Ja na nic nie zwracam uwagisyzygy pisze:Większośc forumowiczów najeżdża na Blaza dla zasady więc już sam nie wiem kto faktycznie go nie lubi a kto tylko zwraca uwagę na jego mniejszą skalę głosu...
Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brave New World
to posłuchaj koniecznie Blood&BeliefWrathchild_88 pisze:Ja na nic nie zwracam uwagi a Blejza lubię
to zalamalo moj swiato poglad
chociaz w sumie Nomad i Mercenery pasuje do Blaze'a ale ze Dream Of Mirrors! szok totalny
ale dobrze sie stalo ze te utwory trafily na BNW
chociaz w sumie Nomad i Mercenery pasuje do Blaze'a ale ze Dream Of Mirrors! szok totalny
no właśnie.. większość osób o tym jednak nie wiedziałaSiwy pisze:to zalamalo moj swiato poglad
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Wyobraź sobie, że nie. Nie wiem czy wiesz o co mi chodziło gdy pisałem, że gdyby Blaze śpiewał na Bravie byłyby nieco inne linie melodyczne...syzygy pisze:a nieJMM pisze:Syzygy => sugerujesz, że ja najeżdżam na Blaze'a?![]()
Większośc forumowiczów najeżdża na Blaza dla zasady więc już sam nie wiem kto faktycznie go nie lubi a kto tylko zwraca uwagę na jego mniejszą skalę głosu... tak jak ty
hmmm..... a nie o to, że jego głos się nie nadaje do wikeraJMM pisze:Wyobraź sobie, że nie. Nie wiem czy wiesz o co mi chodziło gdy pisałem, że gdyby Blaze śpiewał na Bravie byłyby nieco inne linie melodyczne...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Otóz chodziło mi o to, że ta płyta by po prostu brzmiała inaczej. Chciałbym usłyszeć Blaze'a w tych nagraniach, ale los sie potoczył inaczej. Jakbys miał okazje to posłuchaj sobie dostpenego jako bootleg "Eternal Idol Demos", po czym skonfrontuj to z normlanie wydanym albumem. Tam zobaczysz jak bardzo zmiana wokalisty może wpłynąc na zmiane utworu.
a w jakichJMM pisze:Chciałbym usłyszeć Blaze'a w tych nagraniach, ale los sie potoczył inaczej
yyyyy... a co tam dokładnie jestJMM pisze: posłuchaj sobie dostpenego jako bootleg "Eternal Idol Demos"
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

