Coma

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Fear
-#Assassin
-#Assassin

Re: Coma

Post autor: Fear »

Aaa i po koncercie Comy w Sosnowcu :) Koncert sam był cudowny :mrgreen: Ten zespół ma cos takiego w sobie, że przyciąga, a ludzie szaleją na koncertach i to nieźle :shock: Tak sobie rozważałem to wszystko, i doszedłem do wniosku, że ten zespół jest jeszcze bardziej zajebisty po tym koncercie niż przed :mrgreen: A dlaczego? Nazwa dosyc enigmatyczna, a zachpowanie członkó zespołu na scenie również tajemnicze, jakby byli w transie... No coś pięknego. To tak jakby się wpadało w ten trans z całym zespołem i przezywało kathrsis. I wszystko było by super, gdyby nie to, ze byłem padnięty po wycieczce klasowej [ :lol: ] co nie dało mi w pełni przeżyc tego koncertu tak jak chciałem. Na bisach to już kimałem prawie :lol: Tylko Żelazny się trzymał 8) Ale warto było się poświęcić :wink: Panowie zagrali 3 albo 4 utwory z nowej płyty, które się prezentowały nie gorzej od tych umieszczonych na pierwszej płycie, jak i zarówno tych nie publikowanych na krążkach cd utworów. Nie mogę się doczekac nowej płyty i kolejnego koncertu Comy ;]

EDIT : Matek, możesz zazdrościć :mrgreen:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Fear pisze:Matek, możesz zazdrościć
a co to ja na koncercie nie byłem? :P
ale i tak zazdroszczę ;) bo Coma daje najlesze koncerty jakie można sobie wymarzyć :rocx
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Matek pisze:a co to ja na koncercie nie byłem? Razz
Nie, tego nie napisałem przeciez :P Ale każdego opuszczonego koncertu Comy się żałuje a nawet trzeba żałować :!:
Matek pisze:ale i tak zazdroszczę Wink bo Coma daje najlesze koncerty jakie można sobie wymarzyć YEAH!
A jak :) Ale wiesz, nawet się nie spodziewałem takiego show jaki daje ten zespół. No to było po prostu coś pięknego jak ludzie szaleli i to tak, że aż łezka się w oku kręci :wink: I też tak właśnie mnie wzięło na przemyślania podczas koncertu, jak tak właśnie patrzyłem na ten tłum bawiących się ludzi ia z drugiej strony zespól, który dawal z siebie wszystko, nie oszczedzał się, i aż nie mogłem uwierzyć jak oni potrafią złapać kontakt z publiką, jakie kopa ma ich muzyka ;] Ale to tylko na koncertach da się ocenić obiektywnie, bo na płycie to ani 10% z tego powera nie ma co na koncercie :) Jeszcze takie nagłośnienie dali, że jak grał "czerwony klawesyn", to szło takie zajebiste echo, taki pogłoś siwietny, który jeszcze dodatkowo wzmagał u mnie zachwyt i urok samego grania kapeli :)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Fear pisze:A jak Ale wiesz, nawet się nie spodziewałem takiego show jaki daje ten zespół. No to było po prostu coś pięknego jak ludzie szaleli i to tak, że aż łezka się w oku kręci I też tak właśnie mnie wzięło na przemyślania podczas koncertu, jak tak właśnie patrzyłem na ten tłum bawiących się ludzi ia z drugiej strony zespól, który dawal z siebie wszystko, nie oszczedzał się, i aż nie mogłem uwierzyć jak oni potrafią złapać kontakt z publiką, jakie kopa ma ich muzyka ;] Ale to tylko na koncertach da się ocenić obiektywnie, bo na płycie to ani 10% z tego powera nie ma co na koncercie Jeszcze takie nagłośnienie dali, że jak grał "czerwony klawesyn", to szło takie zajebiste echo, taki pogłoś siwietny, który jeszcze dodatkowo wzmagał u mnie zachwyt i urok samego grania kapeli
no zgadzam sie w 100% i właściwie niemal to samo gdzieś napisałem :lol: z Comą mam dziwnie bo jest to zdecydowanie moja ulubiona kapela a jej jedyna płytka niezbyt wysoko w moich rankingach :lol: ale i tak fenomen. jak tak dalej im będzie szło to aż strach pomyśleć :lol: geniusze i tyle. i właśnie taki show to jest to co do mnie dociera. ponad 3 godziny muzyki. trochę improwizacji, spontan muzyków itd itp. a nie koncert podlegający grafikowi napiętemu jak baranie jaja.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Matek pisze:no zgadzam sie w 100% i właściwie niemal to samo gdzieś napisałem Laughing
A widzisz :)
Matek pisze:z Comą mam dziwnie bo jest to zdecydowanie moja ulubiona kapela a jej jedyna płytka niezbyt wysoko w moich rankingach Laughing ale i tak fenomen. jak tak dalej im będzie szło to aż strach pomyśleć Laughing geniusze i tyle. i właśnie taki show to jest to co do mnie dociera. ponad 3 godziny muzyki. trochę improwizacji, spontan muzyków itd itp. a nie koncert podlegający grafikowi napiętemu jak baranie jaja.
Jesli dalej pódją za ciosem, to będzie piękna przyszłość się kreowała dla ego zespołu :) A właśnie sobie przypomniałem, że nie zabrałem głosu w ankiecie :lol: To ok, drogą eliminacji, losowań, roszad, mój ulubiony kawałek z płyty Comy pt.: "Pierwsze wyjście z mroku" to "Zbyszek" :mrgreen: Ten utwór ma taki niepowtarzalny klimat [ zreszta jak wszystki utwory Comy :P ] ale ten pulsujący bas przyprawia mnie o szybsze bicie serca, koajzry mi się trochę z latami 70' / 80' [ ale sobie w nich pożyłem, nie ma co :lol: ] Ale ten właśnie puls basu jakby charakterystyczny dla tamtejszego okresu jest świetny :) Dalej utwór takie trochę tajemniczy. A fuck, nie mogę głosowac na Zbyszka bo cała płyta jest genialna :lol: "Nie wierzę skurwysynom" również powala 8)
Jeszcze nie wiedzieć dlaczego "Zbyszek" jest skandowany na koncercie od samego początku :lol: Jednak ten utwór ma coś baaaaardzo, ale to baaardzo cudownego :mrgreen: A co to wspomnianego przez Ciebie spontanu [ trochę mało go widac na scenie wśród muzyków, chybaże chodziło Ci o Roguckiego, który w swym scenicznym ruchu jest genialny :) Ale co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, to to, że Coma daje szanse swoim członkom i gra jakieś sloa gitarowe, perkusyjne , basowe :!: Takie momenty też im świetnie wychodzą :P I to o tych wspomnianych przez Ciebie baranich jajach [ :lol: ] bardzo dobrze, że Coma nie gra schemtycznie na koncertach, bo to ją by dyskfalifikowało z tej wysokiej pozycji jaką zajmują u mnie :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

