Powerslave
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Powerslave
23:58 nie jest takie złe, choć faktycznie i mi się przejadło...ale wolę to niż np. Aces High, którego już po prostu nie mogę słuchać w wersji studyjnej 
2 Minutes to Midnight na Live After Death jest zdecydowanie lepsze, i tam trzeba go słuchać.
2 minutes to midnight to jeden z najlepszych utworów na Powerslave choć riff nie jest jakis szczególnie wuszukany i rzeczywiście moze sie znudzic . Powerslve to dobra płytka jednak znacznie gorsza od takiego TNOTB , POM czy SIT zespół sie troszke tu wypalił i zaczął powielac wczesniejsze pomysły na utwory . Jednak ROTAM czy tytułowy utwór tonadal kalsyka. Niestety Losfer Words (Big 'Orra), Flash Of The Blade ,The Duellists nie wnoszą nic specjalego do tej płyty . Umnie łyta tak jest tak gdzies około 6 miejsca wsród ulubionych płyt Iron maidenWrathchild_88 pisze:23:58 nie jest takie złe, choć faktycznie i mi się przejadło...ale wolę to niż np. Aces High, którego już po prostu nie mogę słuchać w wersji studyjnej
Mnie się kiedyś podobało a teraz już nieYaaqb pisze:Mi też się kiedyś 23:58 nie podobało, ale niedawno odkryłem jego jasne strony Wink
A w moich notowaniach właśnie takie utwory są wysokodanko pisze:Niestety Losfer Words (Big 'Orra), Flash Of The Blade ,The Duellists nie wnoszą nic specjalego do tej płyty
-
obserwator
- -#Long distance runner

zgadzam się z przedmówcąFear pisze:danko napisał:
Niestety Losfer Words (Big 'Orra), Flash Of The Blade ,The Duellists nie wnoszą nic specjalego do tej płyty
A w moich notowaniach właśnie takie utwory są wysoko Ja w nich widzę coś pięknego.
mtszły
Aces High, 2 Minutes, Powerslave, Rime- cudowne kawałki
Flash Of The Blade- też niezły
pozostałe trzy jakoś mi nie leżą do końca, nie to żebym ich nie znosił, bo nie ma takiego kawałka Maiden, żadnego też nie omijam- jak słucham płytkę to od deski do deski, zresztą tyczy się to też innych zespołów
Flash Of The Blade- też niezły
pozostałe trzy jakoś mi nie leżą do końca, nie to żebym ich nie znosił, bo nie ma takiego kawałka Maiden, żadnego też nie omijam- jak słucham płytkę to od deski do deski, zresztą tyczy się to też innych zespołów
Płyta bardzo dobra, jednak o wiele czesciej wole sobie posluchac LAD
Troche nudza mnie 4 "srodkowe" utwory na Powerslavie, ale to moze efekt przejedzenia sie ta płytą.
Ja tylko wspomnę o często niedocenianym "The Duellist", który jest dla mnie świetny i dzięki temu z mojego punktu widzenia większa część płyty jest jednak świetna(5 utworów: 4 klasyki + "The Duellist" właśnie...) i sądzę, że to naprawdę bardzo dobry album... Natomiast do "Back In The Village" i "Flash Of The Blade" się chyba nigdy nie przekonam - nie żeby były złe, ale sądzę, że tylko średnie, ew. średnio-dobre... co dla mnie już nie jest zbyt dobre, bo, tak jak Syzygy, nie mam utworów, których nie znoszę, a jest tylko kilka których po prostu nie lubię... i właśnie 2 są na tej płycie... Jednak mam takie samo podejście jak Syzygy:
Płyta jest całością...
W ogóle nie słucham kawałków na tzw. "wyrywki"... Nie lubię taksyzygy pisze:żadnego też nie omijam- jak słucham płytkę to od deski do deski, zresztą tyczy się to też innych zespołów
Nie chcę mi się rozpisywać, więc napiszę że uważam tą płytę za totalnego przeciętniaka Maiden i tak z 4/10 bym jej wystawił, gdybym miał pisać recenzję.
Nie no, ja czasem puszczę sobie jakiś kawałek na kompie gdy siedzę krótko i wiem, że całego albumu nie zdążę przesłuchaćArtur pisze:W ogóle nie słucham kawałków na tzw. "wyrywki"... Nie lubię tak Płyta jest całością...
