Tylko skąd tu kasy nabrać na to wszystko?Metalophil pisze:i motorhead - ale się porobiło w tym roku
Co sądzisz o "The Reincarnation Of Benjamin Breeg"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Co sądzisz o "The Reincarnation Of Benjamin Breeg"
- Elevatorman
- -#Clansman

no własnie... a miałem sobie wzmacniacz kupic:P a tu teraz na browary poszło kupe kasy... na slayera z 50 maiden też ... ehh
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Kawałek bardzo przeciętny
Podoba mi się tylko wstęp. Reszta moim zdaniem jest nudna i monotonna. Ogólnie bardzo się rozczarowałem i zaczynam się mocno bać o ten album
A teledysk to żenada choć sam pomysł nawet w pożądku tylko wykonanie tragiczne 
Myślisz że Slayer będzie ok. 50 zł kosztował? Bo kurde niewiem ile odkładać. Na Maiden oczywiście kasa też będzie.Elevatorman pisze:na slayera z 50 maiden też
A ja właśnie ściągnąłem sobie Bendżamina z eMule. Lepsze brzmienie niż te z onetu, widziałem już nawet cały album do ściągnięcia, ale myślę że to pic. A nawet jeśli nie to i tak poczekam do premiery.
Jemu chodziło raczej o nowy album MaidenówM@ti pisze:Myślisz że Slayer będzie ok. 50 zł kosztował
Album będzie dobry :rocx :solo 
Jemu chyba chodziło że na Slayera z 50 zł i tyle samo na Maiden.paniron pisze:Jemu chodziło raczej o nowy album Maidenów
M@ti zrób ankiede i każdy będzie wpisywał co Człowiek Winda miał na myśli ok?
Eee... a poco? To Twój pomysł więc zrób, ja chętnie się wypowiem.paniron pisze:M@ti zrób ankiede i każdy będzie wpisywał co Człowiek Winda miał na myśli ok?
Nie fikaj Młody.
Ciekawe kiedy dostane następne ostrzeżenie z offtop ?
PO co w ogóle jest ten temat ?
Ciekawe kiedy dostane następne ostrzeżenie z offtop ?
PO co w ogóle jest ten temat ?
Już nie taki młody.paniron pisze:Nie fikaj Młody.
Pewnie już niedługo.paniron pisze:Ciekawe kiedy dostane następne ostrzeżenie z offtop ?
A po co są tematy? Żeby dyskutować.paniron pisze:PO co w ogóle jest ten temat ?
Podoba mi sie zdanie Stranger'a i prawie w calosci bym sie z nim zgodzil, gdyby nie to, ze jednak licze na szybki rockowy numer na tym albumie. (i pewnie sie nie zawiode...)
Czytam opinie mowiace o progresywnosci tego numeru. Tutaj chyba doszlo do jakiegos nieporozumienia. Nie sadze aby komukolwiek z IM przyszlo do glowy nagrac plyte progresywana patrzac przez pryzmat np. Symphony X.
Ten numer jest progresywny w stosunku do typowego Iron Maiden. Sluchajac Running Free i Iron Maiden a pozniej Seventh Son Of A Seventh Son czy Benjamina Breega nie sposob dostrzec, iz te numery sie od siebie roznia.
Mysle, ze to powinno sie rozumiec przez slowa zespolu, ze A Matter Of Life And Death bedzie plyta progresywna. To jest progresja w stylu a nie w gatunku.
Troche jestem zdziwiony fanatyczną pianą niektórych osób, które po tym jednym utworze chcą się już wypowiadać na temat całego albumu a nawet na temat całej przyszłosci zespołu...
Przegladajac troche Internet i czytajac opinie fanow z innych krajow to u nas ten numer zostal chyba przyjety najbardziej krytycznie.
Ale to i dobrze bo jakby sie wszystkim podobalo to co to by bylo...
Ciekaw jestem jeszcze brzmienia bo te obecne widzi mi sie troche słabo. Dla mnie geniusz na razie zostal pokazany na Dance Of Death.
Licze po cichu na to, ze to wina jakosci tego nagrania a na plycie bedzie lepiej.
ps. Wyniki ankiety 3:1 czyli normalnie...
Czytam opinie mowiace o progresywnosci tego numeru. Tutaj chyba doszlo do jakiegos nieporozumienia. Nie sadze aby komukolwiek z IM przyszlo do glowy nagrac plyte progresywana patrzac przez pryzmat np. Symphony X.
Ten numer jest progresywny w stosunku do typowego Iron Maiden. Sluchajac Running Free i Iron Maiden a pozniej Seventh Son Of A Seventh Son czy Benjamina Breega nie sposob dostrzec, iz te numery sie od siebie roznia.
Mysle, ze to powinno sie rozumiec przez slowa zespolu, ze A Matter Of Life And Death bedzie plyta progresywna. To jest progresja w stylu a nie w gatunku.
Troche jestem zdziwiony fanatyczną pianą niektórych osób, które po tym jednym utworze chcą się już wypowiadać na temat całego albumu a nawet na temat całej przyszłosci zespołu...
Przegladajac troche Internet i czytajac opinie fanow z innych krajow to u nas ten numer zostal chyba przyjety najbardziej krytycznie.
Ale to i dobrze bo jakby sie wszystkim podobalo to co to by bylo...
Ciekaw jestem jeszcze brzmienia bo te obecne widzi mi sie troche słabo. Dla mnie geniusz na razie zostal pokazany na Dance Of Death.
Licze po cichu na to, ze to wina jakosci tego nagrania a na plycie bedzie lepiej.
ps. Wyniki ankiety 3:1 czyli normalnie...
Ostatnio zmieniony pn lip 17, 2006 4:05 pm przez MaYeR, łącznie zmieniany 1 raz.
The Reincarnation of Benjamin Breeg bardzo mi się podoba.
Jest to ciekawy wybór na singla - nie jest to krótki, prostacki kawałek w stylu Wildest Dreams tylko rozbudowany, trwający 7:20 utwór – rzadkość jak na singlowy kawałek.
Od razu rzuca się u ucho ten klasyczny surowy riff, nie ma tego już osłuchanego patataj.
Jak cały album będzie w tym stylu to będę bardzo zadowolony.
Jest to ciekawy wybór na singla - nie jest to krótki, prostacki kawałek w stylu Wildest Dreams tylko rozbudowany, trwający 7:20 utwór – rzadkość jak na singlowy kawałek.
Od razu rzuca się u ucho ten klasyczny surowy riff, nie ma tego już osłuchanego patataj.
Jak cały album będzie w tym stylu to będę bardzo zadowolony.
Mam mieszane uczucia... kilka spostrzeżeń po 1 przesłuchaniu
+ śmierdzi na kilometr oldschoolem :rocx
+ ma ten specyficzny klimat Maiden. może być jako balladka
- na przejście czekałem 2 minuty. wiedziałem, że to Ironi i że się doczekam., ale gdyby to był inny zespół to bym zwątpił
- kawałek wydaje mi się za długi i monotonny. imho jakby go obiąć do 4-5 minut i nie było by tragedii.
Na razie powstrzymam się od głosu.

