oj to źleFear pisze:Duża część ludzi zachwyca się Kawalerią Szatana a ja w tym krążku nie widzę tego geniuszu
TSA,Turbo czy Kat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 622
Re: TSA,Turbo czy Kat
A to rozumiem, że dodatkowego uroku płycie dodają wspomnienia związane z niąWojtek pisze:Jakbyś w wieku 11 lat kupił w podziemiu zgniłego, śmierdzącego szambem winyla Turbo "Kawaleria Szatana" za 2 zł i słuchał ukrywając się przed starymi to zrozumiałbyć magię tej płytyFear pisze:Duża część ludzi zachwyca się Kawalerią Szatana a ja w tym krążku nie widzę tego geniuszudla mnie KVLT i piękne wspomnienia po prostu. Nadal tą płyte mam tylko na tym zjechanym, wciąż śmierdzącym winylu hehe
Why ?metal pisze:oj to źle Rolling Eyes
Pozer ;]
Że niby kto ?herki pisze:Pozer ;]
Dla mnie kawaleriato najbardziej klimatyczna płyta w polskim rocku/metalu
-
Deleted User 622
To świadczy na Twoją niekorzyść no... Albo słuchu nie masz... albo nie chcesz miećFear pisze:Why ?
Dla mnie połowa płyt KAT'a jest taka.paniron pisze:Dla mnie kawaleriato najbardziej klimatyczna płyta w polskim rocku/metalu
Ok. Zrobie "drugie" podejście do tej plyty i się okaze terazmetal pisze:To świadczy na Twoją niekorzyść no... Albo słuchu nie masz... albo nie chcesz mieć Wink albo nie wiem ;D Ta płyta jest genialna. Świadczą o tym kompozycje.
-
Deleted User 622
Wiesz to jest jak z DT
Może się nie podobać (choć dla mnie to bzdura
) ale geniuszu odmówić nie można. Przecież te riffy zabijają.
Czujecie taką akcje:
Wchodzi ojciec do pokoju a tu jego 12 letni syn słucha na cały regulator Turbo "Spalić zgnieść spalić zgnieść, szatańska kawaleria czarna śmierć
Spalić zgnieść spalić zgnieść zdarzy się okropna rzeź... śmierć wszędzie śmierć wszędzie krew wszędzie krew... krew krew krew krew aaaaaa "
:D :rocx
Na szczęście mnie się coś takiego nie przytrafiło ale mi się taka śmieszna akcja skojarzyła bo jak byłem mały to się ukrywałem z tą płytą hehe.
Wchodzi ojciec do pokoju a tu jego 12 letni syn słucha na cały regulator Turbo "Spalić zgnieść spalić zgnieść, szatańska kawaleria czarna śmierć
Spalić zgnieść spalić zgnieść zdarzy się okropna rzeź... śmierć wszędzie śmierć wszędzie krew wszędzie krew... krew krew krew krew aaaaaa "
Na szczęście mnie się coś takiego nie przytrafiło ale mi się taka śmieszna akcja skojarzyła bo jak byłem mały to się ukrywałem z tą płytą hehe.
Wiesz, gdybym znal tę płytę teraz na dzień dzisiejszy jkak płyty KAT'a to bym mógł z Toba podyskutować, ale póki co się jeszcze nie odzywam i dopiero jak sobie zrobię kombak do KS Turbo to będziemy mogli wymienić na temat połytki zdaniametal pisze:Wiesz to jest jak z DTMoże się nie podobać (choć dla mnie to bzdura
Turbo lepsze ;] Mi się DT nie podoba, ale w sumie nieźli są technicznie itd. Ale i tak Kawaleria zjada całe DT na śniadanie. Ide spać.metal pisze:Wiesz to jest jak z DTMoże się nie podobać (choć dla mnie to bzdura
Wojtek to nic
Ja nauczyłem śpiewać moją mamę kawałka...
" Ściśnięte mordercze pięści
Brat przeciw bratu chce iść
Matka zarzyna swe dzieci
Szaleństwo chaos i łzy
Nie, nie ma już nadziei
Koniec gry
Rozdane trefle i kiery
Sądne dni"
A refren śpiewaliśmy razem po kilka razy na koniec
Matka zarzyna swe dzieci
Szaleństwo chaos i łzy
Nie, nie ma już nadziei
Koniec gry
Rozdane trefle i kiery
Sądne dni"
paniron pisze:Wojtek to nic
Matka zarzyna swe dzieci
Szaleństwo chaos i łzy
Nie, nie ma już nadziei
Koniec gry
Rozdane trefle i kiery
Sądne dni"
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Zdecydowanie TURBO!najlepszy zespół w historii polskiego rocka!
