Beznadziejna jakosc DVD Iron Maiden.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Beznadziejna jakosc DVD Iron Maiden.
Posiadam wszystkie DVD Iron Maiden jakie sa w sprzedazy i wszystkie sa orginalne. Ostatnio kupilem sobie Home Theater System i postanowilem wybrobowac DVD Iron Maiden (w tym przypadku Raising Hell) na ktorym pisalo Digitally Remeasterd i ze me DTS i Surround Sound. No wiec wlaczam a tu boom taki sam gowniany glos jak na zwyklym telewizorze. Dla porownania jakosci dzwieku wlaczylem DVD Guns n Roses Illusions I in Tokyo 1992 i na tym DVD takze pisalo DTS i surround system i inne pierdoly, wiec wlaczylem i wszystko dzialalo i glos byl piekny. Potem wlaczylem Visions of The Beast i Early Years i takze nie dzialalo. Na early years jak wlaczylem koncert z Dortmundu to myslalem ze nie bylo dobrego glosu bo koncert jest bardzo stary wiec wlaczylem Documentary i dalej nie bylo surround sound a dokument jest przeciez nowiutki. Mam nadzieje ze w nowym DVD IM bedzie mozna sie delektowac Surround Sound bo jak nie to juz wiecej nie kupie DVD Iron Maiden.
Re: Beznadziejna jakosc DVD Iron Maiden.
visions of the beast to stare teledyski, nagrywane w zwyklym stereo, jedynie te najnowsze (zaznaczone) sa w dolby
early days to rowniez material archiwalny, ale wydaje mi sie, ze po prostu masz malo problemow w zyciu (nie martw sie, doczekasz sie ich) skoro narzekasz na brak surroundu w filmie dokumentalnym (lol)
early days to rowniez material archiwalny, ale wydaje mi sie, ze po prostu masz malo problemow w zyciu (nie martw sie, doczekasz sie ich) skoro narzekasz na brak surroundu w filmie dokumentalnym (lol)
A Raising Hell ?? Przeciez to nie jest stare a widzialem starsze wydania na DVD i sa w dolby. A pozatym w filmach dokumentalnych czesto sa wystepy muzyczne wiec dolby jest potrzebny. A najbardziej mnie w wkurza ze IM napisalo na DVD Dolby surround i inne takie a tak naprawde nic nie dziala.Sashh pisze:visions of the beast to stare teledyski, nagrywane w zwyklym stereo, jedynie te najnowsze (zaznaczone) sa w dolby
o raising hell sie nie wypowiadam, bo nie posiadam, ale jakim cudem w early daysowym dokumencie mieli przekonwertowac stare koncerty na dolby? to wypowiedzi mialyby byc surround a fragmenty koncertow w zwyklym stereo? to chyba troche niewykonalne technicznie, ale co tam, wazne zeby ponarzekac.
Wersja DVD Raising Hell jest chyba średnio oficjalna z tego co wiem tzn. jest ale nie do końca
Early Days i Visions to głównie stare nagrania. A powiedz co sądzisz o dzwieku na Rock in Rio, lub chociaż na tych kawałakach z Rio które są na Visions
Rock In Rio jest dobre ale ja teraz mowie o innych wydaniach a zwlaszcza Raising Hell na ktorych pisze Surround SOund 5.1 i inne takie a nic nie dziala.Piwowarus pisze:Wersja DVD Raising Hell jest chyba średnio oficjalna z tego co wiem tzn. jest ale nie do końcaEarly Days i Visions to głównie stare nagrania. A powiedz co sądzisz o dzwieku na Rock in Rio, lub chociaż na tych kawałakach z Rio które są na Visions
no to ci tlumacze - na visions i early days jest taka jakosc, bo lepszej nie dalo sie zrobic (wierz mi, naprawde), a rising hell pytaj specjalistow
jednoczesnie gwarantuje ci, ze DoT bedzie miec te twoje ukochane 5.1 pasuje?
jednoczesnie gwarantuje ci, ze DoT bedzie miec te twoje ukochane 5.1 pasuje?
