Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Re: Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
RTTH musi zostać, w końcu na nim na koncercie zdarłem sobię gardło
.
Balcerowicz musi odejść!!!
RTTH również...

RTTH również...
Mi tez się taka marzy. Możliwe, że przy następnej trasie na styl dawnych lat zrobią małą próbę (bez paru klasyków w setliście) i sprawdzą opinie publiczności. Jeżeli stelist się przyjmie to tak już zostanie, a jeżeli będzie fala krytyki to pozmieniają to i owo. Np. Charlotte The Harlot był grany tylko na 2 koncertach na tej trasie, potem został zastąpiony Watchild'em (widocznie zespół uznał, że ten kawałek nie jest wystarczająco dobry). Tak więc zmiany mogą być jak widaćYaaqb pisze:Między innymi z tych powodów moim marzeniem jest np. trasa Golden Years. Ale na takiej zasadzie jak Early Years było. Żadnego kawałka z płyt spoza danego okresu!
Run To The Hills też mi się przejadł. Troche głupie jest gadanie, że to żelazna piosenka i że musi być grana na każdym koncercie. Dla kogoś innego może to być Wasted Years, 2 Minutes To Midnight czy The Evil That Men Do. Tak samo jest z uwielbianym Fear Of The Dark, który notabene nie był grany w tym roku.
Liczę także na niespodzianki na przyszłorocznej trasie (oczywiście na piosenki z okresu TED). Na DODT było kilka (w tym jeden klasyk), tak więc można się spodziewać czegoś za rok.
BartSmith pisze:Mi tez się taka marzy. Możliwe, że przy następnej trasie na styl dawnych lat zrobią małą próbę (bez paru klasyków w setliście) i sprawdzą opinie publiczności. Jeżeli stelist się przyjmie to tak już zostanie, a jeżeli będzie fala krytyki to pozmieniają to i owo. Np. Charlotte The Harlot był grany tylko na 2 koncertach na tej trasie, potem został zastąpiony Watchild'em (widocznie zespół uznał, że ten kawałek nie jest wystarczająco dobry). Tak więc zmiany mogą być jak widać Wink
No to liczę, że koncert w Polsce będzie jednym z pierwszych na trasie ;]
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Zależy kiedy ta trasa ma się zacząc. Byle nie na maturach 
Trasa bez paru klasyków to dobry pomysł
Trasa bez paru klasyków to dobry pomysł
Bez jednego utworu nie wyobrazam sobie zadnej trasy Maidenów - Iron Maiden. Mysle ze nawet jak by byla trasa tylko z Golden Years ten utwór bylby równiez zagrany.
a jak halołeda nie bedzie to Nicko odejdzie 
-
mr.Torture
- -#Charlotte

Hallowed musi być :]
hmm ja chyba jakos inaczej od was rozumiem idee tras 'okresowych' ... wiadomo ze na tej trasie byly kawalki z 4 pierwszych plyt.. ale wedlug mnie na trasie z nastepnego okresu (zapewne do 7th son lub do no prayer) beda wedlug mnie kawalki te ktore grali na tych trasach, a przeciez grali wtedy tez te z pierwszych plyt... nie bedzie to wedlug mnie set tylko z tych trzech czy czterech plyt od powerslave do powiedzmy prayer, tylko wlasnie od poczatku do dajmy na to tego prayera... wiec chyba niestety znowu nie obedzie sie bez numbera, rtth, 2 minutes, im... zreszta im, jakkolwiek nie uwazam tego kawalka za jakis wybitny - dosyc przecietny bym powiedzial jak na maidenow - to byc musi bo to niejako hymn zespolu.. ten numer bedzie chroniony i grany do zasranego konca zywotu tego zespolu...
no ale moze ja zle odczytalem idee tych tras i intencje maidenow...
no ale moze ja zle odczytalem idee tych tras i intencje maidenow...
"everybody lies"
Jeżeli mieliby grać to, co wcześniej to jaki długi musiałby być setlist? Liczcie to, że trasa będzie się składać z kilku albumów, więc o wcześniejszych nie powinno być mowy - jedynie Iron Maiden (specjalnie o nim nie wspomniałem w poprzednim poście, ponieważ jest zawsze grany na trasach).
