Nowy album na zimę!!!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Under Jolly Roger
-#Trooper
-#Trooper

Re: Nowy album na zimę!!!

Post autor: Under Jolly Roger »

MaYeR pisze:Co za tym idzie po każdej trasie będziemy mogli cieszyć się nowymi koncertowymi DVD i podwójnymi albumami "live" na CD.
I dojdzie do tego ze prawie nikt tego nie bedzie kupowal :lol:
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

Według mnie to z kazdej trasy Maiden powinno byc wydane dvd koncertowe z dodatkami a najbardziej by mnie ucieszylo dvd oficjalne z Polski
ropuch

Post autor: ropuch »

Premus pisze:Według mnie to z kazdej trasy Maiden powinno byc wydane dvd koncertowe z dodatkami a najbardziej by mnie ucieszylo dvd oficjalne z Polski
tak, tylko jesli wychodzi dvd to na co komu jeszcze wersja CD ?! :roll:
No i jak sie nastawiaja na ilosc wydanych DVD-kow to niech sie licza, ze do ich kupna musza zachecic atrakcyjna cena, bo 95 zl za RiR mnie jakos nie zachwycilo...
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Under Jolly Roger pisze:I dojdzie do tego ze prawie nikt tego nie bedzie kupowal
Kilkaset osob na pewno kupi, zreszta to nie bedzie przeznaczone raczej na zysk a jako gratka kolekcjonerska. Cos podobnego robil Pearl Jam i DP
ropuch pisze:o 95 zl za RiR mnie jakos nie zachwycilo...
Teraz chyba chodzi po 50
ropuch

no to teraz.....a ja to kupowalem ze 3 lata temu....od razu powinni dawac takie ceny.
Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

Post autor: Katarn »

MiKi pisze:ale będzie fenomenalna ta trasa z czasów Blaze'a
po co oni wydają jeszcze albumu? :lol:
ja chcę tylko trasy takie flashbackowe ;]

No nie wiem. Sam pomyśl, czy nie lepiej by było gdyby maideni poszerzali swoją dyskografię o nowe nagrania. Takie wspominanie mi sie nie podoba. Póki mają jeszcze siły powinni walić albumy studyjne co dwa lata a potem conajwyżej wspominać lata '80. Było minęło, trzeba myśleć o przyszłości. W końcu (za czterdzieści lat) znudzi ci się słuchanie tych samych numerów i będziesz żałować, że w 2005/6/7/8 nie nagrali albumów studyjnych z nowymi kawałkami. Moje zdanie.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

jak dla mnie moga wydawac oicjalne koncertowki bo wiadomo ze beda w dobrej jakosci i ze znajdziemy na nich jakies ciekawe bonusy.
ja osobiscie nie kupilem sobie cd z dotr poniewaz jest jakies takie slabe. ale na 10000% kupie sobie dvd bo musze zobaczyc jeszcze raz Pashendale. mam dwa bootlegi video z tej trasy ale pozostawiaja wiele do zyczenia pod wzgledem foni i wizji i nie moge sie wpelni cieszyc z ogladania tych materialow.
a co do nowych plyt to z niecierpliwoscia czekam na nowa i wolalbym wiecej tras promujacych nowy material niz tych flashbackowych ale jezeli
czestsze wydawanie plyt = kiepski material to wole jednak trasy flaszbekowe
ale zycze Ironom jak najlepiej!!!

UP THE IRONS! :rocx
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Katarn pisze:No nie wiem. Sam pomyśl, czy nie lepiej by było gdyby maideni poszerzali swoją dyskografię o nowe nagrania. Takie wspominanie mi sie nie podoba. Póki mają jeszcze siły powinni walić albumy studyjne co dwa lata a potem conajwyżej wspominać lata '80. Było minęło, trzeba myśleć o przyszłości. W końcu (za czterdzieści lat) znudzi ci się słuchanie tych samych numerów i będziesz żałować, że w 2005/6/7/8 nie nagrali albumów studyjnych z nowymi kawałkami. Moje zdanie.
Nie jestem tego pewien. Skoro nie czuja potrzeby nagrywania albumow studyjnych co rok to oznacza, ze nie maja takiej potrzeby/inspiracji itp.
Wole czekac 5 lat na nowa plyte niz co roku sluchac wypocin nagrywanych na sile
Awatar użytkownika
LoRdI
-#Invader
-#Invader

Post autor: LoRdI »

MaYeR pisze:[Co za tym idzie po każdej trasie będziemy mogli cieszyć się nowymi koncertowymi DVD i podwójnymi albumami "live" na CD.
no i super, szkoda ze tak nie robili od samego poczatku no ale pawniej to było i finansowo i technicznie za ciezkie
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

a istnieje może jakiś dobrej jakości bootleg z tray Somewhere In Time?? Albo z 7th sona?? Sory ale nie znam się na bootlegach...
Kajtek_pl
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kajtek_pl »

z somewhere in time dobrej jakości jest sheffield, mam go, zapraszam na gg 9449979, jeżeli nie masz gg to PM'ka i załatwione ;)
ropuch

MaYeR pisze:ropuch napisał:
Ullevi ma za dobra jakosc jako bootleg, zeby pozniej jeszcze to kupowac jako oficjalne wydawnictwo :]

Nigdy nie mow nigdy Very Happy
i nie mowie, bo sam jestem zwolennikiem tej zasady :P
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydawania tych samych koncertówek zarówno na dvd, jak i na cd. Zdaję sobie sprawę, że to finansowo obciąża kieszenie fanów, mimo to jednak jestem całym sercem za. Chodzi o to, że konert na dvd to prawdziwa uczta, le jednak - w moim przypadku - dlelektuję się nią stosunkowo rzadziej niż zapisami audio wyłącznie. Po prostu oglądanie video jest bardzo absorbujące - trzeba się temu poświęcić na dwie godzinki siadając przed telewizorem. Natomiast płytki audio tawarzyszą mi wszędzie - dzięki odtwarzaczowi cd w aucie (w którym dziennie spędzam full czasu) i discmenowi.
Maidenów słucham na okrągło prawie, ale samo audio mi jednak nie wystarcza. Raz na jakiś czas potrzebuję też uczty, którą mam przy dvd. Dlatego już się nie mogę doczekać dvd z Dortmundu. Bo bootleg to jednak nie ta jakość.
ODPOWIEDZ