Lao Che - Powstanie Warszawskie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Lao Che - Powstanie Warszawskie
nie słyszałem płyty ale po obejrzeniu koncertu cieszę się że jej nie kupiłem....nuda niestety
może gdybym dłużej słuchał to by mi się spodobało, ale na razie wypadli kiepsko
może gdybym dłużej słuchał to by mi się spodobało, ale na razie wypadli kiepsko
nie słyszałem ich wcześniej ale ten koncert w "jedynce" mi się podobał
bardzo fajny klimacik, muzyczka i teksty
chyba sięgnępo tą płytke 
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
koncert byl w pyte. B. wzruszajacy efekt wizualny dalo wklejenie filmowych scen z Powstania pomiedzy kawalki, te przejscia z sepii w kolor ... IMO ktos odwalil kawal dobrej roboty. Szkoda tylko ze telewizja nie pokazala calosci, w sumie zabraklo chyba tylko "Hitlerowcow" i "Zrzutow", ale i tak wystep bardzo fajny. A najlepiej zabrzmialo wg. mnie "Stare Miasto" ...
Nie da się tego jakoś zapisać? Np. ludzie nawet na tym forum dawali czasem linki do wiadomości, teleexpressu czy coś... ja się na tym nie znam, więc pytam.
A co do Lao Che to na Woodstocku ich przynajmniej zobacze, to już pewnie nie będzie to bo będą też pewnie grać utwory z Gusli, ale zawsze bede miał satysfache, że byłem na live.
Swoją drogą jest to dla mnie jedyna atrakcja tego Woodstocka.
A co do Lao Che to na Woodstocku ich przynajmniej zobacze, to już pewnie nie będzie to bo będą też pewnie grać utwory z Gusli, ale zawsze bede miał satysfache, że byłem na live.
KMFDM
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

Ja usłyszałem ich na Woodstocku i mnie wogóle nie zachwycili. Jak dla mnie to słabo. Podkreślam, że to moja subiektywna ocena.
Woodstock to IMO niewlasciwe miejsce dla takiego zespolu, lepiej sie to chyba sprawdza w bardziej kameralnej atmosferze
Może się tak wydawać, ale im nawet Woodstockowy klimat nie odebrał duszy występu. Dzieło! To co pokazali na długo pozostanie w mojej pamięci.
KMFDM
Sama plyta - dla mnie cud, miod i orzeszki - od sluzszego czasu slucham tylko jej - muzyka wspaniale oddaje atmosfere tamtych dni - jakis czas temu nawet w radiowej jedynce byl program poswiecony wlasnie tej plycie, obchodom rocznicy Powstania i wypowiadal sie tam jeden z uczestnikow - dziadkowi strasznie sie ona podobala- mowil, ze wrecz idealnie opisuje to co on i jego towarzysze przezywali - jak ktos chce to mam ripa 
Wystepy jedynka/Woodstock - telewizyjny koncert bardzo mi sie podobal, szkoda jedynie tych wycietych kawalkow ;/ Na woodstocku - bardzo mile zaskoczenie - moim skromnym zdaniem najlepszy koncert, ktory sie odbyl na festiwalu (jakie bylo moje zaskoczenie, gdy zauwazylem jak duzo osob zzna teksty piosenek... <- koles stojac obok mnie mial nawet ze soba flage Polski z narysowana kotwica powstancza
), ale ten koncert to nie byly tylko kawalki z Powstania, a takze z Gusel (polecam ta plyte kazdemu)
Wystepy jedynka/Woodstock - telewizyjny koncert bardzo mi sie podobal, szkoda jedynie tych wycietych kawalkow ;/ Na woodstocku - bardzo mile zaskoczenie - moim skromnym zdaniem najlepszy koncert, ktory sie odbyl na festiwalu (jakie bylo moje zaskoczenie, gdy zauwazylem jak duzo osob zzna teksty piosenek... <- koles stojac obok mnie mial nawet ze soba flage Polski z narysowana kotwica powstancza
Że się tak zapytam - nie wiecie czy chłopaki nie będą gdzieś grać tu u nas na Śląsku w najbliższym czasie? Tak akurat bede miał troche sałaty i zamiast na Helloween wolałbym na Lao Che jechać.
