Ale i tak wolę "Scream For Me Brazil" Bruce'a :rocx :solo
ulubiony koncert
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
<-GOTHMOG_666->
- -#Wrathchild

Re: ulubiony koncert
Jeśli chodzi o IM to zdecydowanie "Live After Death". Rewelacyjne brzmienie, Bruce w szczytowej formie i ciekawa setlista. Poza tym większość kawałków wypada lepiej niż wersjach studyjnych (np. Revelations, Flight Of Icarus, Phantom Of The Opera). Genialne podsumowanie pierwszych 5 albumów IM.
Green Man pisze:Jak dla mnie Aces High zagrali mistrzowsko, brzmi o wiele bardziej dynamicznie niż w studiu, a Flight Of Icarus to tak sobie.Katarn pisze:RycerzHeavyMetalu pisze: Już sie kiedyś nawet o to z tobą kłóciłem ,ale mniejsza , nie wiem tylko dlaczego tak nie lubisz tej płyty ,odpowiedz za jastrzębia ,bo go chyba teraz nie ma z tego co wiem ,czemu?
-bo każdy kawałek jest super wykonany ,a wykonania Rime ,Powerslave ,Halloweed czy Trooper to już mistrzostwo
-bo setlista jest niesamowita ,takie best of ,z 5 pierwszych płyt ,przez wielu uznanawanych za najlepszy okres zespołu
-bo Bruce śpiewa na wielu kawałkach lepiej niż w studiu
-bo gitary nie raz brzmią inaczej niż w studiu np.solówka Children of the Damned, czy wstęp do Powerslave
-bo ten album kojarzy mi się z latami 80 i ma kultowość ,której nie ma Rock in Rio ,które też bardzo lubie swoją drogą
Ogólnie Beast over Hammersmith to lepszy koncert ,ale z oficjalnych wydawnictw Iron Maiden ,ta płyta jest dużo lepsza od Donington ,Real Live One i Real Dead One i tez jest lepsza od uwielbianego przez wielu Rock in Rio.
Ja wiem? Aces High wg mnie zostało spartaczone, tak samo Flight of Icarus, a jeśli chodzi o lepsze wykonanie niż na płycie to chyba tylko Rtth i Running Free.
No bez jaj. Wiem, wiem to twoje zdanie (z tym Aces High) ale zachęcam Cię do wysłuchania bootlegu "Wroclaw Hala Ludowa 1984". To sie nazywa szybkie, świetne Ejses Haj :d
-
paulek
- -#Lord of the flies

LAD jest poza konkurencją, żywioł i naprawde wielka forma całego zespołu; RIR jest baardzo dobry ale dla mnie troszku przedobrzony brzmieniem, za bardzo w studio nad nim popracowali ale to tylko moje odczucia; a z innych to oczywiście Wrocław 2003, Katowice 2000 i kilka bootów z okresu z Blazem - tych z Japonii 
Bruce zarzekał się, że nie było żadnego dogrywania w studiu (chodzi mi o RiR), a to znaczy, iż RiR jest mniej "podresowany" od innych koncertówek maidenów. Ale już dość pomstowania na LADpaulek pisze:LAD jest poza konkurencją, żywioł i naprawde wielka forma całego zespołu; RIR jest baardzo dobry ale dla mnie troszku przedobrzony brzmieniem, za bardzo w studio nad nim popracowali ale to tylko moje odczucia; a z innych to oczywiście Wrocław 2003, Katowice 2000 i kilka bootów z okresu z Blazem - tych z Japonii
hmmm to jednak mało wiedziałem o LAD...ale i tak jest the best
Rock In Rio to jest najwieksza sciema Maiden na tak dużą skaleKatarn pisze:Bruce zarzekał się, że nie było żadnego dogrywania w studiu (chodzi mi o RiR), a to znaczy, iż RiR jest mniej "podresowany" od innych koncertówek maidenów
ale mówimy chyba o wydaniu CD...bo na dvd niczego specjalnego nie zauwarzyłem i nie usłyszałem....a sory
to nie było dvd... heheh
hellrider pisze:Rock In Rio to jest najwieksza sciema Maiden na tak dużą skaleKatarn pisze:Bruce zarzekał się, że nie było żadnego dogrywania w studiu (chodzi mi o RiR), a to znaczy, iż RiR jest mniej "podresowany" od innych koncertówek maidenów
Może i tak, ale bodajże na onecie jest wywiad z brucem który mówi, że tym razem nie było żadnego dogrywania w studiu (RiR) a wszystko zrobił Steve. Jeśli mówi że "TYM RAZEM" to znaczy że na poprzednich koncertówkach było. A dogrywanie materiału w studiu do koncertówek to jest dopiero ściema.
