Nowy album na zimę!!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album na zimę!!!
A ja tam wątpię, nie zrobili zbyt wielu niespodzianek na obecnej trasie to i pewnie na przyszłej nie zobaczymy nic szczególnie nowego. A z No Prayer zagrają pewnie Bring Me... i jakiś jeden, góra dwa utwory (pewnie Tailgunner).
KMFDM
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Dokładnie, chyba że jescze "Holy Smoke"dorzucą ale wątpię bo dawno już zapomnieli o tym numerzeGreddo pisze:nie zrobili zbyt wielu niespodzianek na obecnej trasie to i pewnie na przyszłej nie zobaczymy nic szczególnie nowego. A z No Prayer zagrają pewnie Bring Me... i jakiś jeden, góra dwa utwory (pewnie Tailgunner).
a Charlotte The Harlot?Greddo pisze:A ja tam wątpię, nie zrobili zbyt wielu niespodzianek na obecnej trasie
Wątpie, żeby z Powerslave był Flash Of The Blade czy Duellist. Te piosenki nei są złe, ale jak powiedział Stevey, to są w cieniu tych wymiotów takich jak Aceh High czy 2 min.to mid. Ciekawi mnie natomiast czy zagrają Rime'a ;] te 13 cz 14 min, ciekawie może wyjśc ;].
A Prayer'a to obojętnie do jakiej 'paczki' dołożą, bo z niego pojawi się BYDTTS i ew. Tail Gunner. Chociaż jak ktos już napisał, bardziej mu do lat 90.
A zresztą patrzcie jakie to by było piękne. te 3 albumy to bez B sideów 24 piosenki. Czyli usłyszymy prawie każdą gdyby były w tej trasie te 3 albumy. Więc zaczyna mnie nie dziwić decyzja, żeby dołączyć tam Prayer'a.
A Prayer'a to obojętnie do jakiej 'paczki' dołożą, bo z niego pojawi się BYDTTS i ew. Tail Gunner. Chociaż jak ktos już napisał, bardziej mu do lat 90.
A zresztą patrzcie jakie to by było piękne. te 3 albumy to bez B sideów 24 piosenki. Czyli usłyszymy prawie każdą gdyby były w tej trasie te 3 albumy. Więc zaczyna mnie nie dziwić decyzja, żeby dołączyć tam Prayer'a.
Jak to obojetne do jakiej paczk?:D np wyzej wspomniany bring your daughter... czy tailgunner przy takich kawalkach jak (moze troche pofantazjuje teraz ale co mi tam) caught somewhere in time, powerslave, moonchild, infinite dreams wypadlyby co najmniej marnie 
a jesli mielibysmy to w zestawieniu z kawalkami z lat 90 nie byloby takiej przepasci miedzy utworami
a jesli mielibysmy to w zestawieniu z kawalkami z lat 90 nie byloby takiej przepasci miedzy utworami
Ale to dwa utowry przecież nie są na tyle złe, żeby je aż tak hmmmmmmm krytykować.
Może nie zasługują na wysąpienie koło "The Clairvoyant" czy "Wasted Years", ale napisałąm obojętnie w której paczce, bo i tak wypadną tak samo. Inni mogą się czepiać, że jak to przy piosenkach z Fear'a takie coś. A jak wiadomo Fear jest dziwne szeroko lubiany.
Pozatym jeszcze trzeba spojrzeć jakie DVD wyjdzie
(bo trasa to nie tylko "dodatek'
). Osobiście wolę z tych 3 płyt oglądąć.
Może nie zasługują na wysąpienie koło "The Clairvoyant" czy "Wasted Years", ale napisałąm obojętnie w której paczce, bo i tak wypadną tak samo. Inni mogą się czepiać, że jak to przy piosenkach z Fear'a takie coś. A jak wiadomo Fear jest dziwne szeroko lubiany.
Pozatym jeszcze trzeba spojrzeć jakie DVD wyjdzie
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wszystko jest już ustalone! Oto plany Maiden na nadchodzące lata wg. Bruce'a:
- druga połowa 2006 roku (pewnie jesień jak w przypadku DOD) - nowy album studyjny
- zima 2006 - tournee promujące nową płytę
- prawdopodobnie 2007 - premiera drugiej części DVD z cyklu "History of Iron Maiden", które ma dokumentować lata 1984-1987 + ewentualnie także 1988.