1. w tych z Brave'a...
2. chodziło mi o to żebyś zobaczył jak zmiana wokalisty moze zmienic nagrania- jak wiadomo na albumie "Eternal Idol" śpiewał Tony Martin, zaś na Eternal Idol Demos- Ray Gillen. I tutaj jest analogiczna sytuacja- z Blazem ten album by wyglądał całkowicie inaczej, nawet pomijając wkład kompozycyjny Bruce'a i Adriana. Oto mi w kilku ostatnich postach chodziło.
2. chodziło mi o to żebyś zobaczył jak zmiana wokalisty moze zmienic nagrania- jak wiadomo na albumie "Eternal Idol" śpiewał Tony Martin, zaś na Eternal Idol Demos- Ray Gillen. I tutaj jest analogiczna sytuacja- z Blazem ten album by wyglądał całkowicie inaczej, nawet pomijając wkład kompozycyjny Bruce'a i Adriana. Oto mi w kilku ostatnich postach chodziło.
Dziś słuchałem utworu Dream of Mirrors ,polecam słuchać go głośno, niesamowite dźwięki można usłyszeć ,naprawde, ten utwór jest genialny, zróznicowany, klimatyczny.
Jeśli chodzi o całą płyte, to 4 utwory z płyty lubie mniej od reszty, są to Fallen Angel,Mercenary,Out of the Silent Planet i Blood Brothers. Z tym że i tak są to bardzo dobre utwory.
Jeśli chodzi o całą płyte, to 4 utwory z płyty lubie mniej od reszty, są to Fallen Angel,Mercenary,Out of the Silent Planet i Blood Brothers. Z tym że i tak są to bardzo dobre utwory.
powiedz mi w czym tkwi geniusz tego kawalka, bo jak dla mnie to jest to dluzsza wersja standartu "patataj"
edit
jesli chcesz docenic kunszt ukrytych dzwiekow i smaczkow to napewno tego nie zrobisz poprzez glosnie sluchanie (tzw kakofonia), o wiele lepsze sa sluchawki
edit
jesli chcesz docenic kunszt ukrytych dzwiekow i smaczkow to napewno tego nie zrobisz poprzez glosnie sluchanie (tzw kakofonia), o wiele lepsze sa sluchawki
Przez słuchawki też dużo słuchałem tego utworu, tyle ze to było dośc dawno, jak jeszcze miałem walkmana to dużo słuchałem kasety Brave New World.
Na czym polega geniusz.
Takie napięcie, Bruce śpiewa (co ważne fenomenalnie) tekst i człowiek tak jakby czekał aż dojdzie do finału i trwa to długo, gdy wreszcie ryknie z całych sił, "I only dream on black and white .." Niesamowity zabieg.
Dodatkowo jak zwykle świetne solówki i wspaniały tekst.
Na czym polega geniusz.
Takie napięcie, Bruce śpiewa (co ważne fenomenalnie) tekst i człowiek tak jakby czekał aż dojdzie do finału i trwa to długo, gdy wreszcie ryknie z całych sił, "I only dream on black and white .." Niesamowity zabieg.
Dodatkowo jak zwykle świetne solówki i wspaniały tekst.
jak dla mnie Iron Maiden przy calej sympatii do nich "smierdza" grafomania dosc czesto, ich utwory w swerze tekstu sa dosc plytkie, nie kluje to jakos w ucho, ale zastanowic sie tez nie ma nad czym, od tak opowiedziana historia. co do zabiegow wokalnych to racja, Bruce potrafi budowac napiecie, ale ten utwor hmmm, jest biedny. Jedna z lepszych plyt jakie wydal w sferze tekstow i budowania napiec jak dla mnie to X Factor, Blaze tam wymiata a The Unbeliver jak dla mnie ma o wiele wiecej smakow niz DoM studyjne i Live razem wziete, ale to kwestia gustu
A jak dla mnie to album jest bardzo dopracowany i genialny, nie będę pisać jakie są słabe punkty, ale napiszę jakie piosenki podobają mi się na tym albumie mniej od innych
A więc jest to The Mercenary, The Nomad. Oczywiście lubię te kawałaki, ale najmniej z tej płytki!
Weźcie mnie na rzeź...
ThunderBird pisze:Takie napięcie, Bruce śpiewa (co ważne fenomenalnie) tekst i człowiek tak jakby czekał aż dojdzie do finału i trwa to długo, gdy wreszcie ryknie z całych sił, "I only dream on black and white .." Niesamowity zabieg.
Na RiR wychodzi to o niebo lepiej niż na studyjnym BNW, Have you ever felt, the future is the past też wymiata na RiR
-
Deleted User 1499
jak dla mnie to album jest wysmienity troszke the mercenary odbiega ale tez jest dobry.co do trzech gitar to na DOD lepiej je slychac
Ocena BNW:5-
Ocena BNW:5-
aaaaaaaaaaa tam....BNW to 9,999/10 i basta...po co więcej gadać
... gdzie niby te 0,001

Album jest rewelacyjny i nie widze ż dnych minusów . No może jedynie The Mercenary tak nie za bardzo przypadło mi do gustu.
[quote="S1MON"]gdzie niby te 0,001
[/quote]
końcówka, ohh fuckin mistake

końcówka, ohh fuckin mistake
mi jakos nomad nie podchodzi z tej plytki, ale ogolnie alboom swietny, chociaz i tak wole 7th son i piece of mind
BNW jest u mnie 4 w ogolnej hierarchii