Brave New World

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Brave New World

Post autor: Wrath »

syzygy pisze:Większośc forumowiczów najeżdża na Blaza dla zasady więc już sam nie wiem kto faktycznie go nie lubi a kto tylko zwraca uwagę na jego mniejszą skalę głosu...
Ja na nic nie zwracam uwagi :D a Blejza lubię :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Wrathchild_88 pisze:Ja na nic nie zwracam uwagi a Blejza lubię
to posłuchaj koniecznie Blood&Belief :P Słucham od soboty i z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba :rocx
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

to zalamalo moj swiato poglad :shock:
chociaz w sumie Nomad i Mercenery pasuje do Blaze'a ale ze Dream Of Mirrors! szok totalny :shock:
ale dobrze sie stalo ze te utwory trafily na BNW
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Siwy pisze:to zalamalo moj swiato poglad
chociaz w sumie Nomad i Mercenery pasuje do Blaze'a ale ze Dream Of Mirrors! szok totalny
ale dobrze sie stalo ze te utwory trafily na BNW
no właśnie.. większość osób o tym jednak nie wiedziała :twisted: Dlaczego na Sanktuarium nie ma tej informacji :?::!:
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

syzygy pisze:
JMM pisze:Syzygy => sugerujesz, że ja najeżdżam na Blaze'a?
a nie :?: :P Większośc forumowiczów najeżdża na Blaza dla zasady więc już sam nie wiem kto faktycznie go nie lubi a kto tylko zwraca uwagę na jego mniejszą skalę głosu... tak jak ty :P
Wyobraź sobie, że nie. Nie wiem czy wiesz o co mi chodziło gdy pisałem, że gdyby Blaze śpiewał na Bravie byłyby nieco inne linie melodyczne...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

JMM pisze:Wyobraź sobie, że nie. Nie wiem czy wiesz o co mi chodziło gdy pisałem, że gdyby Blaze śpiewał na Bravie byłyby nieco inne linie melodyczne...
hmmm..... a nie o to, że jego głos się nie nadaje do wikera :?:
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Otóz chodziło mi o to, że ta płyta by po prostu brzmiała inaczej. Chciałbym usłyszeć Blaze'a w tych nagraniach, ale los sie potoczył inaczej. Jakbys miał okazje to posłuchaj sobie dostpenego jako bootleg "Eternal Idol Demos", po czym skonfrontuj to z normlanie wydanym albumem. Tam zobaczysz jak bardzo zmiana wokalisty może wpłynąc na zmiane utworu.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

JMM pisze:Chciałbym usłyszeć Blaze'a w tych nagraniach, ale los sie potoczył inaczej
a w jakich :?:

JMM pisze: posłuchaj sobie dostpenego jako bootleg "Eternal Idol Demos"
yyyyy... a co tam dokładnie jest :?:...
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

1. w tych z Brave'a...
2. chodziło mi o to żebyś zobaczył jak zmiana wokalisty moze zmienic nagrania- jak wiadomo na albumie "Eternal Idol" śpiewał Tony Martin, zaś na Eternal Idol Demos- Ray Gillen. I tutaj jest analogiczna sytuacja- z Blazem ten album by wyglądał całkowicie inaczej, nawet pomijając wkład kompozycyjny Bruce'a i Adriana. Oto mi w kilku ostatnich postach chodziło.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Dziś słuchałem utworu Dream of Mirrors ,polecam słuchać go głośno, niesamowite dźwięki można usłyszeć ,naprawde, ten utwór jest genialny, zróznicowany, klimatyczny.
Jeśli chodzi o całą płyte, to 4 utwory z płyty lubie mniej od reszty, są to Fallen Angel,Mercenary,Out of the Silent Planet i Blood Brothers. Z tym że i tak są to bardzo dobre utwory.
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Leon665 »

powiedz mi w czym tkwi geniusz tego kawalka, bo jak dla mnie to jest to dluzsza wersja standartu "patataj"

edit

jesli chcesz docenic kunszt ukrytych dzwiekow i smaczkow to napewno tego nie zrobisz poprzez glosnie sluchanie (tzw kakofonia), o wiele lepsze sa sluchawki
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Przez słuchawki też dużo słuchałem tego utworu, tyle ze to było dośc dawno, jak jeszcze miałem walkmana to dużo słuchałem kasety Brave New World.
Na czym polega geniusz.
Takie napięcie, Bruce śpiewa (co ważne fenomenalnie) tekst i człowiek tak jakby czekał aż dojdzie do finału i trwa to długo, gdy wreszcie ryknie z całych sił, "I only dream on black and white .." Niesamowity zabieg.
Dodatkowo jak zwykle świetne solówki i wspaniały tekst.
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Leon665 »

jak dla mnie Iron Maiden przy calej sympatii do nich "smierdza" grafomania dosc czesto, ich utwory w swerze tekstu sa dosc plytkie, nie kluje to jakos w ucho, ale zastanowic sie tez nie ma nad czym, od tak opowiedziana historia. co do zabiegow wokalnych to racja, Bruce potrafi budowac napiecie, ale ten utwor hmmm, jest biedny. Jedna z lepszych plyt jakie wydal w sferze tekstow i budowania napiec jak dla mnie to X Factor, Blaze tam wymiata a The Unbeliver jak dla mnie ma o wiele wiecej smakow niz DoM studyjne i Live razem wziete, ale to kwestia gustu
Awatar użytkownika
Paula
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Paula »

A jak dla mnie to album jest bardzo dopracowany i genialny, nie będę pisać jakie są słabe punkty, ale napiszę jakie piosenki podobają mi się na tym albumie mniej od innych :lol: A więc jest to The Mercenary, The Nomad. Oczywiście lubię te kawałaki, ale najmniej z tej płytki!
Weźcie mnie na rzeź...:D
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

ThunderBird pisze:Takie napięcie, Bruce śpiewa (co ważne fenomenalnie) tekst i człowiek tak jakby czekał aż dojdzie do finału i trwa to długo, gdy wreszcie ryknie z całych sił, "I only dream on black and white .." Niesamowity zabieg.

Na RiR wychodzi to o niebo lepiej niż na studyjnym BNW, Have you ever felt, the future is the past też wymiata na RiR :P
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

jak dla mnie to album jest wysmienity troszke the mercenary odbiega ale tez jest dobry.co do trzech gitar to na DOD lepiej je slychac
Ocena BNW:5-
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

aaaaaaaaaaa tam....BNW to 9,999/10 i basta...po co więcej gadać :P ... gdzie niby te 0,001 :?: ;)
Awatar użytkownika
Anarkies
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Anarkies »

Album jest rewelacyjny i nie widze ż dnych minusów . No może jedynie The Mercenary tak nie za bardzo przypadło mi do gustu.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

[quote="S1MON"]gdzie niby te 0,001 :?: ;)[/quote]

końcówka, ohh fuckin mistake :lol: :lol:
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

mi jakos nomad nie podchodzi z tej plytki, ale ogolnie alboom swietny, chociaz i tak wole 7th son i piece of mind :) BNW jest u mnie 4 w ogolnej hierarchii :roll:
ODPOWIEDZ