Zapraszam rowniez do dyskusji, w ankiecie jest plyta Mind Cannibals , bo wszak oficjalnie nadal jest to kat (
Najlepsza płyta Kata
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Najlepsza płyta Kata
Aby kontyunuwac tradycje, tematow o kapelach i ich najlepszych dokonaniach, teraz Kat :]
Zapraszam rowniez do dyskusji, w ankiecie jest plyta Mind Cannibals , bo wszak oficjalnie nadal jest to kat (
)
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Deleted User 1309
Re: Najlepsza płyta Kata
Jak dla mnie ,,oddech wymarłych światów" . Praktycznie kazdy kawalek z tej płyty jest KATowym klasykiem . A np ,,głos z ciemnosci" to juz KATowa perełka . Cała płyta jest zadziorna , ostra , ale tez nie pozbawiona melodyjnych elementów . Żałuje tylko , ze nie doszlo do reedycji materiału bo niedociagniecia nagraniowe są .
oddałem głos na Bastarda bo to perfekcyjna płyta jak dla mnie. zaraz za nim Szydercze Zwierciadło. wiem że wiele osób jej nmie lubi. ja też tak miałem przez długi czas. Kata słucham od 5 lat i dopiero pare miesięcy teemu zrozumiałem fenomen zwierciadła... a co dziwne zachęciły mnie do tego nieco kontrowersyjne wypowiedzi o tej płycie na dvd somewhere in poland 
Miałem dylemat pomiędzy Różami,Szyderczym,Bastardem... Te płyty są świetne, ale IMO Róże najlepsze... Przede wszystkim, świetny początek płyty, genialny utwór, który juz od pierwszych dźwięków ukazuje nam, iż będzie to płyta z "jajem", nietuzinkowa, mocna... Późniejsze kompozycje są świetne:] Zabiegi wokalne Romka są wręcz wyśminicie dobrane do stylistyki utworów i ich klimatu. No poprostu ta płyta mnie najbardziej porywa...:]
Mam dylemat między "Basterdem", a "...Różami..."... Z jednej strony agresywny thrashowy krążek, pełen zmian tempa, a z drugiej nieco łagodniejsze oblicze, pierwsza płyta KATa jaką poznałem, więc naturalny sentyment również pozostał.... Hmmm... Wybieram jednak "...Róże Miłości..." - świetna płyta, bardzo dobrze brzmiąca(jak na polski rynek rzecz jasna), więc to nie tylko sentyment ale również jakość muzyki KATa na tym albumie.
Nie wiem czy "Oddech..." czy "Bastard", więc oddaję głos na "S(kkkk)syna", jako pozycję ze wszech miar orginalną czy wręcz unikatową, czego do konca o "Oddechu..." powiedzieć nie można bo śmierdzi metalicą...
reaktywacja
głos na Oddech. za diabelski dom pt II
za KATa
<wódka>
za KATa
- Metalophil
- -#Moonchild

a gdzie "Ballady"?
Oddech Wymarłych Światów bez dwóch zdań :solo Oczywiscie Róże są świetne, są najlepiej wyprodukowane jak dla mnie ale wydają mi się nierówne
Oddech jest kultowy, jedna z lepszych polskich płyt 
- Metalophil
- -#Moonchild

a dla mnie najlepsza płyta KAT-a to "Ballady" - nie ma słabego utworu. Dziwię się że nie ma jej w ankiecie - jest to przecież właściwie normalny studyjny album - była do niej specjalna sesja nagraniowa w jakimś zamczysku :solo , a to że są na niej ze 2 stare utwory nie czyni z niej składanki(jakby ktoś chciał argumentować jej brak w ten sposób)
Philu , kurcze ucieklo mi gdzies :/ fak. Mialobyc choleraa...
Moze jakis mod moze edytowac ankiete? bo osobiscie nie moge tego zrobic :/
Co do tematu dla mnie bez watpienia wybor pada na Bastarda, najbardziej techniczna, najbardziej taka jak lubie
pogmatwana z duza dawka energii i piekna ballada. Opus Magnum tego zespolu.
Jak lubie swietny Oddech,Szostki czy Roze (Odi Profanum Vulgus!) to zadna nie jest tak perfekcyjna jak B.
Uwielbiam takze piekne Ballady, nie jest to moja ulubiona Kata, bo nie jest to krazek reprezentatywny dla ich muzyki, ale w rangingu jest wysoko. Podsumowywujac jest to jedna z ciekawszych i wazniejszych kapel na naszej ziemi. (byla
)
<wódka>
PS:Moze Caleb sie odezwie
?
Moze jakis mod moze edytowac ankiete? bo osobiscie nie moge tego zrobic :/
Co do tematu dla mnie bez watpienia wybor pada na Bastarda, najbardziej techniczna, najbardziej taka jak lubie
Jak lubie swietny Oddech,Szostki czy Roze (Odi Profanum Vulgus!) to zadna nie jest tak perfekcyjna jak B.
Uwielbiam takze piekne Ballady, nie jest to moja ulubiona Kata, bo nie jest to krazek reprezentatywny dla ich muzyki, ale w rangingu jest wysoko. Podsumowywujac jest to jedna z ciekawszych i wazniejszych kapel na naszej ziemi. (byla
<wódka>
PS:Moze Caleb sie odezwie
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ciezki wybor. No to moze ... Róże miłości najlepiej przyjmują się na grobach
"Bastard" ale minimalnie za nim "Róże..."
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
daję na Róże miłości :rocx :rocx
-
ropuch
szczerze mowiac i nigdy nie przepadalem z katem przez co slaaabo znam ich tworczosc. z tego co slyszalem chyba najbardziej pasuja mi Róże 
Oddech wymarłych światów
Płyta legenda :rocx
Płyta legenda :rocx
kAt to jeden z niewielu zespolow ktorego plyty sa na podobnym, rownym poziomie. wsyztskie plyty kata sa naprawde dobre, z ciezkim graniem i jadowitymi textami. daltego tez sie wahalem. ale przyznam ze najbardizej wachale msie meidzy Rozami a Oddechem. czemu? bo te plyty mialem najwczesniej i ich najwiecej slucham:) ale daje na roze bo na nich jest odi profanum vulgus i stworzylem piekna rzecz. jak widze to te 2 plyty przoduja w rankingu.
ps. nie wliczajmy w to Mind canibals nie wliczalbym bo to inny kat!!
ps. nie wliczajmy w to Mind canibals nie wliczalbym bo to inny kat!!
już nie mam tu najwięcej postów

Ballady 
- Elevatorman
- -#Clansman

bastard czy róże?? hmm na równi.... ale jednak zaznaczyłem bastarda..