+ śmierdzi na kilometr oldschoolem :rocx
+ ma ten specyficzny klimat Maiden. może być jako balladka
- na przejście czekałem 2 minuty. wiedziałem, że to Ironi i że się doczekam., ale gdyby to był inny zespół to bym zwątpił
- kawałek wydaje mi się za długi i monotonny. imho jakby go obiąć do 4-5 minut i nie było by tragedii.
Na razie powstrzymam się od głosu.
bo Slayer gra zawsze to samo i im się to chwaliElevatorman pisze:ale w porówenaniu do Cultu Slayera to wypada beznadziejnie...
Ja dalem ok, chociaz uwazam ze jest srednio dobry 4-/6. Plyta ma byc w wiekszosci o wojnie, dlatego nie jestem zaskoczony "The Reincarnation Of Benjamin Breeg" (chocial jeszcze jej sobie nie tlumaczylem). Dla mnie Iron Maiden to Iron Maiden, ponazekam troche, cos mi nie bedzie pasilo, ale i tak sie predzej czy puzniej przekonam (jak do DoD).
To raczej nie ma nic wspolnegoironed pisze:JPlyta ma byc w wiekszosci o wojnie, dlatego nie jestem zaskoczony "The Reincarnation Of Benjamin Breeg" (chocial jeszcze jej sobie nie tlumaczylem).
Album nie bedzie conceptem.
Chodzi mi o to MaYeR ze Benjamin ma taki polot wojnenny (cos ala Afraid To Shoot Strangers)
A do tego ze album ma byc poswiecony wiekszosci o wojnie wyczytalem w newsach, chyba nawet na sanktuarium albo w Fan Klub Exclusive.
A do tego ze album ma byc poswiecony wiekszosci o wojnie wyczytalem w newsach, chyba nawet na sanktuarium albo w Fan Klub Exclusive.
- soulburner
- -#Invader

Co tu dużo nie mówić, utwór jak dla mnie jest super i nie będę się na ten temat specjalnie rozwodził
Kolejny głos na "Ok" 
You must gather your party before venturing forth.
Wiecie może skąd można wziąść clip do ściągniecia?
Oj sam poczatek na basie 
syzygy pisze:Opcja nr 2 niestety.
OMG, gdzie Ty tam Face słyszysz?Razi3l pisze:poczatek jak na Face In The SandPoczątek Face się powoli rozkręca, brak wokalu, potem uderzenie na 2 stopki....i dopiero (miażdżący) wokal.
Skojarzenie z Virusem jest chyba najbardziej trafne. Ale zresztą po co szukac porównań