Iron Maiden i rodzice ;]

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

inna_87
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: Iron Maiden i rodzice ;]

Post autor: inna_87 »

ciekawe pytanie....
na poczatku moim rodzicom strasznie nie podobalo sie to jakich zespolów slucham...a teraz juz sie przyzwyczaili... amoja mama nawet polubila Eddiego :P
I have a phobia...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

No więc tak:
Mama nie ma nic na przeciwko, słuchała parę kawałków i jej się nawet spodobało, że nie interesuje sie ty shitem telewizyjnym :) Tylko marudzi, że okładki mają takie obrzydliwe :) Tata mówi, że sam ich słuchał jak był w moim wieku, ale teraz jakoś nie chce zbyt często żeby mu coś puścić... Ostatno próbował mi wmówić, że słuchał The Nomad jak był na studiach :roll: :shock:
ropuch

Post autor: ropuch »

hm...ojciec powiedzmy, ze trawi wszystko byle nie puszczac zbyt glosno, a mamuska o dziwo na mejdejow mowi ze to łomot, a jak leciało Wiadro to stwierdzila, ze duzo lepsze bo melodyjne :D:D
O zadne satanizmy sie nie czepiaja, wiedza ze niektore zespoly uzywaja takiej symboliki, najezdzaja na Jezusa, chrzescijanstwo itp. ale nie czepiaja mnie o to. zreszta nigdy nie probowali mnie nawracac, daja mi wolna reke i dobrze :D
Awatar użytkownika
Arien
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Arien »

A ja miałam wczoraj taką trochę śmiechową sytuację z mamą... Siedziałam w pokoju rodziców, pisałam biologię i słuchałam THOTB. Mama weszła do pokoju i zaczęła machać głową, po chwili stanęła na środku pokoju i patrząc z niesmakiem na wieżę, zapytała "To jest Bruce? Przy tym własnych myśli skupić nie można"... Ale już po chwili ułożyła ręce jak do gry na gitarze i zaczęła poruszać palcami i w ogóle się wczuwać... Moja mina wyglądała mniej więcej tak: :shock: :shock: :shock:
Dosiek
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Dosiek »

Hmm...moi się nie czepiają. Tatuś sam się wychował na klimatach typu Led Zeppelin czy Deep Purple. Teraz zbytnio nie chce mu się takiej muzyki słuchać ale nie ma nic do ciężkiego rocka. Trochę mu nie pasowało jak sobie włosy zapuszczałem w sumie to nie wiem dlaczego (twierdził że mi pióra nie pasują :D ). A mama? Nawet się cieszy że mam taką muzyczną pasję ale czasem jej nie pasuje że:
- muzyka gra za głosno
- ja gram za głośno :)
- siędzę kilkakrotnie dłużej przed gitarą niż przed zeszytami :wink:
O satanizmy mnie nigdy nie posadzali :wink:
<-GOTHMOG_666->
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: <-GOTHMOG_666-> »

Ja nie miałem z tym większych problemów. Moi rodzice tolerują nawet jak głośno słucham Black Metalu :twisted: A Iron Maiden nawet im się podoba. Starszemu Blood Brothers skojarzyło się z Jethro Tull, sam nie wiem czemu :roll:
Amy

Post autor: Amy »

U mnie sąsiedzi są raczej w porządku. Nie ma z nimi żadnych problemów. Jak kiedyś spytałam się ich, czy nie jest przypadkiem troche za głośno to troche głupio zaczęli się uśmiechać, ale powiedzieli, że im to nie przeszkadza i że to rozumieją :)
ropuch

