Sepultura
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sepultura
ja teraz uważam.. że jest świetna.. nawet więcej niż świetna
Kurczę niemam z czym pojechać po autograf... biletu nieposiadam, a przecież nie podetknę im "Roots" 
no co ...Kisser byla na roots , wiec nie ma nic do gadania 
-
ropuch
a czemu by niby nie? plytka sepy w koncu, a jak sie Derrick brzudlko zachowa o tylko o nim bedzie "ładnie" swiadczyc.Pink pisze:a przecież nie podetknę im "Roots" Confused
derrick to nie max .. a najlepiej by im dać morbid vision / bestial devastation .. hehe
Dobre to, na pewno lepsze od Roorbacka. Ciekawe innowacje jak na Sepe, motywy instrumentalne, klawisze... pięknie się to komponuje jako całość. Jest tylko jeden mankament... strasznie krótki ten album, niecałe 40 minut.
KMFDM
-
Polikarpus
- -#Prodigal son

Słucham tego non stop, nie moge się po prostu oderwać 
Niby taka prosta, krótka, i wogóle, ale powala swoją siłą. Instrumenty klasyczne nadały tej płycie niesamowity klimat, jak słucham Dark Wood of Error to naprawde czuje się jakbym był w tym lesie...
Sepultura brzmi jak nigdy wcześniej, teraz bliżej jej do Apocaliptyki niż do Soulfly... Czy jest za krótka to już kwestia gustu, ale jest na niej tyle smaczków i różnych ukrytych dźwięków że się nie znudzi prędko.
Najlepsze płyt sepy też były stosunkowo krótkie (Arise czy Chas A.D. , roots też byłby krótki gdyby nie dali kilku bajerów w postaci np. Itsari
)
Jednym słowem niesamowita płyta.
Niby taka prosta, krótka, i wogóle, ale powala swoją siłą. Instrumenty klasyczne nadały tej płycie niesamowity klimat, jak słucham Dark Wood of Error to naprawde czuje się jakbym był w tym lesie...
Sepultura brzmi jak nigdy wcześniej, teraz bliżej jej do Apocaliptyki niż do Soulfly... Czy jest za krótka to już kwestia gustu, ale jest na niej tyle smaczków i różnych ukrytych dźwięków że się nie znudzi prędko.
Najlepsze płyt sepy też były stosunkowo krótkie (Arise czy Chas A.D. , roots też byłby krótki gdyby nie dali kilku bajerów w postaci np. Itsari
Jednym słowem niesamowita płyta.
My pain is as deep as my roots.
intro 4 - lost
intro 2 - limbo
intro 1 - eunoê
intro 3 - premium mobile
tak jakby ktoś chciał wiedzieć. tytuły intr na nowej płycie.
intro 2 - limbo
intro 1 - eunoê
intro 3 - premium mobile
tak jakby ktoś chciał wiedzieć. tytuły intr na nowej płycie.
S1 - chcesz kolejną pochwałę? :>
ale rzeczywiście good one
ale rzeczywiście good one
dajesz...nie gamy o zlote kalesony...kiedys sie odwdzieczeWrathchild_88 pisze:S1 - chcesz kolejną pochwałę? :>
ja do teledysków to mam takie z dystansem podejście, zero podniet zwykle. no, ale tu to jest czymś się podniecać jakoś. świetny klip, świetny. wymowa tej całej nowej sepultury jest zawarta w nim, do tego super zrobiony. brutalny taki, igora pooglądac można i nawet widać na końcu, że rządzi. jestem naprawde chyba nawet zachwycony tym.
Sepulturka - dobry zespół. Ich najlpesza płytka wg. mnie to "Chaos A.D". Naprawde świetna.
to jest właściwie album perkusyjny, najgenialn8iejszy pod tym względem w historii chyba uważam.
years of fighting, teaching my son
years of fighting, teaching my son
jest lipa. sepultura jedzie na trasę znowu bez igora, tym razem za garami będzie jakiś tak zwany 'ktoś-nieznany, którego nikt nie zna'. ciekawe - jean dolabella. cholera.
OK ja podaje wam link teledysku do sciagniecia na pc
http://rapidshare.de/files/20319048/Sep ... e.wmv.html
http://rapidshare.de/files/20319048/Sep ... e.wmv.html
Lider Soulfly, Max Cavalera skrytykował aktualny skład Sepultury, określając go jako “fałszywy” i wyrażając ponownie nadzieję na udział w reaktywacji oryginalnego oblicza zespołu.
