Red Hot Chili Peppers

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

???????????????

RHCP
2
3%
Freaky Styley
1
2%
The Uplift Mofo Party Plan
1
2%
Mother Milk
5
8%
Blood Sugar Sex Magik
11
18%
One Hot Minute
2
3%
Californication
24
40%
By The Way
7
12%
Stadium Arcadium (na wszelki wypadek;)
7
12%

Liczba głosów: 60

Hejvi Mietal Bambo
-#Invader
-#Invader

Re: Red Hot Chili Peppers

Post autor: Hejvi Mietal Bambo »

Matek pisze: to reszty nie mogę strawić nawet przez 5 min
Bo na trawienie sobie trzeba więcej czasu zostawić.
Tak z godzinkę co najmniej.
Awatar użytkownika
APPARITION
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: APPARITION »

Mother Milk!!!!! :P
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Pare informacji dot. nowego albumu i zespolu :

Anthony Kiedis- wokalista Red Hotów
opowiedział o procesie tworzenia "Stadium Arcadium":

"Zaczynaliśmy nagrywanie tej płyty z założeniem, że nagramy krótki, oldschoolowy album. Prosty, wyrazisty i szybki. Z 11. czy 12. numerami, zamiast 17. A trzy miesiące później mieliśmy 38 piosenek. I każda z nich była warta wydania".

Anth podkreśla, że "Stadium Arcadium" to płyta gitarzysty Johna Frusciante, który bardzo poważnie i wnikliwie podszedł do swoich partii instrumentalnych.

"Podczas nagrywania John powiedział: Okej, tym razem nadszedł mój czas, by wyłożyć wszystko na stół i naprawdę zabłysnąć jako gitarzysta. Nagrał wiele niesamowitych solówek".

Kiedis zapowiedział także, iż zespół w maju rozpocznie promowanie płyty na koncertach. Na pierwszy ogień pójdzie Europa, a dopiero później występy Red Hot Chili Peppers zobaczą fani w Ameryce Północnej.

"Stadium Arcadium" wypełnią 24 utwory. Jak już pisałam wcześniej pierwotnie dzieło miało składać się z trzech krążków i 38 kawałków, ostatecznie wybrano jednak wersję podwójną.

Basista Red Hot Chili Peppers w rozmowie z magazynem "Rolling Stone" powiedział:
"To bardzo szczera muzyka. Muszę przyznać, że bardzo poprawiliśmy nasz kunszt tworzenia nowych piosenek. Daliśmy z siebie wszystko. Nagraliśmy ogromną ilość muzyki. Obecnie jesteśmy gdzieś w środku miksowania tego materiału. Z tego powodu ciężko jest o obiektywne spojrzenie, ale wydaje mi się, że to nasz najlepszy materiał w karierze."
Zapowiada się nieźle, co nie? ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

zapowiada się świetnie :D jeśli będzie tak jak piszą, to możemy spodziewać się bardzo dobrego albumu :] i tylko na taki liczę :rocx
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

szczegolnie,ze zapowiada sie obrot o 180 stopni od tego co zagrali na BTW, ktore zawiera ledwo pare fajnych momentow.
Rowniez z niecierpliwoscia czekam, posluchujac genialnej koncertowki Live in Hyde Park (co jeszcze bardziej podpuszcza,ze w tym roku musza przyjechac do nas na jakis koncert, jak nie do nas to chociaz jakies czechy, teraz nie odpuszcze ;))

A jesli chodzi o plyty RHCP, to narazie moja lista wyglada tak (z dorobku RH, nie jest mi znana jeszcze tylko The Uplif Mofo Party Plan):

1.BSSM
2.Mother's Milk
3.Californication (to sie czasem zmienia z poz. nr 2 )
4.The Red Hot Chilli Peppers
5.By The Way (generalnie jest to ladna plyta,aczkolwiek za dluga. Ma pare nie potrzebnych zupelnie tworow, tak to pozanimi to niektore na pewno zapisza sie w dorobku i koncertowo ladnie zaprezentuja(i zaprezentowaly) :])
6.Freaky STyle
7.One Hot Minute (ma fajna okladke i chyba nic pozatym , no dobra, sprobuje jeszcze raz podejsc do tej plyty :lol: :wink: )
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

dobra.. choć nikogo to nie rusza to i tak się wypowiem tu . .

nie słucham tego napiętnie.. ale blood sygar sex magic lubie . ..bo tego się nie da nie polubic chyba jak się posłucha trochę ..

poza tym to różnie.. mother's milk i californication to też świetna albumy .. inne to już daleeeeeeeeej .
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

MiKi pisze:size=9]bo tego się nie da nie polubic chyba jak się posłucha trochę .
bo to w gruncie rzeczy bardzo zabawowa plyta zmieszana z nutka melancholii... idealnie im wyszlo :D
Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Clans »

Mój głos idzie na Californication. Najbardziej mi się podoba.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

slayer pisze:
MiKi pisze:size=9]bo tego się nie da nie polubic chyba jak się posłucha trochę .
bo to w gruncie rzeczy bardzo zabawowa plyta zmieszana z nutka melancholii... idealnie im wyszlo :D
to jest przede wszystkim świetna-gitarowa płytka :lol: jest na niej jeden król: John Frusciante :solo i dlatego można się z jednej strony cieszyć deklaracjami że na SA John też odegrał kluczową rolę... ale z drugiej strony... z drugiej strony jest solowa płytka Johna, która spokojnie spać mi nie daje. w dziwnym kierunku poszedł. owszem fajnie się tego słucha, ale nic więcej. no chyba że to był tylko taki jego wybryk :wink: zostaje tylko czekać...
a SA już przed premierą zbiera głosy na najlepszą płytę RHCP :mrgreen: (patrz ankieta wyżej)
Misza555
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Misza555 »

