zdaje Ci sieKowal-999 pisze:ale z DOTR juz nie nie wiem czemu brak mu magi?? Twisted Evil
Fenomen utworu Fear of the Dark-Dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ropuch
Re: Fenomen utworu Fear of the Dark-Dyskusja
Bo całemu DOTR brakuje magiiKowal-999 pisze: DOTR juz nie nie wiem czemu brak mu magi??
-
ropuch
to ja chyba inna plytke slyszalem. co jak co ale koncertowki mejdeje maja przednie.
eee...Ty chyba za bardzo jesteś zauroczony RiRBo całemu DOTR brakuje magii
Chyba tak, wszytkie koncertówki porównuje do tego ideałuWrathchild_88 pisze:eee...Ty chyba za bardzo jesteś zauroczony RiR
Ja to popieram , tzn. jest wiele świetnie wykonanych utworów , ale jak na moje im czegos brakuje , trudno to napisac co , na RiR odrazu słychać prawdziego kopa energi , chce sie skakać jak sie tego słucha , a jak DOTR jakoś nie , chyba ze przy Lord of Flies ten utwór z Brucem wymiata !! :solosyzygy pisze:Chyba tak, wszytkie koncertówki porównuje do tego ideałuWrathchild_88 pisze:eee...Ty chyba za bardzo jesteś zauroczony RiRAle zresztą to nie tylko moja opinia, że DOTR jest cienkie...
...SCREAM FOR ME ALL WORLD , SCREAM FOR ME ....
-
ropuch
dokladnie, wokal BD znacznie zwieksza przyjemnosc czerpana ze sluchania tego utworu w wersji liveKowal-999 pisze:chyba ze przy Lord of Flies ten utwór z Brucem wymiata !! OK
ja cały czas kłuce siez jednym kumplem ktory kocha Maidenów tak jak ja( bez skojarzeńropuch pisze:dokladnie, wokal BD znacznie zwieksza przyjemnosc czerpana ze sluchania tego utworu w wersji liveKowal-999 pisze:chyba ze przy Lord of Flies ten utwór z Brucem wymiata !! OK
-
ropuch
z calym szacunkiem dla Blaze`a, ale glosisko Dickinson ma o wiele lepsze i w LOTF bardzo to slychac 
pokazuje kalse , ale w Fear of the dark to poprostu miodzio , a w RIR juz w ogóle :solo 
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

Fenomen tego utworu polega chyba na niesamowitym riffie :solo
Nie ma drugiego tak prostego a za razem melodyjnego, wpadającego w ucho
Nie ma drugiego tak prostego a za razem melodyjnego, wpadającego w ucho
To ,iż utwór tchnie taką mocą i tak przyciąga, zawdzięcza oczywiście niesamowitemu wokalowi Bruce'a. Przejście z cichszych do głośniejszych momentów wychodzi perfekcyjnie.
Gitara...melodyczne granie..prosty refrenik i taki chwytliwy.
Gitara...melodyczne granie..prosty refrenik i taki chwytliwy.
Ten utwór ma poprostu niesamowity klimat. Ten riff i we wstępie świetne narastające napięcie (dzięki grze nIcko m.in na ridzie) a potem prawie wykrzyczany refren przez fanów:) miodziO:)
No i ten utwór można sobie ponucić gdy wieczorem wychodzimy z psem na spacer 
Tylko niezbyt głośno. Ktoś może usłyszy i rzuci się na ciebie. Ktoś kto Im nie lubi.
Ktoś kto cię nie toleruje. AAAAAAAAAA! - wybacz ale jestem po wpływem tego schizo-idalnego
nastroju.
Ktoś kto cię nie toleruje. AAAAAAAAAA! - wybacz ale jestem po wpływem tego schizo-idalnego
Fear byl to pierwszy kawalek Maiden jaki slyszalem, przy pierwszym odsluchaniu, az mi ciary przeszly po plecach. co tu duzo gadac kawalek ma klimat i to jest jego prawdziwy fenomen 
ale za to co Blaze & Doro zrobili z nim na wacken to bym chyba flaki wyprul :guns
ale za to co Blaze & Doro zrobili z nim na wacken to bym chyba flaki wyprul :guns
no no no coz za pomyslowa idea, ja poszukam komory do Blaze'a kamera juz jedzie, muzyka gotowa wystarczy tylko znalezc orkiestre deta, przeroj scenariusz gotowy. Vlad - Ju Arr Dżinius :rocx
tylko jak zatutulowac trase
fear of knurek czy cos w tym stylu ? i moze by jeszcze dodac chorek do refrenu w piosence, to by dopiero klimat byl - Blaze dzika swinka & slowiki 
tylko jak zatutulowac trase
a może Fear of The Knoor?:)
Jest to dobry kawałek, najlepszy (w/g mnie oczywiście) na FOTD. Fajne solo, riff, refren, ma wszystko czego w muzyce Maiden powinno byc.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Nie ma co się nad tym zastanawiać
Harris miał pomysł na tytuł Bruce ciekawie zapowiedział jest dużo czasu dla publiczności na "oooooooooooo" i jakoś się złożyło że większość go tak uwielbia
Harris miał pomysł na tytuł Bruce ciekawie zapowiedział jest dużo czasu dla publiczności na "oooooooooooo" i jakoś się złożyło że większość go tak uwielbia