Muzycy TURBO to chyba jedyni "prawdziwi" muzycy!w tym kraju...(Kupczyk jest dyplomowanym barytonem!)O maestrii technicznej Hoffmanna mozna pisac poemy...(Chyba nikt nie ma wątpliwości, ze jest najwszechstronniejszym gitarzystą rockowym w Polsce!przykład wszystkie solówki i sposób aranżowania utworów...od Dorosłych Dzieci,az po Tozsamosc i solowa plyte DRZEWA!!!)Zresztą Lysów i Rutkiewicz tez nie odbiegali od wspomnianej pary...jedynie ostatnio nie maja szczescia do perkusji,ale Anioła,Sors,czy Geohes byli genialni!
Cytat z Dickinsona:"Grzegorz jestes lepszym wokalista niz ja! Zamiast Coverdale,powinienes spiewac w Deep Purple!"(podobno tak mowil!)hehe...
TSA jest zabyt mdle dla mnie...o "technice" Nowaka nie ma co mowic...Piekarczyk pieje jek kogut po "setce"...
KAT...lubilem ich,na MYSTICU zagrali pieknie,ale bez Romka...to nie ten sam zespół!szanuje ich za dwie plyty:Oddech i Bastard...reszty nie ma,jak dla mnie....
TURBO!!!!!!
Muzycy TURBO to chyba jedyni "prawdziwi" muzycy!w tym kraju...(Kupczyk jest dyplomowanym barytonem!)O maestrii technicznej Hoffmanna mozna pisac poemy...(Chyba nikt nie ma wątpliwości, ze jest najwszechstronniejszym gitarzystą rockowym w Polsce!przykład wszystkie solówki i sposób aranżowania utworów...od Dorosłych Dzieci,az po Tozsamosc i solowa plyte DRZEWA!!!)Zresztą Lysów i Rutkiewicz tez nie odbiegali od wspomnianej pary...jedynie ostatnio nie maja szczescia do perkusji,ale Anioła,Sors,czy Geohes byli genialni!
Cytat z Dickinsona:"Grzegorz jestes lepszym wokalista niz ja! Zamiast Coverdale,powinienes spiewac w Deep Purple!"(podobno tak mowil!)hehe...
TSA jest zabyt mdle dla mnie...o "technice" Nowaka nie ma co mowic...Piekarczyk pieje jek kogut po "setce"...
KAT...lubilem ich,na MYSTICU zagrali pieknie,ale bez Romka...to nie ten sam zespół!szanuje ich za dwie plyty:Oddech i Bastard...reszty nie ma,jak dla mnie....
TURBO!!!!!!
-
Deleted User 622
A to Krzyżaniak już nimi nie gra? :> Koleś był/jest zajebisty.SebastianArcheo pisze:jedynie ostatnio nie maja szczescia do perkusji
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

gra...gra...gra...metal pisze:A to Krzyżaniak już nimi nie gra? :> Koleś był/jest zajebisty
-
Deleted User 622
No to kłopotów z perkusją z pewnością nie mają. Chłopak jest wirtuozem. :rocx
mnie kiedyś szlag trafi jak będę te Twoje teorie czytał. jak tak uważasz to głupi jesteś poprostu. z tych tekstów to wszyscy się śmieją poprostu (tak samo jak z tekstów na kawalerii).ThunderBird pisze:Kat to taka szopka troche, takie opium dla zbuntowanych nastolatków, gadki szmatki o szatanie
fałsz... masz coś z głową.ThunderBird pisze:Tak ,irytuje mnie otoczka Kata, bo nie lubie w życiu fałszu, i anty-chrześcijańskich stereotypów.
Też nie powiedziałbym że to jakiś fałsz. Przecież prawie wszystkie teksty w Kacie pisał Romek a ten wiadomo jakie na codzien ma podejście do religii Chrześcijańskiej.
A ta cał otoczka Kata opiera się przede wszystkim na tekstach.