Ulubione Utwory z B-Sides i Singli
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Ulubione Utwory z B-Sides i Singli
Nie doszukałem sie takiego tematu, a nosiłem sie z zamiarem założenia,go od dobrych kilku miesięcy. Więc jakie są wasze ulubione utwory z B-sidów Iron Maiden, chodzi o wszystkie utwory,które nie miały szans znaleźc się na płytach studyjnych. Świetnych utworów było dużo,więc wybór jest duży. Prosze o jakieś krótkie uzasadnienie :)
Jeśli chodzi o mnie to najbardziej lubie.
a)Invasion-niesamowity utwór, prosty ,krótki,ale to jest właśnie Early Iron Maiden, czuć ten klimat Londynu, jeszcze bardziej chyba niż na Running Free, czuć taką dzikośc wręćz, kultowa rzecz, niesamowicie sie teraz słucha tych nagrań.
b)Rainbow Gold-b-sides z czasów Powerslave i naprawde nie wiem dlaczego nie znalazł sie na tej płycie,jest to bardzo dobry utwór i pasował by do Powerslave, znakomite solówki, niesamowity wokal Bruce'a ,klasyczny utwór.
c)I've got the Fire-utwór nagrywany i z Paulem i Brucem,mi lepiej podoba sie wersja z Brucem, jest to cover Ronniego Montrose'a, bardzo dobry motoryczny utwór, z mocnym riffem, i świetną linią melodyczną, Bruce znakomicie bawi sie głosem w refrenie.
d)Women in Uniform-klasyk z pierwszych lat ,znakomity rock'n rollowy utwór,z jedynym w swoim rodzaju Di'Anno, aż czuć oddech Eddiego, atakującego Margaret Thatcher.. :)
e)Reach Out-kto wie czy nie najlepszy B-sides Maiden, i to utwór rarytas,bo śpiewa tu Adrian Smith..i jak śpiewa..wyszło mu to bardzo dobrze,z tym utworem wiąża sie sprzeczki podczas nagrywania SiT, Adrian chciał by utwór znalazł sie na płycie,ale chyba brzmił zbyt daleko od tego jak grało Maiden i ostatecznie znalazł sie na B-sides..czy dobrze? sam nie wiem.. utwór jest świetny,fakt troche lekki, ale mi to wogóle nie przeszkadza, słucha sie go znakomicie, a melodia poprostu rzuca na kolana.
Jeśli chodzi o mnie to najbardziej lubie.
a)Invasion-niesamowity utwór, prosty ,krótki,ale to jest właśnie Early Iron Maiden, czuć ten klimat Londynu, jeszcze bardziej chyba niż na Running Free, czuć taką dzikośc wręćz, kultowa rzecz, niesamowicie sie teraz słucha tych nagrań.
b)Rainbow Gold-b-sides z czasów Powerslave i naprawde nie wiem dlaczego nie znalazł sie na tej płycie,jest to bardzo dobry utwór i pasował by do Powerslave, znakomite solówki, niesamowity wokal Bruce'a ,klasyczny utwór.
c)I've got the Fire-utwór nagrywany i z Paulem i Brucem,mi lepiej podoba sie wersja z Brucem, jest to cover Ronniego Montrose'a, bardzo dobry motoryczny utwór, z mocnym riffem, i świetną linią melodyczną, Bruce znakomicie bawi sie głosem w refrenie.
d)Women in Uniform-klasyk z pierwszych lat ,znakomity rock'n rollowy utwór,z jedynym w swoim rodzaju Di'Anno, aż czuć oddech Eddiego, atakującego Margaret Thatcher.. :)
e)Reach Out-kto wie czy nie najlepszy B-sides Maiden, i to utwór rarytas,bo śpiewa tu Adrian Smith..i jak śpiewa..wyszło mu to bardzo dobrze,z tym utworem wiąża sie sprzeczki podczas nagrywania SiT, Adrian chciał by utwór znalazł sie na płycie,ale chyba brzmił zbyt daleko od tego jak grało Maiden i ostatecznie znalazł sie na B-sides..czy dobrze? sam nie wiem.. utwór jest świetny,fakt troche lekki, ale mi to wogóle nie przeszkadza, słucha sie go znakomicie, a melodia poprostu rzuca na kolana.
Ostatnio zmieniony śr lip 12, 2006 11:04 am przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Ulubione Utwory z B-Sides i Singli
Ogólnie to uważam, że b-sidesy Maiden'ów nie są za specjalne... no z wyjątkiem Reach Out bo ten kawałek wymiata
Szkoda, że nie nagrali też wersji z Brucem, ciekawe jak by to brzmiało? Ale Adrian poradził sobie super :rocx Ekstra kawałek, zwłaszcza refren.
