WyjdźMaedhros pisze:może niektórzy by woleli blackowy makijaż
Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
kolega Ascot dobrze prawi [<setka>]. wyjdź, a jak się poprawisz to możesz wrócić.
Lubię Jana. Ciekawy facet. Rzuca gitarką itp. Ciekawie gra. Pasuje jak ulał do energiczności Maiden.
To, że Janick rzuca gitarą to już chyba nie jego zasługa tylko przymus.
Tak jak cały koncert Iron Maiden jest to do znudzenia identyczne. Zauważcie jaką znudzoną minę ma gdy musi rzucać i inne cuda robić z gitarą
Tak jak cały koncert Iron Maiden jest to do znudzenia identyczne. Zauważcie jaką znudzoną minę ma gdy musi rzucać i inne cuda robić z gitarą
Janick jest The Best...uwielbiam jego styl :solo i już!!!
tak was słucham i normalnie ręce mi opadają.....Janick gers jako gitarzysta jest lepszy od Murraya i smitha razem wziętych... jeśli nie słyszeliscie nigdy jego jam session to nawet sie nie odzywajcie... Janick opanował na dobrym poziome sweep picking.. co Adrian i Dave rzadko kiedy nawet stosują.. pozatym takie solówki jak HBTN z RIR to w jego wykonaniu normalka... jest on poprostu bardziej modernistycznym gitarzystą, a dave i H zostali bardziej w swoich latkach.....proste... a jezeli ktoś mówi ze Janick jest najsłabszy ze wszystkich gitarzystów Maiden to chyba mocno sie uderzył w głowe....pozatym jest wielkim kopozytorem....
moim zdaniem i tak jest najslabszym punktem zespolu ;] co nie znaczy ze go nie lubie, nie moge sluchac itd. spoko koles, nieźle gra, no ale niestety przy dokonaniach innych człownkow zespolu kiepsko wychodzi. jest czescia rodziny Maiden ii bez niego to nie byloby juz to samo 
człowieku a jakie ty widzisz dokanania Murraya czy smitha ? prawda że zrobili kilka niezłych utworów dla maiden.. ale tak to większośc harris komponuje a ruce odspiewuje....pozatym to gers grał Marillionem... to Gers grał z Gillianem....Murray od zawsze grał w Maiden i niczego wielkiego nie dokonał... Smith ma troche więcej rzeczy na swoim koncie ... ale tez wśród gitarzystów nie jest jakąś tuzą...pozatym spróbuj skomponowac taki utwór jak Dance of Death a później sie wypowiadaj...
spróbuj skomponować takie kawałki jak
Adrian:
prisoner, 22aa, flight of icarus, die with.., 2 minutes, wasted years, sea of madness, stranger in a..., the evil..., can i play..., paschendale
Bruce:
revelations, powerslave, moonchild, only the good die young,
porownaj z dance of death a pozniej pogadamy
Adrian:
prisoner, 22aa, flight of icarus, die with.., 2 minutes, wasted years, sea of madness, stranger in a..., the evil..., can i play..., paschendale
Bruce:
revelations, powerslave, moonchild, only the good die young,
porownaj z dance of death a pozniej pogadamy
od prisonera do paschendale - wiele albumow i z 20 lat pracy.....a dod o tylko jedna plyta 
ja tylko chcialem porownac dokonaniaS1MON pisze:od prisonera do paschendale - wiele albumow i z 20 lat pracy.....a dod o tylko jedna plyta
Ja tam lubię Janick'a. Jego energia na koncertach jest nie wyczerpywalna. Co on wyprawia na koncertach: prawie ciągle jest w ruchu, podchodzi do odsłuchu nagle odbiega klęka z jedną nóżką prosto, kręci się, różnie ciekawe rzeczy czyni z gitarą. Choć był moment, że był zaenergiczny na koncercie w Monachium w 2000r. kiedy spadł ze sceny. Ogólnie Janick wraz z resztą espołu tworzy całośc bez niego w zespole byłaby luka, którą trudno by było zapełnić.
Mannheimthe_trooper pisze:Monachium
jeden mądry post... a co do poprzedników... warto wspomnieć ze te 20lat pracy było tylko w maiden
a janick tworzył poza maiden... co znaczy ze poprostu jest także wszechstronniejszym muzykiem bo miał kontakt z większą ilością gatunków....lecz jak vlad napisał każdy jest unikatowy.. wiec ja proponuje zakończyc dyskusje typu ze ten jest lepszy od tego..poprostu są równi i tyle... w sumie to najlepszym wyjściem byłoby zamknąć ten temat
bo niektórzy sie niepotrzebnie stresują
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Scorpien => a o co chodzi z "Gers grał Marillionem" ? Czy ja o czymś nie wiem? On przeciez tylko współpracował z Fishem...
-
Pogromca Debilnych Blogów
- -#Wrathchild

Janick to jest przede wszystkim kolejny atut Maiden na scenie, lubie te jego pojedynki z Eddie'im.
no troche zbyt ogólnie powiedziałem.. ale nawet z samym fishem.. to zauwarz ze ta muzyka znacznie rózni sie od maiden i jakoś musiał dac rade żeby w współpracować....
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ale zauważ, że Fish nie był zainteresowany stałą współpracą z Janickiem, i na albumie "Vigil In A Wilderness Of Mirror" ukazało się zaledwie kilka utwrów powstałych wobec tej współpracy. To też może coś sugerować. Nie chcę nic mówić, ale fakt bycie gitarzystą Iron Maiden to dużo więszy prestiż, nawet można powiedziec niż granie w zespole Iana Gillana- no bo w końcu ile osób kojarzy jego nagrania solo? A ile osób kojarzy cokolwiek solowego Fisha, nie mówiąc juz o zespole White Spirit.
Ja Janicka lubie za styl gry i za enegricznosc na scenie
chyba bardziej go lubie niz Adriana 
no dobra już dyskusja skończona.... jak tak wam bardzo janick nie pasuje to sobie napiszecie petycje ze chcecie Vaia