Edguy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Edguy
Edguy kapela dobra wystarczy posłuchać Vain Glory Opera kawałki warte posłuchania z tej płyty to: How Many Miles, Out Of Control, Vain Glory Opera to jest jak hymn:lol:, No More Foolin. Ok może prędzej napisze, jakich płyt trzeba posłuchać, żeby poznać prawdziwy geniusz Edguy a więc
Mandrake, Theater of Salvation i debiutancki album Savage Poetry.
Wracając do Hellfire Club i Rocket Ride Hellfire oceniam na 9/10 a Rocket Ride 6/10 płyta posiada tylko kilka ciekawych kompozycji nic genialnego.
Mandrake, Theater of Salvation i debiutancki album Savage Poetry.
Wracając do Hellfire Club i Rocket Ride Hellfire oceniam na 9/10 a Rocket Ride 6/10 płyta posiada tylko kilka ciekawych kompozycji nic genialnego.
Ja bym poleciła The Savage Poetry z roku 2000. BRzemienie mniej garażowe, SP i Kingdom Of Madness to czuć że to zuepłne początki zespołu, wg mnie te dwie płyty nic specjalnego i nie polecam zaczynania od tych, bo potem jest zupełnie inaczej.tarot 20 pisze:Mandrake, Theater of Salvation i debiutancki album Savage Poetry
ja polecam:
Vain Glory Opera
Theaster Of Salvation
The Savage Poetr (2000)
Madrake
Hellfire Club
Rocket Ride
czyli w kolejnośći chronologicznej :]
fajne mają demo "I hate You" , nie wiem czy ktoś slyszał;]
To może i ja coś niecoś skrobnę tutaj o tym zespole.
Na Masters ich występ bardzo mnie się spodobał. Tapela z jajem, daje świetne koncerty. Mają znakomitego frontmena co jest naprawdę wielką zaletą tego zespołu. Utwory również mają b. ciekawe. Są nawet o lekkim zabarwieniu humorystycznym, co bardzo mnie się podoba
Teraz pozostaje mi tylko zapoznać się z ich twórczością 
BTW : Często po głowie chodzi mi ich piosenka : "Trinidad"
Na Masters ich występ bardzo mnie się spodobał. Tapela z jajem, daje świetne koncerty. Mają znakomitego frontmena co jest naprawdę wielką zaletą tego zespołu. Utwory również mają b. ciekawe. Są nawet o lekkim zabarwieniu humorystycznym, co bardzo mnie się podoba
BTW : Często po głowie chodzi mi ich piosenka : "Trinidad"
Co zrobić chłopaki na dwóch ostatnich płytach posiadają humorystyczne szlagiery jak Lavatory Love Machine i wymieniony Trinidad osobiście bardziej lubię Lavatory Love Machine
. Pytanie do tych, co byli na Masters Of Rock jakie kawałki grał Edguy oprócz: Tears Of The Mandrake, Save Me, Lavatory, Trinidad, Fucking with fire, Babylon, Vain Glory Opera, Mysteria,
Avantasia, Superheroes, Sacrifice, King Of Fools czy coś ominąłem
.
Avantasia, Superheroes, Sacrifice, King Of Fools czy coś ominąłem
Moim zdaniem Edguy bardzo dobra kapela. Mają luźne i humorystycznie podejście do muzyki i do tego co grają. Jak komuś się nie podoba nie musi słuchać, ale ja polecam każdem, tak dla oderwania się od "poważnego" grania. Frontman zarąbisty i reszta kapeli daje radę. Nowa płyta też jest niezła. Oby tak dalej
Trynidad i do przodu
:rocx
Hmm. Grali jeszcze "Shave me" , "Avantasia". No to tyle co kojarzę :] ( warto nadmienić, że nie znam ich jeszcze za bardzotarot 20 pisze:Pytanie do tych, co byli na Masters Of Rock jakie kawałki grał Edguy oprócz:
Fear pisze:Grali jeszcze "Shave me" ,
... to po co mędrkujesz?Fear pisze:( warto nadmienić, że nie znam ich jeszcze za bardzo Razz )
Set, ale nie pokolei:
Vain Glory Opera
Babylon
Tears Of A Mandrake
Mysteria
King Of Fools
Lavatory Love Machine
Sacrifice
Save Me
Catch of the Century (chyba to było pierwsze)
Superheroes
Trinidad
Fucking With Fire
Avantasia
No i z czego się cieszyszEvE pisze:Fear pisze:Grali jeszcze "Shave me" ,![]()
![]()
![]()
Już się czepiaEvE pisze:... to po co mędrkujesz?Fear pisze:( warto nadmienić, że nie znam ich jeszcze za bardzo Razz )
Band rzeczyście interesujący, dwie ostatnie płyty wybitnie mi się podobają, podobnie jak wokal Tobiego.
Szkoda tylko, że intensywniej zacząłem się Edguyem interesować dopiero po ich koncercie na Masters. 

Wiedziałem że tak zareagujesz.EvE pisze:Fear pisze:Grali jeszcze "Shave me" ,![]()
![]()
Grali "Save Me", a że Tobi zapowiedział ten kawałek jako "Shave Me", to inna sprawa.Fear pisze:To zaraz, to nie było "Shave me" ?Meier(D5) pisze:Wiedziałem że tak zareagujesz. WinkTo ja już mam cos z uszami jak nie było :laugh
Ufff, czyli z moim słuchem jeszcze nie jest najgorzejMeier(D5) pisze:Grali "Save Me", a że Tobi zapowiedział ten kawałek jako "Shave Me", to inna sprawa.Fear pisze:To zaraz, to nie było "Shave me" ?Meier(D5) pisze:Wiedziałem że tak zareagujesz. WinkTo ja już mam cos z uszami jak nie było :laugh
Myślalam że biednie wypadnie, ale to taki mały koncertowy hiciorek jak dla mnie. Coś na miarę Mrs. God Helloween, z tym, że Mrs. God o wiele lepiej wypada na koncercie niż na żywoJak 'Superheroes' na żywo wypada?
W każdym razie jak ktoś nie lubi SH to po konercie napewno patrzy inaczej (chyba, że ma uprzedenia delux). Tak samo jak z Mrs. God właśnie. [chociaż ja tam SH lubię
Ja uwielbiam 'Superheroes'. Więc pewnie koncertowa wersja też by mi się spodobała.EvE pisze:Myślalam że biednie wypadnie, ale to taki mały koncertowy hiciorek jak dla mnie. Coś na miarę Mrs. God Helloween, z tym, że Mrs. God o wiele lepiej wypada na koncercie niż na żywoJak 'Superheroes' na żywo wypada?.
W każdym razie jak ktoś nie lubi SH to po konercie napewno patrzy inaczej (chyba, że ma uprzedenia delux). Tak samo jak z Mrs. God właśnie. [chociaż ja tam SH lubię]