- prawdopodobnie lato 2008 - trasa (stadionowa?) oparta na albumach Powerslave/Somewhere In Time/Seventh Son Of A Seventh Son. Głównie utwory z tych płyt + kilka wcześniejszych "hiciorów".
- prawdopodbnie 2009 rok - kolejny album studyjny
- okolice 2010 roku - kolejna trasa koncertowa promująca: nowy album, kolejne historyczne DVD (No Prayer For The Dying, Fear Of The Dark, albumy z Blaze'm?) lub wg. Bruce'a "coś wyjątkowego". Jeszcze nie wiedzą dokładnie jak by to miało wyglądać i co na niej zagrają.
Po 2010/2011 roku Bruce nie może zagwarantować nic więcej... Nicko będzie miał wtedy blisko 60 lat, Bruce 54 więc prawdopodobnie zespół zakończy działaność, ale nie wiadomo jeszcze dokładnie kiedy i jak to nastąpi.
Teraz wiemy już praktycznie co nas czeka.
- druga połowa 2006 roku (pewnie jesień jak w przypadku DOD) - nowy album studyjny
- prawdopodobnie 2007 - premiera drugiej części DVD z cyklu "History of Iron Maiden", które ma dokumentować lata 1984-1987 + ewentualnie także 1988.
- prawdopodobnie lato 2008 - trasa (stadionowa?) oparta na albumach Powerslave/Somewhere In Time/Seventh Son Of A Seventh Son. Głównie utwory z tych płyt + kilka wcześniejszych "hiciorów".
- prawdopodbnie 2009 rok - kolejny album studyjny
- okolice 2010 roku - kolejna trasa koncertowa promująca: nowy album, kolejne historyczne DVD (No Prayer For The Dying, Fear Of The Dark, albumy z Blaze'm?) lub wg. Bruce'a "coś wyjątkowego". Jeszcze nie wiedzą dokładnie jak by to miało wyglądać i co na niej zagrają.
Po 2010/2011 roku Bruce nie może zagwarantować nic więcej... Nicko będzie miał wtedy blisko 60 lat, Bruce 54 więc prawdopodobnie zespół zakończy działaność, ale nie wiadomo jeszcze dokładnie kiedy i jak to nastąpi.
tu nawet nie chodzi o niespodzianki, bo sądze, że taki Drifter nią akurat był np.Greddo pisze:A ja tam wątpię, nie zrobili zbyt wielu niespodzianek na obecnej trasie to i pewnie na przyszłej nie zobaczymy nic szczególnie nowego.
bardziej bym to odbierał w ten sposób, że nie zagrali na tej trasie nic po raz pierwszy w historii, a gdyby Alexander się pojawił w secie to byłoby to przecież premierowe wykonanie tego kawałka live
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bruce przejęzyczył się mówiąc o kolejnych 4 albumach - chyba, że myślał o Live After Death.Vlad Tepes pisze:Tak szczerze to o wiele fajniej byłoby gdyby w tą Golden Years zaliczyli tylko Powerslawe, SIT i SSOASS. Bez No Prayer. To inna bajka jak powiedziałeś. Wiadomo, że koncerty nie mogą być za długie i w przypadku włączenia do tej trasy utworów z No Prayer zmniejsza się szansa na to że usłyszę transmisję radiową lub bootleg z nagraniem Flash Of The Blade, The Duellists, Deja Vu czy Only The Good Die Young. Bo w to, że zagrają Alexandra to nie wątpię.
A Alexandra raczej zagrają - zespół sugeruje to nam już od jakiegoś czasu. Pewnie doczekamy się go właśnie na trasie "Golden Years"...
Niektórym fanom to nie można dogodzić.Greddo pisze:A ja tam wątpię, nie zrobili zbyt wielu niespodzianek na obecnej trasie to i pewnie na przyszłej nie zobaczymy nic szczególnie nowego. A z No Prayer zagrają pewnie Bring Me... i jakiś jeden, góra dwa utwory (pewnie Tailgunner).
