AC/DC
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
The Burczax
- -#Moonchild

Re: AC/DC
AC/DC najlepszym bandem na świecie!!Najlepsza płyta to Let There Be Rock.Maideni im ie doruwnują!!A tak wogóle witajcie forumowicze! 
-
obserwator
- -#Long distance runner

ac/dc-mój ulubiony zespół, na równi z nim jest jeszcze maiden i megadeth
jestem fanem tego zespołu od 10 lat, posiadam wszystkie płyty, a moi faworyci wsród albumów to: highway to hell, let there be rock(dla mnie ten album ma niepowtarzalny klimat) i back in black(kompletnie nie ma słabych momentów, cała płyta ogień), natomiast zdecydowanie nie podobają mi się płyty flick of the switch i for those about to rock...-zdceydowanie najsłabsze albumy
ac/dc to kawał świetnego hard rocka
już to gdzies pisałem na tym forum chyba 2 razy, ale pochwale się jeszcze raz-posiadam w swojej kolekcji ac/dc tłoczony bootleg z koncertu w hammersmith odeon z 1979, tytuł boota to "tropical prison"
jestem fanem tego zespołu od 10 lat, posiadam wszystkie płyty, a moi faworyci wsród albumów to: highway to hell, let there be rock(dla mnie ten album ma niepowtarzalny klimat) i back in black(kompletnie nie ma słabych momentów, cała płyta ogień), natomiast zdecydowanie nie podobają mi się płyty flick of the switch i for those about to rock...-zdceydowanie najsłabsze albumy
ac/dc to kawał świetnego hard rocka
już to gdzies pisałem na tym forum chyba 2 razy, ale pochwale się jeszcze raz-posiadam w swojej kolekcji ac/dc tłoczony bootleg z koncertu w hammersmith odeon z 1979, tytuł boota to "tropical prison"
mtszły
Pewnie :rocx Jak w te wakacje będę miał więcej czasu(no bo i tak będzie, ale za jaką cenęobserwator pisze:ac/dc to kawał świetnego hard rocka
Aha - generalnie z wokalistów AC/DC bardziej lubię zdecydowanie Briana Johnsona. A Angus jest kapitalny :solo
-
obserwator
- -#Long distance runner

co do wokalistów to nie mam faworyta, a angus..."jest kapitalny", człowiek jest niesamowity po prostu...Artur pisze:Aha - generalnie z wokalistów AC/DC bardziej lubię zdecydowanie Briana Johnsona. A Angus jest kapitalny
tak, te koncertówki to kalsyka normalnie, "piorunująca energia"Artur pisze:2 koncertówki(ale max-zajebiste ): "If Yo Want Blood You've Got It" i "AC/DC Live"(wydanie limitowane - 2-płytowe)..
mtszły
No pewnie. :rocx Johnson ma świetny, niepowtarzalny głos, choć Scott też sobie bardzo dobrze radził no i to pierwszy wokalista AC/DC, respekcik mu za to.Artur pisze:generalnie z wokalistów AC/DC bardziej lubię zdecydowanie Briana Johnsona.
A kawałek "Whole lotta Rosie" niszczy wszystko. Genialne.kobi pisze:oj tak, przed pierwszym przesluchaniem nie znalem zadnego numeru ale totalnie mnie przykulo do glosnikow.
-
obserwator
- -#Long distance runner

dokładnie tak, z tej koncertówki ten kawałek wypada najlepiej, wogóle to jeden z moich ulubionych utworów ac/dcM@ti pisze:A kawałek "Whole lotta Rosie" niszczy wszystko. Genialne.
mtszły
IMO on najlepiej wypada na koncertach wogóle. Przy nim jest najlepsze show.obserwator pisze:dokładnie tak, z tej koncertówki ten kawałek wypada najlepiej, wogóle to jeden z moich ulubionych utworów ac/dc
-
obserwator
- -#Long distance runner

po części masz racje, ale zapomniałeś chyb o THE JACKM@ti pisze:IMO on najlepiej wypada na koncertach wogóle. Przy nim jest najlepsze show.
:beer
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

fakt, mi też tak sobie sie podoba, ale na koncertach zawsze jes żywioł przy tym kawałku, jak publika powtarza za johnsonem(czy powtarzała za scottem) "shes got the jack"...M@ti pisze:Dla mnie to on taki za mozolny jest trochę. Choć wykonanie na "If you want blood..." jest całkiem fajne. Na studyjnej płycie jednak mnie nie porusza.
mtszły
No i oto chodzi, taki fajny akcencik na koncercie, i całość zagrana chyba nieco szybciej niż studyjna wersja. To mi się jedynie podoba.obserwator pisze:jak publika powtarza za johnsonem(czy powtarzała za scottem) "shes got the jack"...
-
obserwator
- -#Long distance runner

tak, szybciej, ja wogole lubie jak kawałki są grane nieco szybciej na koncertach, więcej "zadziorności" jakby mają wtedyM@ti pisze:całość zagrana chyba nieco szybciej niż studyjna wersja. To mi się jedynie podoba.
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

no właśnie tak, szczególnie lubie też wykonanie koncertowe kawałków "who made who", "for those about to rock", "you shook me all night long", "t.n.t.", "highway to hell", "thunderstruck"-podobją mi się lepiej na żywo niż w studyjnych wersjachM@ti pisze:Bo wtedy power większy jest.
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

chciałbym tylko usłyszeć kiedys na żywo kawałek "two's up" z płyty "blow up your video", uwarzam, że to najlepszy utwór z tego albumu, ale raczej go niegdy nie zagrają, a na żadnych bootlegach też go nie widziałem nigdy
mtszły