Mylisz tutaj wiele nazw, pojec i wydanIronFan pisze:Posiadam wszystkie DVD Iron Maiden jakie sa w sprzedazy i wszystkie sa orginalne. Ostatnio kupilem sobie Home Theater System i postanowilem wybrobowac DVD Iron Maiden (w tym przypadku Raising Hell) na ktorym pisalo Digitally Remeasterd i ze me DTS i Surround Sound. No wiec wlaczam a tu boom taki sam gowniany glos jak na zwyklym telewizorze. Dla porownania jakosci dzwieku wlaczylem DVD Guns n Roses Illusions I in Tokyo 1992 i na tym DVD takze pisalo DTS i surround system i inne pierdoly, wiec wlaczylem i wszystko dzialalo i glos byl piekny. Potem wlaczylem Visions of The Beast i Early Years i takze nie dzialalo. Na early years jak wlaczylem koncert z Dortmundu to myslalem ze nie bylo dobrego glosu bo koncert jest bardzo stary wiec wlaczylem Documentary i dalej nie bylo surround sound a dokument jest przeciez nowiutki. Mam nadzieje ze w nowym DVD IM bedzie mozna sie delektowac Surround Sound bo jak nie to juz wiecej nie kupie DVD Iron Maiden.
1. Raising Hell EMI nie wydalo Raising Hell na DVD. Wydawnictwo, ktore kupiles jest na licencji.
Mam przed soba te DVD i nigdzie nie widze tutaj napisane DTS
Jest jedynie : Remastered in 5.1 Surround System
To prawda nie jest to szczyt marzen audiofila ale w systemie 5.1 gra.
Aby posluchac jak bedzie to zrobione nalezycie trzeba poczekac do wydania EMI
2. Visions Of The Beast |Co to znaczy : nie dzialalo?
Najpierw poczytaj co jest napisane na pudelku a tam jak wol pisze Dolby Digital 2.0 - co oznacza, ze jest to cyfrowe stereo.
A jak stereo to nie 5.1. Krotko i na temat.
3. Early Days Jak wyzej w punkcie 2.
Na pudelku jak byk napisano STEREO.
Co to oznacza? 2 kanaly.
A dlaczego dokument nie jest w 5.1? A po co? Wywiady sa bez podkladu muzycznego, to nie film. Co bys chcial slyszec w pozostalych 4 kanalach? Pierdniecia Harrisa?
4. Surround Sound jest pojeciem zbyt ogolnym i najczesciej oznacza sciezke audio w 3 albo 4 kanalach. Tobie zapewne chodzi o Dolby Digital czyli system dzwiekowy 5.1
5. Koncert Guns N'Roses byl zarejestrowany w Japonii na tasmach cyfrowych wobec czego wielkiego problemu nie sprawilo to technikom aby przerzucic calosc na format 5.1
Teledyski na Visons Of The Beast oraz materialy archiwalne na Early Days
pochodza z tasm analogowych (czytaj stereo). Aby zrobic z tego naprawde wartosciowy dzwiek 5.1 wymagaloby to duzo pracy - zauwaz, ze oddzielnie trzeba by pracowac nad kazdym klipem z VOTB tj. ponad 30 utworow = syzyfowa praca.
6. Death On The Road - koncert zostal zarejestrowany na cyfrowych nosnikach wobec czego nadchodzace DVD bedzie w systemie 5.1 - to jest pewne.
Inna sprawa to dolaczone do tej plyty wywiady - stawialbym na zwykle stereo bo co tam wiecej mozna wrzucic? Wywiady zazwyczaj sa w stereo.
7. Jesli chcesz posluchac Iron Maiden w systemie 5.1 - kup Rock In Rio i Dance Of Death DVD-Audio.