.. a ja uważam że w takim przypadku powinni być konsekwetni ... jeżeli grają tylko kawałki z ,,Powerslave" ,,Somewhere In Time" oraz ,,Seventh Son..." to niech tak będzie
...
I tak ma byćjesper pisze:.. a ja uważam że w takim przypadku powinni być konsekwetni ... jeżeli grają tylko kawałki z ,,Powerslave" ,,Somewhere In Time" oraz ,,Seventh Son..." to niech tak będzie...
Chodziło mi o to iż Bruce 14 lat temu pożegnał się z Maiden, więc nie widzę problemu żeby dziś było to niemożliwie. Jak widzieliśmy na przestrzeni tych kilkunastu lat, Maiden nieźle sobie poradziło.EvE pisze:Możesz wyjaśnić mi to co napisałeś?
...ale bruce jeszcze lepiej...... Czasem się zastanawiem ile płytek tak genialnych jak Accident i Chemical by powstało jakby Bruce nie wrócił.....Blood Brother pisze:Chodziło mi o to iż Bruce 14 lat temu pożegnał się z Maiden, więc nie widzę problemu żeby dziś było to niemożliwie. Jak widzieliśmy na przestrzeni tych kilkunastu lat, Maiden nieźle sobie poradziło.
-
herflik
sorry ale ktoś mógł sobie akurat wczoraj posłuchać tnotb i dojść do wniosku że run to the hills jest lepsze od np. prisonera czy 22acacia avenue. mejdeni akurat uznali że jest fajny i dobrze sprawdza sie na koncertach.
taki jak na ostatniej trasie obejmujacej dany okres (zalozmy ze to bylaby trasa no prayer)... czyli nie dluzszy niz zwykle... obejmowalby wtedy wedlug tego co napisalem (a co jak widac chyba nie wszyscy zrozumieli) zarowno utwory z danego okresu, jak i te wczesniejsze (tak jak to mialo miejsce na rzeczonej trasie no prayer)... i wedlug mnie tak to wlasnie bedzie wygladalo, ale oczywiscie sa to tylko moje domysly i moze sie okazac, ze bedzie zupelnie inaczej...BartSmith pisze:Jeżeli mieliby grać to, co wcześniej to jaki długi musiałby być setlist?
"everybody lies"
Dlaczego tak piszecie o setliście Golden Years , skoro nawet niewiadomo czy wogóle będzie ,teraz Ironi wydają nową płytę i lepiej zastanowić się nad następną trasą , mam nadzieje ,że Ironi zamiast tymi trasami retro ,które za dużo nie wnoszą , pójdą za ciosem i będą przygotowywać następną płytę. A jak będzie ta trasa to napewno zagrają takie utwory jak Halloweed Be thy Name, Trooper czy Iron Maiden , bo one przecież były grane na trasach 1984-1988 .
khem... Przeca były grane na Early Days tour... Teraz będzie od Powerslave do prawodopodobnie Seventh Son...
Jak będzie tak będzie. Zobaczymy, bo ogólnie obie wersje są prawdopodobne.
Co do samego RTTH - jeden z nielicznych utworów, który pomimo, że grany jest niemal zawsze i wszędzie, nadal mi pasuje. Nie ścierpiałbym chyba jednak gdyby ponownie nam dali go kiedyś na koniec setu. Bardziej nadają się na zakończenie gigu inne przeboje.
Co do samego RTTH - jeden z nielicznych utworów, który pomimo, że grany jest niemal zawsze i wszędzie, nadal mi pasuje. Nie ścierpiałbym chyba jednak gdyby ponownie nam dali go kiedyś na koniec setu. Bardziej nadają się na zakończenie gigu inne przeboje.
KMFDM
Setlista następnej trasy mogła by wyglądać np.tak
Intro
1.Otwieracz z nowej płyty
2.Infinite Dreams
3.Trooper
4.Wolny utwór z nowej płyty
5.Wratchild
6.Szybki utwór z nowej płyty
7.Długi ,epicki utwór z nowej płyty
8.Futureal