niby ściema jest... ale jak słysze Bruce'a na DVD LAD śpiewającego acesh high na żywo... to druga zwrotka jest poprostu tragiczna... albo zapomniał rozgrzać głos albo ja nie wiem....pozatym wiadomo ze to tylko ludzie i czasami wpadki sie im zdarzają a skoro mają możliwość to poprawiają
w śmieszny sposob podgłaśniana jest publicznosc
takie troszke prymitywne :] jak bawienie sie pokrętłem. co do rio to nie wiem co było dogrywane w studiu (audio), ale wiem ze jest pełno wstawek z koncertow zarejestrowanych wczesniej (chyba tylko z chile ale pewny nie jestem). zobaczymy jak bedzie z dortmundem, ale pewnie jak zwykle zostana wklejone jakies ciekawsze momenty z innych koncertow chocby po to by ukryc jakąś wpadkę
ja mam tylko nadzieje ze nie będzie tylu zmian ujęc jak na tym koncercie w dortmundzie bo to strasznie meczy oczy...
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Ruskin Arms 1980 - bez sciemniania :solo :rocx
Na oficjalnym Rock In Rio jest sporo przeróbek studyjnych. Osoby posiadające bootleg Rock In Rio (video z TV lub audio) niech sprawdzą końcową część solówki Janicka z "Brave New World". Potem niech włączą oficjalne wydanie od tego momentu. Jestem ciekaw czy znajdziecie to, o czym mówię.
ja mam i znalazłem
hehe coś mi sie wydaje ze nie trafił w strune 
Zauważ, że gitar Adrian'a i Dave'a nie potrzeba remasterować! (w Rock In Rio)
Ostatnio zmieniony śr sie 17, 2005 3:20 am przez BartSmith, łącznie zmieniany 1 raz.
.... heh wydaje Ci sie... looknij sobie np na solo w 666 / rock am ring 2003/
tam tez jest babol dave'a ale poprostu nie ma mozliwości poprawienia tego bo jest ciągły dźwiek a nie pojedyncze....tak samo zresztą jest na rock in rio..dave próbuje coś zrobić nie wychodzi mu i ratuje się czymś innym....zresztą
mam swoją opinie i tyle.. Ty masz swoją... ta dyskusja wiec jest bez sensu....
tam tez jest babol dave'a ale poprostu nie ma mozliwości poprawienia tego bo jest ciągły dźwiek a nie pojedyncze....tak samo zresztą jest na rock in rio..dave próbuje coś zrobić nie wychodzi mu i ratuje się czymś innym....zresztą
Lol jaka dyskusja? Ja nie chciałem dyskutować o tym kto jest lepszy, bo i tak ciebie nie przekonam. A Rock Am Ring 2003 właśnie oglądam i jak narazie poważnej wpadki nie uświadczyłem (czytaj Dave'a), podobnie jak na RIR - ale to już nie jest ważne. Każdy jest tylko człowiekiem, więc wpadki mogą się zdarzyć wszędzie. Ja chciałem poprostu pokazać remastering na przykładzie Janick'a, ponieważ na takowy na Rock In Rio natrafiłem.
podpowiem CI
Dave od 2000r sobie wymyslił ze w 666 będzie robil takie długie podciągnięcie z lekkim sprzężeniem we wrocku 2003 mu to wyszło ale na przykładach RR i Rock Am ring widać ze nie
bo poprostu podciąga... i przez przypadek palec styka mu sie z inną struną i tłumi.. i musi sie ratować improwizowanym dokończeniem
to widać jak na dłoni.. oczywiście jezeli sam jesteś gitarzystą....jesli nie.. to nie ma o czym gadać....
No niekiedy tak jest, masz rację, ale już każdy z nich robi błędy - w końcu mają swoje lata. No pewnie, że jestem (dopiero się uczę, ale jakoś tam mi wychodziScorpien pisze:podpowiem CIDave od 2000r sobie wymyslił ze w 666 będzie robil takie długie podciągnięcie z lekkim sprzężeniem we wrocku 2003 mu to wyszło ale na przykładach RR i Rock Am ring widać ze nie
bo poprostu podciąga... i przez przypadek palec styka mu sie z inną struną i tłumi.. i musi sie ratować improwizowanym dokończeniem
to widać jak na dłoni.. oczywiście jezeli sam jesteś gitarzystą....jesli nie.. to nie ma o czym gadać....
no i dobra wszystko ok
a Twoją fascynacje adrianem rozumiem bo też takie coś miałem
bo jego solówki wymiatają pod względem melodii...ale po pewnym czasie jak sie nauczyłem paru skal... i zacząłem jammowac to wiem ze i ja potrafie zrobić melodyczną solówke