Zapytany o plany ewentualnego powrotu do swojej macierzystej kapeli, Max powiedział: “Było dużo dyskusji – pogłosek i plotek. Trudno powiedzieć... Wiem tylko tyle, że Igor (Cavalera, brat Maxa i perkusista Sepultury) nie pojechał w aktualną trasę z Sepulturą a dla mnie to już nie Sepultura. Gówno mnie to obchodzi – nie jest i już. Razem stworzyliśmy ten zespół, ja i on. Andreas Kisser doszedł później. Paulo Jr. został przyjęty do zespołu ponieważ ojciec kupił mu bas, na którym i tak nie potrafił grać. Nie chodzi mi o obrażanie kogokolwiek. Mówię jedynie o faktach – że to ja i Igor zaplanowaliśmy, stworzyliśmy i kontynuowaliśmy... bracia Cavalera kontynuowali działalność Sepultury; to my daliśmy jej życie. Więc jeśli kiedyś dojdzie do reformacji, musi być przygotowana we właściwy sposób dla właściwych powodów."
“Porównuje to ze skokami spadochronowymi – nigdy nie skakałem ze spadochronem, choć chcę to zrobić któregoś dnia. Podobnie jest z reformacją Sepultury. Nie zrobię tego jutro, ale chciałbym kiedyś w przyszłości. Ponieważ wiem, co ten zespół zrobił dla wielu ludzi: zmienił ich życie. Moje dzieciaki chcą też to zobaczyć. Mój pasierb Richie mówi mi 'Chce zobaczyć Sepulturę.' Najmłodsi synowie Zyon i Igor mówią tak samo 'Chcemy zobaczyć Sepulturę z Maxem – prawdziwą Sepulturę, nie tą fałszywą.'”
“Kiedy nadejdzie odpowiedni czas i tak się stanie, będzie to dla właściwych powodów – wierzę w wiele dziwnych rzeczy. Obecnie jestem tam gdzie chcę być, robiąc to co chcę robić a kiedy to się stanie, musi to być we właściwym czasie.”
no ładnie maxiu
Zapytany o plany ewentualnego powrotu do swojej macierzystej kapeli, Max powiedział: “Było dużo dyskusji – pogłosek i plotek. Trudno powiedzieć... Wiem tylko tyle, że Igor (Cavalera, brat Maxa i perkusista Sepultury) nie pojechał w aktualną trasę z Sepulturą a dla mnie to już nie Sepultura. Gówno mnie to obchodzi – nie jest i już. Razem stworzyliśmy ten zespół, ja i on. Andreas Kisser doszedł później. Paulo Jr. został przyjęty do zespołu ponieważ ojciec kupił mu bas, na którym i tak nie potrafił grać. Nie chodzi mi o obrażanie kogokolwiek. Mówię jedynie o faktach – że to ja i Igor zaplanowaliśmy, stworzyliśmy i kontynuowaliśmy... bracia Cavalera kontynuowali działalność Sepultury; to my daliśmy jej życie. Więc jeśli kiedyś dojdzie do reformacji, musi być przygotowana we właściwy sposób dla właściwych powodów."
“Porównuje to ze skokami spadochronowymi – nigdy nie skakałem ze spadochronem, choć chcę to zrobić któregoś dnia. Podobnie jest z reformacją Sepultury. Nie zrobię tego jutro, ale chciałbym kiedyś w przyszłości. Ponieważ wiem, co ten zespół zrobił dla wielu ludzi: zmienił ich życie. Moje dzieciaki chcą też to zobaczyć. Mój pasierb Richie mówi mi 'Chce zobaczyć Sepulturę.' Najmłodsi synowie Zyon i Igor mówią tak samo 'Chcemy zobaczyć Sepulturę z Maxem – prawdziwą Sepulturę, nie tą fałszywą.'”
“Kiedy nadejdzie odpowiedni czas i tak się stanie, będzie to dla właściwych powodów – wierzę w wiele dziwnych rzeczy. Obecnie jestem tam gdzie chcę być, robiąc to co chcę robić a kiedy to się stanie, musi to być we właściwym czasie.”
no ładnie maxiu
-
Deleted User 357
Generalnie myślenie Maxa coraz bardziej mi się podoba...najpierw nagrywa najlepszą IMO płytę Soulfly,pełną odniesień do thrashowych czasów Sepy,do tego co raz głośniej mówi o chęci reunionu...Ładnie,ładnie...
moim zdaniem żenujące jest to co gada