Nowy best of -"The Essential"

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 804

Re: Nowy best of -"The Essential"

Post autor: Deleted User 804 »

Przecież to oczywiste że Maideni wydają to tylko dla kasy. Dlatego też ta płyta będzie sprzedawana tylko w USA a jak ktoś z Europy będzie chciał kupić to będzie musiał w Eddie's Megastore przez co Maiden zarobią jeszcze więcej bo dojdzie im marża od spzedania własnej plyty. Słyszałem też że Maiden ostatnio zrobiło się tak pazerne na pieniądze że na następnej trasie koncertowej, zamiast rzucać publiczności frotki, kostki i pałeczki będa odbywały się aukcje. Bruce będzie pokazwał np. frotke do sprzedania i pytał się kto da wiecej :wink:
Ostatnio zmieniony pn sie 01, 2005 11:17 pm przez Deleted User 804, łącznie zmieniany 1 raz.
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Deleted User 804 pisze:Słyszałem też że Maiden ostatnio zrobiło się tak pazerne na pieniądze że na następnej trasie koncertowej, zamiast żucać publiczności frotki, kostki i pałeczki będa odbywały się aukcje. Bruce będzie pokazwał np. frotke do sprzedania i pytał się kto da wiecej :wink:
Taa, zaczną grać covery Madonny i Britney Spears. A wracając do tematu trochę wkurza mnie, że Maideni nie mają duzo do gadania we własnej sprawie (Sądząc po postach Mayera i Wickera)...
lucek664
-#Invader
-#Invader

Post autor: lucek664 »

to już chyba normalne.... gdy Metallica zamykała metallicavault napisała
metallica pisze: Chcielibyśmy podziękować wszystkim(...) wytwórni (która pozwalała nam udostępniać utwory bez żadnych kłopotów)
cóż.. kontrakty muzyczne przypominają trochę cyrografy...
więc i Maideni nie muszą mieć wiele do gadania w sprawie best of-a

ps. cytat jest z overkill.pl
edii
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: edii »

jak ktoś z Europy będzie chciał kupić to będzie musiał w Eddie's Megastore przez co Maiden zarobią jeszcze więcej

Wcale nie bo wystarczy że napisze do teściowej :lol: :lol: :rocx
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

edii pisze:jak ktoś z Europy będzie chciał kupić to będzie musiał w Eddie's Megastore przez co Maiden zarobią jeszcze więcej

Wcale nie bo wystarczy że napisze do teściowej :lol: :lol: :rocx
Niektórzy woleliby zapłacić pare razy więcej niż pisać cokolwiek do teściowej :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

vBrand pisze:Taa, zaczną grać covery Madonny i Britney Spears. A wracając do tematu trochę wkurza mnie, że Maideni nie mają duzo do gadania we własnej sprawie (Sądząc po postach Mayera i Wickera)...
Mogliby oczywiscie zaprotestowac, ale czemu skoro taka plyta moze im tylko pomoc w zdobywaniu nowych fanow po wystepach na Ozzfescie. :P Sami raczej na niej nie zarobia, ale takie wydawnictwo bylo teraz w USA potrzebne choc oczywiscie nie jest skierowane do "hardcore" fanow. :)
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

WICKER MAN pisze:
vBrand pisze:Taa, zaczną grać covery Madonny i Britney Spears. A wracając do tematu trochę wkurza mnie, że Maideni nie mają duzo do gadania we własnej sprawie (Sądząc po postach Mayera i Wickera)...
Mogliby oczywiscie zaprotestowac, ale czemu skoro taka plyta moze im tylko pomoc w zdobywaniu nowych fanow po wystepach na Ozzfescie. :P Sami raczej na niej nie zarobia, ale takie wydawnictwo bylo teraz w USA potrzebne choc oczywiscie nie jest skierowane do "hardcore" fanow. :)

Guns N' Roses zaprotestowało ale na nic się to zdało :wink:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Wy naprawde myślicie ,że w USA ludzie kompletnie nie znają sie muzie i słuchają tylko New-metalu ,hip-hopu i popu....to w Europie właśnie króluje techno ,a z muzyki około-rockowej reagge ,w USA jest od groma klubów gdzie gra sie właśnie Rock'N Rolla ,Hard-Rocka i Bluesa . Jak Andrzej Nowak przyjechał do kraju to czytałem z nim wywiad,że Amerykanie znają sie na muzyce ,natomiast w Wielkiej Brytanni jest straszna komercja. Coś w tym musi być. W każdym razie np.w Polsce klubów z muzyką rockową jest malutko .
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

ale oba rynki sie roznia...popatrz na popularnosc niektorych grup :) nie bede wymienial, bo wiadomo o jakie idzie ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Nie wiem czy nasz ulubiony zespół moze sie cieszyć ogromną popularnoscią np.w Niemczech skoro wiele ich koncertów grają w połowie zapełnionych halach , wątpie też czy Francuziki za nimi przepadają ,natomiast bądź co badź jeszcze w latach 80,najwięcej koncertów grali w USA i jakoś nie słyszałem by były one niewypałami,choćby świetny koncert z Long Beach Carifornia z 1985 r. 8)
Ciekawi mnie natomiast bardzo popularnośc Dziewicy w Azji i Ameryce Pd. ,ktoś ma jakieś szacunkowe wyniki sprzedaży.
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

