Najlepszy Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

KtĂłry album jest Waszym zdaniem znajlepszy?

Czas głosowania minął czw lut 09, 2006 9:32 pm

Sventevith (Storming Near The Baltic)
2
7%
Grom
1
4%
Pandemonic Incantations
0
Brak głosów
Satanica
7
26%
Thelema.6
0
Brak głosów
Zos Kia Cultus
6
22%
Demigod
11
41%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Najlepszy Behemoth

Post autor: Swarożyc »

Z moim starszym tak nie działa (i bynajmniej nie jest to offtop), jak go wysłałem po "Demigod" to wrócił z płytą i powiedział, że ta jest jego, a ja sobie mam kupić drugą :lol:
reaktywacja
ropuch

Post autor: ropuch »

haha, no moj mi tak nie zrobi. tymbardziej, ze bedzie kupowal to za moja kase :>
Polikarpus
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Polikarpus »

Behemoth - Zos Kia Cultus

Dla mnie jest to kapela, która wytycza nowe ścieżki we współczesnej muzyce metalowej. Demigod podobnie jak thelema.6 czy satanica też są albumami genialnymi, może nawet lepszymi, zwłaszcza demigod, który jest dla mnie majsterszytkiem produkcyjnym a poza tym znajduje się na nim doskonały materiał koncertowy (conquer all, slaves shall server).

Zos Kia Cultus - można powiedzieć że to płyta wokalna, cała muzyka jest jakby tłem dla wokalu, oczywiście jest to muzyka doskonała, cechująca się minimalizmem i ogromną pierwotną siłą rażenia. Nergal swoim rykiem wprowadza słuchacza w sego rodzaju trans. Niezwykle gęsty i intensywny materiał.

Patrząc na tą ankiete aż trudna uwierzyć, że w tak krótkim czasie można było dokonać aż takiego przeskoku w stylistyce grania. Ze zwykłej blackowej kapeli (seventvith to bardzo dobra płyta ale nie genialna ;) ), Behemoth stał się wzorem godnym naśladowania dla muzyków uprawiających też inną stylistyke niż black. Nergal kiedyś w wywiadzie powiedział, że chciałby żeby Behemoth brzmiał jak Machine Head, Testament, albo Meshuggah.

Demigod to najlepszy metalowy album XXI wieku, nie tylko w Polsce ale i na świecie.

Co do wizerunku to na pewno dużo na tym tracą, nie widze sensu w malowaniu sobie twarzy itd. może to jest ich ostatni symbol przynależności do blackowej sceny do której już co by nie mówić nie pasują.
My pain is as deep as my roots.
ropuch

Polikarpus pisze:Nergal kiedyś w wywiadzie powiedział, że chciałby żeby Behemoth brzmiał jak Machine Head, Testament, albo Meshuggah.
czytalismy chyba ten sam wywiad ;)

hm...no w sumie mnie Behcio zaczyna podchodzic nawet i w pierwotnym blackowym wcieleniu. wlasnie planuje zakup Groma i Sventevitha.

a co do Demigod to nie w pelni sie zgadzam. Ta plytka to potega brzmieniowa, niesamowicie intensywny, raniacy narzady sluchu material, ale Beh gdzies w tym pedzie ku dokonalosci zatracil ten majestat Thelemy, duszna atmosfere Zos Kia Cultus, co dziala na niekorzysc Demigod. Dlatego w moim rankingu najnowsze dziecko Nergala i spolki nie wychodzi na czolo stawki. Wole zajebisty klimat jaki maja Satanica, Thelema i ZKC. niestety Demogod pod tym wzgledem nieco traci, co nie zmienia faktu ze plyta to mocarna i jakby nie patrzec bardzo dobra ;)
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

ropuch pisze: wlasnie planuje zakup Groma
O shit :lol: Kamikadze, ściągnij sobie najpierw tytułowy numer z netu i sprawdź czy masz siłę na więcej niż 10 minut takiego grania.

Ja tam prowadzę wojnę z płytą "Grom" od lat...staram się do niej zniechęcić kogo tylko mogę...
reaktywacja
ropuch

Swarożyc pisze:O shit Laughing Kamikadze, ściągnij sobie najpierw tytułowy numer z netu i sprawdź czy masz siłę na więcej niż 10 minut takiego grania.
mam cala plytke na mp3 i calkiem mi sie podoba.

Dzisiaj zakupilem Sventevith i tez jest spoko ;)
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

No to zwracam honor. Ja takiego poziomu KVLTu w sobie nie mam, żeby słuchać "Czekający na mnie wilcy!"

Jak Ci się podoba oprawa graficzna "Sventevitha" - Kajko i Kokosz, nie? :lol:
reaktywacja
ropuch

taa.....w pogańskiej konwencji :D
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Jak to! przeciez Kajko i Kokosz byli poganami! ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
ropuch

nie jestem ekspertem od Kajka i Kokosza ;)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Obrazek

\m/
Jazz is not dead, it just smells funny.
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

heh . Rzeczywiscie jakbym okladke Sventevitha ogladal .
ropuch

slayer pisze:Obrazek

\m/
kÓlt \m/
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Forest i Demigod
ropuch

Widze, ze przestajecie sie udzielac w tym temacie :P
Moze uda mi sie wskrzesic jeszcze jakas wymiane opinii pytajac czy wolicie Behemoth z pierwszego okresu, kiedy grali black, czy wcielenie nr 2 kiedy skrecili mocno w strone stylistyki death metalowej, czy uwazacie, ze w ten sposob zespol krotko mowiac dal dupy?
Prisoner_666
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Prisoner_666 »

ropuch pisze:nie jestem ekspertem od Kajka i Kokosza ;)
Mam w domu prawie kazdy numer...
Nie interesuje mnie to! :P
ropuch

Prisoner_666 pisze:
ropuch pisze:nie jestem ekspertem od Kajka i Kokosza ;)
Mam w domu prawie kazdy numer...
serio ??????????? to sobie skseruje, ok ? :lol:
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

czy uwazacie, ze w ten sposob zespol krotko mowiac dal dupy?
Nie dal dupy bo doszli w koncu do takiego poziomu ze nagrali cudowny ,,Demigod" i tylko czekac az nastepny album bedzie jeszcze brutalniejszy i jeszcze lepszy. Jednak mimo tego , ze swietnie odnalezli sie w death metalu , wole starsze płytyki . Chyba ze wzgledu na klimat , bo jezeli chodzi o technike , kompozycje utworow , produkcje etc. to nowsze płyty rządzą.
ropuch

Mareq555 pisze:" i tylko czekac az nastepny album bedzie jeszcze brutalniejszy i jeszcze lepszy
no juz brutalniejsi byc nie musza. osobiscie wolalbym zeby wokale wrocily do normy tzn. zeby byly w stylu ZKC czy Satanica :)
Awatar użytkownika
APPARITION
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: APPARITION »

Satanica :P
ODPOWIEDZ