O nieherki pisze:uważam tą płytę za totalnego przeciętniaka Maiden i tak z 4/10 bym jej wystawił, gdybym miał pisać recenzję.
Ja mam dziwny gust i wyżej bym temu albumowi nie dał. Uważam go za przeciętniaka - w zasadzie dla mnie Maiden poza 3 wyjątkami nagrali same przeciętniaki albo gnioty, więc nie będę się wypowiadał ;] Może trochę przesadzam, bo wcisnąłem albumy którym dałbym 6/10 do przeciętniaków, ale niech już tam będzie. Wydali 3 genialne albumy i za nie ich uwielbiam. A reszta mi nie przeszkadza - słuchać nie muszę, a live wszystkie numery są świetne.
I właśnie za to nie przepadam za mp3, chociaż czasem jest oczywiście koniecznością....syzygy pisze:Mp3 sprzyja własnie takiemu wyrywkowemu, niedbałemu słuchaniu
Ale Stary, jak dajesz 6/10 to znaczy, że płyta jest chyba przeciętna nie?? No, ew. średnio-dobraWrathchild_88 pisze:a za przeciętniaka mogę uznać NPFTD a nie Powerslave'a
Ja to tam bez skrupółów daję 8/10(bardzo dobra płyta, "tylko" tyle i aż tyle), bo Maiden uwielbiam i u mnie żadne ich płyta nie ma mniej jak 7/10
Zależy jaką kto sobie skalę obierze, dla mnie przeciętne to jest 4-5/10. 6/10 to już płyta dobra. U mnie Maideni by zarobili tylko 5 razy powyżej piątaka
I może też mam klapki na oczach, bo np. takie Motorhead to wszystko bym dał minimum 8 
W końcu każdy ma taki zespół w stosunku do którego jest troszkę(być może) nieobiektywny i który po prostu uwielbia... Dla mnie Maiden właśnie należy do grupy takich zespołów...herki pisze:I może też mam klapki na oczach, bo np. takie Motorhead to wszystko bym dał minimum 8
No w sumie przesadziłem troszkę, faktycznie 6/10 to już chyba dobra płyta...herki pisze:6/10 to już płyta dobra
Które płyty, jeśli możnaherki pisze:U mnie Maideni by zarobili tylko 5 razy powyżej piątaka
Iron Maiden - 92/100
7th Son - 88/100
Piece Of Mind - 87/100
---
Fear Of The Dark - 78/100 [ale to raczej z sentymentu]
Brave New World - 76/100
Wolę skalę 1-100, ale jeśli chcecie zamieniać na skalę 1-10, to zaokrąglajcie w dół [czyli 78/100 to 7/10 tak samo jak 71/100].
Ale trochę odbiegliśmy od tematu
7th Son - 88/100
Piece Of Mind - 87/100
---
Fear Of The Dark - 78/100 [ale to raczej z sentymentu]
Brave New World - 76/100
Wolę skalę 1-100, ale jeśli chcecie zamieniać na skalę 1-10, to zaokrąglajcie w dół [czyli 78/100 to 7/10 tak samo jak 71/100].
Ale trochę odbiegliśmy od tematu
No w sumie już nie wiemArtur pisze:Ale Stary, jak dajesz 6/10 to znaczy, że płyta jest chyba przeciętna nie?? No, ew. średnio-dobra
No ja bymnie potrafił oceniać jednak w skali 0-100, ani od 1-10 ale z dziesiętnymi
Ewentualnie połówki... Za bardzo bym się musiał rozdrabniać, czemu 86, a nie 88
No więc też wolę jednak słuchać a ocenę mogę w sumie wystawić... ale ostrej skali to ja nie mam, z tym że oczywiste że płycie "tylko" dobrej 10 czy 9 dać nie wypada.... Więc powiedzmy, że skala jest umiarkowana 
Oceny są tylko po to żeby potem się posprzeczać że są niesprawiedliwe
Czasem też się przydają osobie, która nie zna zespołu od czego ma zacząć. A ostatnio mi się spodobało takie ocenianie, ot taka rozrywka, można podumać który album Ci się bardziej podoba itd... 
To może pooceniamy poszczególne utwory? :laugh