Najlepszy utwór z lp. Dance Of Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
krzysiek88
- -#Charlotte

Re: Najlepszy utwór z lp. Dance Of Death
Tytułowy Dens
bardzo fajna, ciekawa, urozmaicona kompozycja...
gitara, gitara, gitara, gitara, gitara....
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
New Frontier i Paschendale.
Paschendale
Dance Of Death-klimacik...
No More Lies i Gates of Tommorow na równi ,ale głos na GoT bo jest strasznei niedoceniany a jak dla mnie zjada o sto razy Rainmakera i Montsegur razem wzięte, uwielbiam ten hard-rockowy riff .
No More Lies - cała budowa utworu, spokojny na początku a potem jazda.
No i oczywiście 3 genialne sola z czego Adriana chyba najlepsze.
No i oczywiście 3 genialne sola z czego Adriana chyba najlepsze.
Paschendale...zajefajne wejście
Fca In The Sand zdecydowanie... chyba jedyny utówr utrzymany w konwencji maiden a jednocześnie inny...nowy..... pozatym wydaje mi sie ze nicko grał to na jednej stopie.. zresztą temat ten był długo poruszany na oficjalnym forum... a jeśli juz to pewnie grał na double pedal.....
No more lies, Rainmaker, a tuż za nimi Dance of death
- Elevatorman
- -#Clansman

DOD za solo Smitha ale wybralem New Frontier
za......Nicko!!!:D
dla mnie Journeyman bo to jedyny utwór z tej płyty który wybija się ponad przeciętność tego albumu(oczywiście w porównaniu do innych albumów Maiden a nie do ogółu). rainmaker, face in the sand i pashendale też są niczego sobie ale się nudzą
Ja nie mogę się zdecydować pomiędzy DoD Paschendale i Face In The Sand....
wszystkie te kawałki rządzą....
ale dobra jak trzeba wybrać jeden to wspomogę swoim skromnym głosem Face In The Sand, choć utwór jest IMHO za krótki, sam wstęp trwa 2 min a utwór zaledwie 6.... uwielbiam właśnie wstęp, wyliczankę everybody, everyone i refrenik, część instrumentalna w środku za mało rozbudowana........ ale i tak jest boski :rocx
mogliby wydać na jakimś singlu czy czymśtam jego rozszerzoną wersję- ten utwór się wręcz oto prosi........
wszystkie te kawałki rządzą....
ale dobra jak trzeba wybrać jeden to wspomogę swoim skromnym głosem Face In The Sand, choć utwór jest IMHO za krótki, sam wstęp trwa 2 min a utwór zaledwie 6.... uwielbiam właśnie wstęp, wyliczankę everybody, everyone i refrenik, część instrumentalna w środku za mało rozbudowana........ ale i tak jest boski :rocx
mogliby wydać na jakimś singlu czy czymśtam jego rozszerzoną wersję- ten utwór się wręcz oto prosi........
Paschendale... za to co chyba wszyscy - nastrój, zmiany tempa 
Paschendale - który to już genialny utwór Maiden?????????
-
ropuch
zaglosowalem na Face in the Sand, chociaz tak naprawde to mam ulubione 4 kawalki, z ktorych trudno wylonic ten NAJ.... 
I ja tez tak uwazam. No 1.Rainmaker. pisze:Zdecydowanie zagłosowałem na "Dance Of Death" bo według mnie to po prostu najlepszy numer na tej płycie.
"Paschendale" - kolejny niesamowity epicki utwór Maiden. Wersja z Death On The Road jest świetna, intro wymiata. :solo
Home, home again.
I like to be here when I can.
No More Lies po prostu powala :rocx i na niego dałem głos Naprawde lubie ten kawałek, ale na płycie jest też sporo innych perełek (choćby tytułowy numer, Paschendale, Journeyman, Rainmaker, Montsegur i zresztą cała reszta płyty:D )
Wildest Dreams - fajny początek, utwór świetnie się nadaje na koncerty, fajny refren no i oczywiście wspaniała solówka :rocx 
Zdecydowanie Paschendale, ma niesamowity klimat, naprawdę głębką treść i bardzo ciekawą budowę a solówy to już jest mistrzostwo świata, cholera, jak oni to robią 
Ostatnio zmieniony śr lis 23, 2005 10:07 pm przez Norx, łącznie zmieniany 1 raz.