Matek pisze: to jest przede wszystkim świetna-gitarowa płytka :lol: jest na niej jeden król: John Frusciante :solo i dlatego można się z jednej strony cieszyć deklaracjami że na SA John też odegrał kluczową rolę... ale z drugiej strony... z drugiej strony jest solowa płytka Johna, która spokojnie spać mi nie daje. w dziwnym kierunku poszedł. owszem fajnie się tego słucha, ale nic więcej. no chyba że to był tylko taki jego wybryk :wink: zostaje tylko czekać...
a SA już przed premierą zbiera głosy na najlepszą płytę RHCP :mrgreen: (patrz ankieta wyżej)
a ktora konkretnie plyte masz na mysli, bo John w ostatnim roku chociazby, wydal ich 6, z czego wlasciwie kazda w innym stylu 8) a moj glos na Californication, chociaz ciezko bylo zdecydowac miedzy nia a BSSM..
swoja droga, to witam wszystkich, moj 1 post na tym forum :beer (chociaz czytam je od dawna)
Hejvi Mietal Bambo
-#Invader
-#Invader

Matek pisze: jest na niej jeden król: John Frusciante
A mi brakuje Hillela...
On to dopiero wydobywał magiczne dźwięki z gitary... :(
Ale John również jest świetny i godnie go zastępuje.

A co do informacji o nowym albumie - pojawiła się nadzieja, że nie popełnią drugiego BTW :D
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Hejvi Mietal Bambo pisze:
Matek pisze: jest na niej jeden król: John Frusciante
A mi brakuje Hillela...
On to dopiero wydobywał magiczne dźwięki z gitary... :(
Ale John również jest świetny i godnie go zastępuje.
a ja tam nie lubię albumów "przed Johnowych" :twisted:
Hejvi Mietal Bambo pisze:A co do informacji o nowym albumie - pojawiła się nadzieja, że nie popełnią drugiego BTW :D
a ja tam lubię btw :twisted:
Hejvi Mietal Bambo
-#Invader
-#Invader

Dlatego to ja pójdę do Piekła :twisted:
I będę się bawił po wsze czasy, przy porządnej, ostrej muzyce :twisted:

A Ty pójdziesz do nieba i będziesz się kisił, słuchając chórków anielskich :lol: :lol: (a'la Rhapsody i Blind Guardian :lol: :lol: :lol: )
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Hejvi Mietal Bambo pisze:Dlatego to ja pójdę do Piekła :twisted:
I będę się bawił po wsze czasy, przy porządnej, ostrej muzyce :twisted:
Bedzie ostra muzyka, ale w magnetofonie nie bedzie baterii,ani pradu w poblizu. Bedzie alkohol ale nie bedzie mozna sie nim upic... beda kobiety,ale beda bez wiadomo czego ( :twisted: )

na tym polega kara. :twisted:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Fajny zespół, po prostu :D Bardzo podoba mi się ta oszczędność środków wyrazu w ich muzyce, rzadkie nakładki gitarowe w studiu, najzwyklejsze rockowe instrumentarium...Pod tym względem kojarzą mi się z U2, aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że to jednak dość różniące się podejście do rocka...
Głosować nie głosuję, bo generalnie nie znam ich całych albumów, jedyną płytą, którą przesłuchałem w całości jest składanka "Greatest Hits" :D Ale mi to wystarczy żeby jakąś taką ogólną ocenę zespołu wyrazić...
Na koncert przeszedłbym się z największą przyjemnością...
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

slayer pisze:beda kobiety,ale beda bez wiadomo czego
zawsze pozostają usta :twisted:
KMFDM
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Hammer Smashed Face :lol:
Hejvi Mietal Bambo
-#Invader
-#Invader

slayer pisze:Bedzie ostra muzyka, ale w magnetofonie nie bedzie baterii,ani pradu w poblizu.
To zrobimy koncert Unplugged :roll:
slayer pisze:Bedzie alkohol ale nie bedzie mozna sie nim upic...
Alkohol - błeee....
Bardzo dobrze, że nie będzie się można nim upić, bo nie ma nic gorszego niż pijane towarzystwo.
slayer pisze: beda kobiety,ale beda bez wiadomo czego
Bez litości :?:

Takie piekło, to raj :D :twisted:

Artur pisze:Fajny zespół, po prostu
Krótko, treściwie i zgodnie z prawdą :D
Awatar użytkownika
real_alien
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: real_alien »

Głos na Californication. Pierwszą płytą, którą usłyszałem była Blood..., którą stawiam na drugim miejscu. ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

no ludziska koncercik w Pradze to będzie wydarzenie! kto chętny? bo ja musze tam być. i szczerze do pragi mam ze 3 godziny autobusem który mnie kosztował będzie ze 30zł :wink: tyle że nikt z moich znajomych nei jest za bardzo zainteresowany więc może tu chętnych znajde bo samemu jechać to tak dziwnie... (choć i tak pojade jak będzie trzeba :P ).. to jak?
ODPOWIEDZ