KMFDM
Plany koncertowe Lao Che wyglądają chwilowo tak:
29.09.2005 - Kadzidło k/Ostrołęki
30.09.2005 - TORUŃ
01.10.2005 - GDAŃSK, Fladers Festiwal
02.10.2005 - SOPOT, Mandarynka
12.10.2005 - Klub Graffiti, LUBLIN
29.10.2005 - Stalowa Wola - GO Rock Festiwal
08.11.2005 - WARSZAWA - PROXIMA
10.11.2005 - LUBIN - MDK
29.09.2005 - Kadzidło k/Ostrołęki
30.09.2005 - TORUŃ
01.10.2005 - GDAŃSK, Fladers Festiwal
02.10.2005 - SOPOT, Mandarynka
12.10.2005 - Klub Graffiti, LUBLIN
29.10.2005 - Stalowa Wola - GO Rock Festiwal
08.11.2005 - WARSZAWA - PROXIMA
10.11.2005 - LUBIN - MDK
rekomendacja jest? :>świnka666 pisze: http://www.musiccorner.pl
Jazz is not dead, it just smells funny.
powiem szczerze, ze do mnie ta muzyka nie przemawia [nie mówię o warstwie textowej a czystko muzyczno-wokalnej]. jakieś takie lewe to...
"Stare Miasto" - dla mnie poprostu mistrzostwo, szczególnie końcówka...
Zespół świetny, według mnie "Powstanie warszawskie" dużo lepsze od "Gusły".
Zespół świetny, według mnie "Powstanie warszawskie" dużo lepsze od "Gusły".
... I see the ghosts of navigators but they are lost ...
- Piotrek Sz.
- -#Prodigal son

LOL! Chyba "Guseł"Zespół świetny, według mnie "Powstanie warszawskie" dużo lepsze od "Gusły".
A co do PW to najlepsza polska płyta tego roku, a kto wie może i kilku ostatnich lat. Niesamowity klimat, teksty inspirowane Baczyńskim i inymi polskimi poetami. Album stanowi nierozerwalną całość, jeżlei jeszcze nie znasz tej płyty, koniecznie przesłuchaj ją w całości. Później już po zapoznaniu się z nią, można słuchać na wyrywki ale to i tak będzie mijało się z celem.
Najlepsze utwory: "Przebicie do Śródmieścia" (genialny początek i zwolnienie "gdzie jesteście?!", a potem "Zośka, nie strzelać!"), "Godzina W" ("tramwajem jadę na wojnę, tramwajem z przedziałem nur fur deutsche") i "Kanały" ("anioły bierzta mnie").
Słyszeliście singiel "Czerniaków"? Zawiera nowy utwór "Groźba", 2 utwory w zmienionych aranżacjach i cover Siekiery.
IMO PW>Gusła. Ale "Gusła" również są rewelacyjne tylko chyba ciut za długie.
Nu pagadi, zajec!!!
ten singiel mozna jeszcze gdzies kupic?
[poza allegro]
EDIT: Glosujcie na Lao :]
http://www.wosp.org.pl/kreciola/?sid=27
[poza allegro]
EDIT: Glosujcie na Lao :]
http://www.wosp.org.pl/kreciola/?sid=27
ja tam swoj na allegro kupilem i jestem z niego zadowolony
'Czerniaków' z singla ogolnie wyszedl duzo lepiej niz na plycie, na singlu jest to taki fajny zywy utwor, miejscami muzycznie podchodzi pod funky
poza tym nowy utwor 'Groźba', przerobka 'Astrologa' i cover 'Ludzi Wschodu' Siekiery.
Kea -> no wiedzialem ze Ci nie podpasi, za malo skrzeczacych panow w makijazu huh ?
no ale co kto lubi, wazne ze doceniasz warstwe tekstowa 
Kea -> no wiedzialem ze Ci nie podpasi, za malo skrzeczacych panow w makijazu huh ?
dobra, najwyzej zaplace te 15 zl , jak inni mogli miec to za darmo, w kazdym badz razie kobi zacheciles. No i ta siekiera.... ciekawe 
heh no wiesz, ja za swoj w polowie sierpnia zaplacilem bodajze 30 zl (wtedy to byla super okazja
), zreszta mozesz licytowac te od 1 zl 
się wiekobi pisze:Kea -> no wiedzialem ze Ci nie podpasi, za malo skrzeczacych panow w makijazu huh ?
a tak serio to jakaś beznamiętna kompletnie ta ich muzyka. takie bezsensowne pitolenie. głupie pomieszanie styli. nie podoba mi się.