Kurcze, niedawno Edward The great się ukazał, mogli by poczekać troche z tą składanką :P
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RycerzHeavyMetalu pisze:Wy naprawde myślicie ,że w USA ludzie kompletnie nie znają sie muzie i słuchają tylko New-metalu ,hip-hopu i popu....to w Europie właśnie króluje techno ,a z muzyki około-rockowej reagge ,w USA jest od groma klubów gdzie gra sie właśnie Rock'N Rolla ,Hard-Rocka i Bluesa . Jak Andrzej Nowak przyjechał do kraju to czytałem z nim wywiad,że Amerykanie znają sie na muzyce ,natomiast w Wielkiej Brytanni jest straszna komercja. Coś w tym musi być. W każdym razie np.w Polsce klubów z muzyką rockową jest malutko .
Sluchaj - w kraju tak wielkim jak Stany na mega-koncerty metalowe nawet takie jak Ozzfest przychodzi moze 10.000 osob na kilku-milionowe miasto. Heavy metal czy hard rock, z nielicznymi wyjatkami (takimi jak ostatni sukces reunion Motley Crue) w USA praktycznie sie nie liczy. Wszystko jest tam skomercjalizowane do bolu.
Ludzie sluchajacy takiej muzyki to w zdecydowanej wiekszosci 40-latkowie z brzuszkiem, ktorzy na koncercie stoja z zalozonymi rekoma i nie wydaja z siebie zadnego dzwieku. Albo pija piwo oraz jaraja trawe.
Dlatego takie zespoly jak Maiden maja serdecznie dosyc koncertowania w USA gdzie nigdy nie zostana tak przyjeci jak w Europie czy w Ameryce Poludniowej gdzie wiekszosc publicznosci stanowia spontanicznie reagujacy nastolatkowie.
W Polsce moze klubow rockowych jest malo, ale muzyka ta jest mimo wszystko bardziej popularna niz w USA... Choc daleko nam do takich regionow/krajow jak Skandynawia, Wlochy, Hiszpania, Francja, Niemcy czy Wielka Brytania, w ktorej od kilku lat rock przezywa prawdziwy renesans.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

RycerzHeavyMetalu pisze: wątpie też czy Francuziki za nimi przepadają
Ci co byli w Paryzu odpowiednio potwierdza jaki to byl swietny gig
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

S1MON pisze:
RycerzHeavyMetalu pisze: wątpie też czy Francuziki za nimi przepadają
Ci co byli w Paryzu odpowiednio potwierdza jaki to byl swietny gig
dobra ,głupio napisałem
Adrian Smith
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Adrian Smith »

:lol: - nic dodać, nic ująć
Pogromca Debilnych Blogów
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pogromca Debilnych Blogów »

Nie zakupię...
edii
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: edii »

Niektórzy woleliby zapłacić pare razy więcej niż pisać cokolwiek do teściowej :D
Żartowałem - musiało by mnie mocno coś natchnąc, żeby do niej napisać :lol: :lol: [/quote][/b]
Sashh
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Sashh »

moje wrazenia - album nie jest zly dla tych, ktorzy chcieliby szybko i tanio (ale oryginalnie) zaznajomic sie z dorobkiem grupy - co najmniej jeden utwor z kazdego albumu + genialny fotd z rir. duzo materialu z dod gwarantuje, ze beda wiedziec jak teraz gra maiden, a stare kawalki z ironmaiden i killersow to rzut oka na najstarsze dokonania. zdecydowanie nie jest to wydawnictwo dla tych ktorzy maiden znaja - za duzo kawalkow z nowych plyt jak na "best of'a". ze skladanek polecam osobiscie edward the great - zgrabny jednoplytowy skladaczek, dobra ilosc utworow z ssoass (az 3/16) jak rowniez koncertowy fotd (hmm, to swego rodzaju ewenement zeby wydanie koncertowe znalazlo sie na 3 roznych albumach) i swietna okladka (lol) - ideal do wrzucenia do discmana/odtwarzacza samochodowego.
Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

Post autor: Katarn »

EvE pisze:
Blood Brother pisze:Ajt tam narzekacie. Każdy sposób na zbicie kasy jest dobry
Dziecko ile razy tzreba Ci tłumaczyć, że oni tego dla kasy nei robią :evil: .
Chyba kiedyś dawno z Deleted User 804em staraliśmy Ci to do łepka wbić. Widzę bez skutecznie.

nie dla kasy? to co, myślisz, że pieniądze ze sprzedaży idą na cele charytatywne? (może ostatecznie na CB)
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Katarn pisze:nie dla kasy? to co, myślisz, że pieniądze ze sprzedaży idą na cele charytatywne? (może ostatecznie na CB)
:lol:
nie, nie dla kasy chłopcze.
Polecam głębsze zaznajomienie się z zespołem.
I ile oni z ze sprzedaży 1 płyty mają kasy, phi.
i nie kontynuujmy tego tematu. JAk mam Ci coś udowodnić to proszę o PM'a. Tyle.
ODPOWIEDZ