a propos Zbyszka...
P O W E R
ten kawałek poprostu rozwala :rocx
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Dzisiaj już nie pamiętam ile razy u mnie leciał :laugh I ciągle mi chodzi po głowie teraz :mrgreen:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

wiesz co, dostałem pocztą płytkę Comy do domu (tym w głuchołazach ;) ) i dość często jej słuchałem a wczoraj słyszę a mój 11 letni brat sobie nuci
Zbyszek, Zbyszek
kolega z wojska
budujące :rocx
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Oooo :) To fajnego masz brata ;] Ja nie mogę powiedzieć, żeby moja siostra nuciła Zbyszka, bo ona chodzi i " Nein, nein, nein, nein...Schreiiiiiiiiiiiiiiii!" :lol:
A ile sobie życzą na płytę Comy? I gdzie kupowałeś?
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ja na allegro za 20zł. a mój brat to stary wyjadacz już ;) wszystkie moje piraty maidenów przywłaszczył a 2cd rock in rio to kiedyś słuchał na okrągło :lol:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

A jak szukalem to nie było za 20 zł :( Ale może jak będę kiedyś w MM to sobie zakupię , tak żeby było szpanersko :P
A co do rock in rio, sam kiedys słuchałem tylko tego na okrągło :lol: Także rozumiem Twojego brata :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Fear pisze:A co do rock in rio, sam kiedys słuchałem tylko tego na okrągło
to chyba kazdy normalny czlowiek na tym forum tak mial ;) :lol:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Pewnie tak ;] A jak się zdobyło video RiR to było jeszcze lepsze niz słuchanie wiadomo, no i sie leciało po parę razy dziennie z tym koksem :lol: Ale to były czasy... :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

a teraz jak tego tyle jest, to ogarnac sie nie mozna ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

matek to mnie pewnie zaraz zje, ale imo to ta coma przereklamowana jest :P . posłuchałam ostatnio parenaście razy 'pierwszego wyjścia' i na kolana nie padłam. owszem, dość fajne to ale bez fajerwerków...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

no bo sama płyta tak nie rozwala... zresztą sobie tam nie padaj na kolana :P ważne że ja padam :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

Kea pisze:matek to mnie pewnie zaraz zje, ale imo to ta coma przereklamowana jest :P . posłuchałam ostatnio parenaście razy 'pierwszego wyjścia' i na kolana nie padłam. owszem, dość fajne to ale bez fajerwerków...
Jak dla mnie to jest zespół koncertowy, PWZM to bardzo dobra płyta ale pokazuje około 40% możliwości zespołu. To jaki zespół jest naprawdę można zobaczyć tylko na koncercie :rocx
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Wojtek pisze:Jak dla mnie to jest zespół koncertowy, PWZM to bardzo dobra płyta ale pokazuje około 40% możliwości zespołu. To jaki zespół jest naprawdę można zobaczyć tylko na koncercie
wiadomo :mrgreen: już całe 3 osoby na tym forum są tego świadome :laugh i tak sukces ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Kea pisze:posłuchałam ostatnio parenaście razy 'pierwszego wyjścia' i na kolana nie padłam. owszem, dość fajne to ale bez fajerwerków...
Pójdziesz na koncert to się sama przekonasz, że to świetny zespół 8)
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: eulogy »

29 maja "Drugie wyjście z mroku". Nie było jeszcze jakiegoś małego wycieku? :roll: :lol:
ODPOWIEDZ