No Reach Out jest super
Ja jeszcze bardzo lubię Roll Over Vic Vella. Taki fajny luźny kawałek, szkoda, że go popsuli przez te niby-śmieszne gadki podczas jego trwania 
Ostatnio zmieniony wt lip 11, 2006 11:59 pm przez syzygy, łącznie zmieniany 1 raz.
a mi się podoba Communication Breakdown (cover zeppelinów) , jednak Bruce ma tutaj trudności żeby dociągnąć głos AŻ tak jak Plant
no i Reach Out też mi się spodobał , moze dlatego ze Adrian jest na wokalu 
-
Deleted User 804
Ten kawałek jest ze strony ANomad pisze:Women in Uniform
"Reach Out" jest świetne. Mnie się podoba też "Doctor Doctor" z Bayleyem.
EDIT: Wogóle Adrian jest świetny na wokalu. Sam mam nawet na DVD występ The Untouchables (zespołu Adriana z 1992r.) w Angielskiej telewizji, gdzie śpiewał znakomicie, a i fajnie mu z gitarą za mikrofonem
EDIT: Wogóle Adrian jest świetny na wokalu. Sam mam nawet na DVD występ The Untouchables (zespołu Adriana z 1992r.) w Angielskiej telewizji, gdzie śpiewał znakomicie, a i fajnie mu z gitarą za mikrofonem
Ostatnio zmieniony śr lip 12, 2006 12:13 am przez Hallowed, łącznie zmieniany 2 razy.
Naj bardziej lubieThat girl
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jak dla mnie to Bayley kompletnie położył ten kawałekHallowed pisze:Mnie się podoba też "Doctor Doctor" z Bayleyem.
Dla mnie, jak na Blaze`a jest nieźle. Szkoda, że nie zdecydowali się tego nagrać z Bruce`m. A kiedy nagrywali, no cóż... Mieli tylko Blaze`aJak dla mnie to Bayley kompletnie położył ten kawałek Tu przydałby się Dickinson.
no tak,wiem ,że nie jest B-sides,ale jak pisałem ten temat,to mi sie przypomniał ten utwór,a ponieważ go lubie to gu dałem..chodzi ogólnie o utwory,które nie znalazły sie na płycie...Deleted User 804 pisze:Ten kawałek jest ze strony A :roll:, choć i pojawił się później na B. Jedyny cover(i ponoc ostatni) w wykonaniu Maiden który pojawił się na A stronie singla, a sam zespół uważa ten kawałek za kaszane i nagrali go bo wytwórnia ich zmusiłaNomad pisze:Women in Uniform
Justice Of The Peace - super utwór szkoda że nie znalazł się na którymś albumie z Blazem
Doctor Doctor - nieźle to wyszło podoba mi się chyba bardziej niż oryginał
No i jeszcze może That Girl, Reach Out i Cross Eyed Marry
Doctor Doctor - nieźle to wyszło podoba mi się chyba bardziej niż oryginał
No i jeszcze może That Girl, Reach Out i Cross Eyed Marry
Z tego co wiem to jeszcze Total Eclipse nie był na albumie. Oprócz tego wymiata Doctor, Doctor, które jest IMO LEPSZE od oryginału. Reach Out też dobra ale wg mnie nie ma tego czegoś 
Nie był. Steve nie wiedział czy wrzucić Gangland czy to, w końcu zdecydował się na Gangland a potem żałował, dlatego w obecnych wydaniach są oba utworyAbstract pisze:Z tego co wiem to jeszcze Total Eclipse nie był na albumie.
Nomad może lepiej zmienić tamat na ulubiony utwór w ogóle z singlii, a nie koniecznie z B-side, no bo tak wynika z twojej wypowiedzi. Chodzi o utwory, których nie było na albumie 
Jeżeli chodzi o mnie to :
Reach Out
Burning Ambition
i wszystkie kawałki z singli z X Factora
Jeżeli chodzi o mnie to :
Reach Out
Burning Ambition
i wszystkie kawałki z singli z X Factora
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ja najbardziej lubie wszystkie kawałki z okresu SIT, oraz Sanctuary w wersji, LAD, potęga, nie mam zielonego pojęcia czemu nie znalazłe się na albumie
.
Nie było miejsca ?Filik10 pisze:nie mam zielonego pojęcia czemu nie znalazłe się na albumie
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Mozna było wyrzucić np. 22 Acacia Avenue, wykonanie całkiem niezłe, ale w porównaniu do Sanctuary wysiada
.
- dostoevsky
- -#Assassin

That Girl, Doctor Doctor, Rainbow's Gold, Reach Out, Wasted Years '99/
- soulburner
- -#Invader

King of Twilight
Reach Out
Juanita
That Girl
Communication Breakdown
Doctor, Doctor
I Live My Way (bardzo szkoda, że nie znalazł się na The X-Factor)
My Generation (wprost fantastyczne
)
Judgement Day
To chyba tyle
Reach Out
Juanita
That Girl
Communication Breakdown
Doctor, Doctor
I Live My Way (bardzo szkoda, że nie znalazł się na The X-Factor)
My Generation (wprost fantastyczne
Judgement Day
To chyba tyle
You must gather your party before venturing forth.