagramem? To na potrzeby okładki?
Masz doła???????:( Włącz Dziewicę!!!:)
ja tam nie wiem w co adrian wierzy ale te wszystkie sesje zdjeciowe to jedna wielka sciemakarolcia pisze:Skoro Adrian jest wierzący to czemu na DoD ma koszulkę z odwróconym krzyżem i pentagramem? To na potrzeby okładki?
po prostu Ty to tak widziszkarolcia pisze:Skoro Adrian jest wierzący to czemu na DoD ma koszulkę z odwróconym krzyżem i pentagramem?
Jazz is not dead, it just smells funny.
Może patrzyłam do góry nogami?slayer pisze:po prostu Ty to tak widziszkarolcia pisze:Skoro Adrian jest wierzący to czemu na DoD ma koszulkę z odwróconym krzyżem i pentagramem?
moze widzisz swiat tylko jako ten zly i podly

Jazz is not dead, it just smells funny.
Ech...niestety, przeszłam na ciemną stronę!!!slayer pisze:moze widzisz swiat tylko jako ten zly i podly![]()
To wszystko przez tych satanistów Ajronów i głównego promotora satanizmu w Polsce, każącego mówić do siebie Grabaż
a co do Satanistów to kumpela mi dzis opowiadała że u nich w budzie jak był kabaret na zakończenie roku i było jakieś słowo dla katechetów i księży to puścili piosenkę tNOTB 
A przy matematyce Marsz Pogrzebowy, więc moze cie się domyśleć jaki to miało odźwięk
.
Saaaaaaaaaaatanistyczny
A przy matematyce Marsz Pogrzebowy, więc moze cie się domyśleć jaki to miało odźwięk
Saaaaaaaaaaatanistyczny
no ten to w ogóle jest diabeł wcielony, przecież swoją ksywką ewidentnie nawołuje do samodzielnego grzebanie zwłok, a co za tym idzie ich bezczeszczenia!! i ten antychryst jeszcze mieszka w moim mieście!!To wszystko przez tych satanistów Ajronów i głównego promotora satanizmu w Polsce, każącego mówić do siebie Grabaż
Sam trochę wyżej przypominałem, że warto by się skupić na temacie, od którego teraz zamierzam nieco odbiec. Ale nie mogę się powstrzymać, żeby Wam czegoś nie napisać.
Otóż czas jakiś temu głośno było w mediach o Komitecie Obrony Przed Sektami. Przewodniczył mu były poseł - Zbigniew Nowak niejaki. Z racji obowiązków służbowych razu pewnego uczestniczyć musiałem w konferencji prasowej, zorganizowanej przez wyżej wspomnianą postać. Pan N. zorganizował ją w szkolnej klasie. Konferencja dotyczyła zagrożenia satanizmem.
Na tablicy kreślił wtedy kredą pentagramy i tym podobne rzeczy, by dać zebranym wyobrażenie, czego się wystrzegać mają. Wyciągnął też z torby podczas tego przedstawienia dyskografię Kata, wskazując ją jako źródło zła wszelakiego. W pamięci utkwił mi jego tekst:
- Mam prawie całą ich dyskografię. Brakuje mi tylko "666" - bo tą płytę trudno mi dostać - z nieskrywaną dumą rzekł to.
Miał wszystkie oryginały, czego zapewne niejeden fan mógłby mu pozazdrościć. No, w każdym razie poza prezentacją płyt Kaciora, pan N. wymienił też kilka innych zespołów z kręgów heavy, których zdaniem jego - słuchać młodzieży zabronić należałoby. W zestawie tym znalazł się też Maiden. Jeśli więc dla kogoś autorytetem jest Zbigniew Nowak - szef Komitetu Obrony Przed Sektami, niechaj przyjmie do wiadomości, iż według słów jego Ironi satanistami są i basta.
Otóż czas jakiś temu głośno było w mediach o Komitecie Obrony Przed Sektami. Przewodniczył mu były poseł - Zbigniew Nowak niejaki. Z racji obowiązków służbowych razu pewnego uczestniczyć musiałem w konferencji prasowej, zorganizowanej przez wyżej wspomnianą postać. Pan N. zorganizował ją w szkolnej klasie. Konferencja dotyczyła zagrożenia satanizmem.
Na tablicy kreślił wtedy kredą pentagramy i tym podobne rzeczy, by dać zebranym wyobrażenie, czego się wystrzegać mają. Wyciągnął też z torby podczas tego przedstawienia dyskografię Kata, wskazując ją jako źródło zła wszelakiego. W pamięci utkwił mi jego tekst:
- Mam prawie całą ich dyskografię. Brakuje mi tylko "666" - bo tą płytę trudno mi dostać - z nieskrywaną dumą rzekł to.
Miał wszystkie oryginały, czego zapewne niejeden fan mógłby mu pozazdrościć. No, w każdym razie poza prezentacją płyt Kaciora, pan N. wymienił też kilka innych zespołów z kręgów heavy, których zdaniem jego - słuchać młodzieży zabronić należałoby. W zestawie tym znalazł się też Maiden. Jeśli więc dla kogoś autorytetem jest Zbigniew Nowak - szef Komitetu Obrony Przed Sektami, niechaj przyjmie do wiadomości, iż według słów jego Ironi satanistami są i basta.
JAk to w jakimś serialu usłyszałam kiedyś
"pokończył taki jakieś szkolenia i myśli że jest inżynierem"
tyle o tym i o nim myślę.
Nicko - wierzacy praktykujacy (wychowany w chrzescijanskiej rodzinie, gral w jakims zepsole religijnym czesto grali w kosciele)
Dave, Janick, Adrian - niedosc ze laczy ich milosc do gitary to maja bardzo podobne poglady, wierzacy sredniopraktykujacy
Steve - wierzacy, niepraktykujacy....z tego co wiem to on przezywal jakies nawrocenie w swoim zyciu
Bruce - zawsze wierzyl nigdy nie praktykowal
Dave, Janick, Adrian - niedosc ze laczy ich milosc do gitary to maja bardzo podobne poglady, wierzacy sredniopraktykujacy
Steve - wierzacy, niepraktykujacy....z tego co wiem to on przezywal jakies nawrocenie w swoim zyciu
Bruce - zawsze wierzyl nigdy nie praktykowal
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

inny cytat z serialu "Alternatywy 4":EvE pisze:JAk to w jakimś serialu usłyszałam kiedyś
"kupił sobie mature na bazarze, i kazał mówić sobie per Magister".
Coś o tym wiemMetalophil pisze:nie - na perkusji, bo to kościół protestancki - a tam granie na instrumentach innych niż organy to normalna sprawakarolcia pisze:Nicko gra w kościele??? To żart, czy serio? Na organach czy jak?
- journeyman
- -#Wrathchild

teraz to juz kompletnie nie wiem, w co wierzą i jak.
ale wystarczy mi że nie sa satanistami.
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
Nie ważne w co wierzą ważne, że grają muzykę którą kochamyjourneyman pisze:teraz to juz kompletnie nie wiem, w co wierzą i jak.