Nie sądziłem ze sie doczekam takiej trasy
tylko jak to wszystko bedzie brzmialo z 3 gitarami. zmienili swoje brzmienie i to bardzo od tamtych czasow. nie pozostaje nic innego jak zaczac odliczac godziny, minuty, sekundy do lata 2008 !
aaa jeszcze po drodze mamy nowy album oj ciekawie zapowiadają sie nadchodzące lata
znow jest po co zyc i na co czekac 
aaa jeszcze po drodze mamy nowy album oj ciekawie zapowiadają sie nadchodzące lata
nie ma to jak trasa promująca koncertówkę ;]WICKER MAN pisze: Bruce przejęzyczył się mówiąc o kolejnych 4 albumach - chyba, że myślał o Live After Death.![]()
No proszę .... nowy album może wyjdzie w styczniu .... a wtedy ... 
Wiem że to głupie ale dla zwykłej zabawy chodżcie dajemy swoje setlisty do Golden Years 
Ech tyle czekania, trzeba by sie jeszcze wybrac jednak na jakis koncert tej trasyWICKER MAN pisze:Wszystko jest już ustalone! Oto plany Maiden na nadchodzące lata wg. Bruce'a:
I pewnie jak przyjdzie do grania Alexandra to ja wtedy nie bede mogl pojechac na koncerty, ewentualnie gora jeden- prawdopodobnie 2007 - premiera drugiej części DVD z cyklu "History of Iron Maiden", które ma dokumentować lata 1984-1987 + ewentualnie także 1988.
Iron Maiden Live@Katowice 2010 - to mnie przeraza- prawdopodbnie 2009 rok - kolejny album studyjny
To smutny czas bedzie ;( Ale Katowice 2015 to mnie nie przeraza, to mi sie wydaje nierealne - to jest nieralne
WICKER MAN pisze:
Raczej nie... Albo Charlotte The Harlot nie wykonywana nigdy na żywo z Bruce'm, Adrianem i Nicko (co prawda zagrana tylko na 2 koncertach, ale mimo wszystko)!".
To skad w Eddies archive mamy na plycie "Bes of b-sides" Charlotte the harlot '88
No ale to nie bylo grane live!!Cross pisze:WICKER MAN pisze:
Raczej nie... Albo Charlotte The Harlot nie wykonywana nigdy na żywo z Bruce'm, Adrianem i Nicko (co prawda zagrana tylko na 2 koncertach, ale mimo wszystko)!".
To skad w Eddies archive mamy na plycie "Bes of b-sides" Charlotte the harlot '88
Jeśli możecie dokładniej czytać - napisałem, że nie było ''zbyt wielu'' niespodzianek. A i owszem, za 'Szarlotke', Driftera + kilka innych utworów byłem strasznie wdzięczny... Ale jak to opisał MiKi chodziło mi raczej o te wielkie niespodzianki w postaci wprowadzenia do repertuaru 'live' Maidenów nowych utworów, takich których jeszcze nigdy nie grali. Myśleli nad Prodigal Son i nie rozumiem dlaczego w końcu nie dali z tym czadu na scenie, przecież nie jest to szczególnie trudny utwór
Dlatego też nie robię sobie nadziei na Alexandra. Będziemy mieli natomiast niezłe lotto z ROTAM lub SSOTSS. Oba utwory są wielkie i choćby jeden z nich musi być grany (wątpię w to by obydwa były, choć mile bym się zdziwił, nie powiem
). Osobiście wolałbym 'Siódmego' - od kiedy zobaczyłem Maiden England marze by być na tym live!
KMFDM
ale będzie fenomenalna ta trasa z czasów Blaze'a
po co oni wydają jeszcze albumu?
ja chcę tylko trasy takie flashbackowe ;]
po co oni wydają jeszcze albumu?
ja chcę tylko trasy takie flashbackowe ;]
Nie Ty jeden
-
Deleted User 622
Bo tak jest chłopaku :>Cross pisze:tak samo 2001 to dopiero XXI wiek, ale lata 80 to lata -80-89 - i masz 10 lat . Ale przedostatni post ,ze rok 1990 to lata 80tremayne pisze:metal ma rację; dopiero '91 to nowe dziesięciolecie![]()
![]()