Amy pisze: Jak kiedyś spytałam się ich, czy nie jest przypadkiem troche za głośno to troche głupio zaczęli się uśmiechać, ale powiedzieli, że im to nie przeszkadza i że to rozumieją :)
hehe fajne im pytanie zadales, chcialbym miec takich sasiadow. tak sie sklada ze mam jednego durnia za sciana, ktory potrafi caly dzien puszczac baaaaaaardzo glosno sama przerypana techniawke :/ w sumie jak sie nic powaznego nie robi to nie przeszkadza, ale jak jest sesja to przesrane :( a polska policyja nic nie jest w stanie zrobic :]
Dosiek
-#Charlotte
-#Charlotte

Hehe, to moi sąsiedzi są jeszcze lepsi :P Mi kiedyś sąsiadka powiedziała żebym się broń Boże nie ściszał, a nawet żebym się odkręcił jeszcze głosniej :lol:
Amy

Post autor: Amy »

ropuch-współczuje
Na szczęście moi sąsiedzi nie słuchają jakoś zawzięcie hh, tehno czy tym podobnej muzyki, choć jak tylko wyjde z domu to od razu słyczę coś takiego z 5 samochodów stojących na parkingu.
:roll:
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Amy pisze:Na szczęście moi sąsiedzi nie słuchają jakoś zawzięcie hh, tehno czy tym podobnej muzyki, choć jak tylko wyjde z domu to od razu słyczę coś takiego z 5 samochodów stojących na parkingu.
Ja tylko czekam aż będe mieć prawo jazdy, wtedy ja sobie w samochodzie będe słucham porządnej muzyki :beer
ropuch

Amy pisze:ropuch-współczuje
dzienks ;) ale czego sie po lysym mozna spodziewac :D i tak ludzie z kolesia sie nabijaja, bo puszcza muze i siedzi w drugim pokoju albo z domu wychodzi :lol:
Dosiek
-#Charlotte
-#Charlotte

Heh a ja jak byłem w Sanoku na wakacjach to sobie szedłem, nagle słyszę dudnienie, patrzę do tyłu a tu łysy w jakiejś Mazdzie jedzie, Mazda się zbliża...a ja ze zdziwieniem stwierdzam że przez dudnienie przedzierają się jakieś gitarowe riffy...okazało się że łysy Wickermana słuchał :lol: Masakra :rocx
Ostatnio zmieniony ndz wrz 18, 2005 4:32 pm przez Dosiek, łącznie zmieniany 1 raz.
ropuch

Dosiek pisze:Heh a ja jak byłem w Sanoku na wakacjach to sobie szedłem, nagle słyszę dudnienie, patrzę do tyłu a tu łysy w jakiejś Mazdzie jedzie, mazda się zbliża...a ja ze zdziwieniem stwierdzam że przez dudnienie przedzierają się jakieś gitarowe riffy...okazało się że łysy Wickermana słuchał :lol: Masakra :rocx
łysy sobie musial basu dodac, bo jakto sluchalc muzy jak bas nie jest na maxa podkrecony ?! :lol:
Edzia
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Edzia »

Do dzisiaj pamiętam któtnie mojego brata z mamą ( jakieś 16 lat temu).Jej rządania żeby wyłączył ten'' jazgot'' i jego argumenty .Teraz mama nie może uwierzyć że ta'' wyjąca małpa'' to ten sam który wykonuje jej ulubiony Blood Brothers i Tears of the dragon :beer :beer
Redzio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Redzio »

A moj stary nadal twierdzi ze to hałas tylko :roll: :cry: :x robi
ropuch

Redzio pisze:A moj stary nadal twierdzi ze to hałas tylko :roll: :cry: :x robi
udowodnij mu tez take nie jest....
Redzio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Wlasnie,pusc mu Where Eagles Dare...
On jak juz to AC/DC woli :P
Edzia
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Edzia »

Redzio weż tatusia na koncert przy najbliższej okazji ( wtedy sie przekona co to jest hałas!!!) :lol:
Redzio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Hehe,puscilem mu w samochodzie Candlemass(doom metal)to powiedzial ze woli juz o stokroc Iron Maiden,wiec jest dobrze :lol: :wink:
ODPOWIEDZ