Najlepszy NOWY kawałek

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

The winner is...

The Reincarnation of Benjamin Breeg
38
25%
Different World
27
18%
Brighter Than A Thousand Suns
87
57%

Liczba głosów: 152

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Najlepszy NOWY kawałek

Post autor: Budziol »

A ja doprawdy nie rozumiem co Wy zescie sie tak zaparli na to Tyranny?
Moze to teraz cool jest psioczyc na IM a wychwalac solo BD?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

No bo jest lepsze, ja nie jestem żadnym fanem solowego Bruce'a ale trzeba przyznać że nowe utwory Maiden nie mają startu do tych z Tyranny, i o ironio losu,te z ToS są 100 rayz bardziej Maidenowe, np.Kill Devil Hill,dożyliśmy czasów gdzie Bruce solo jest bardziej Maidenowy niż Iron Maiden. Nie ma tam aż tyle długaśnych utworów, jest więcej heavy-metalu itd. Solowe płyty Bruce'a do najlepszych Iron Maiden nie mają nawet startu(wg.mnie),ale te nowe utwory przebijają. Niestety. Pisze to z bólem.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Kazdemu oczywiscie wolno miec wlasne zdanie! Ale te 3 nowe utwory wedlug mnie wyjatkowo zblizone sa pod solowe dokonania Bruca! Szczegolnie to ciezkie brzmienie. Wlasnie slucham sobie BTATS i faktycznie poczatek jest iscie TOOLowy :)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Budziol pisze:faktycznie poczatek jest iscie TOOLowy :)
zgadzam sie w 100%
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

slayer pisze:
Matek pisze:opinia mojej koleżanki nt tych kawałków, głownie wokalu bruce'a. ciekawe co pisze bo sama trochę spiewała
bo pisze po prostu prawde dlatego to takie straaszne i dziwne :roll:
a nie rozumiem trochę tonu Twojej wypowiedzi :? ja się z nią zgadzam żeby było jasne
Upiż
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Upiż »

M@ti pisze:
Upiż pisze:A miałem nadzieję żę przynajmniej oni sie zestarzeją z godnością skoro Metallica sie zeszmaciła
Już nie przesadzaj, to że dla niektórych nowe kawałki Ironów się nie spodobały to nie znaczy że stracili godność. I nie ma co ich porównywać z Metą bo ci już od 3 albumów nagrywają coraz gorzej, a poprzednie płyty Maiden przecież były IMO bardzo dobre z BNW na czele (ten jest wogóle rewelacyjny).
Wolę teraz troche ponarzekać i mimo wszystko dać sie pozytywnie zaskoczyć nową płytą niż wychwalać nowe utwory tylko dlatego że to nowy Maiden. Zwłaszcza pamietając o tym że mają oni w ostatnich latach jakąś dziwną manierę wrzucania kiepskawych kawałków na single ( Angel z Virtuala, Out of The Silent Planet z BNW czy Wildest Dreams z DOD ).
Dochodzi do tego jeszcze brzmienie. Zbyt ciężkie, grube i brudne jak na Maiden, zupełnie mi to nie odpowiada już od czasów DOD. Nie mówiąc o tym że prawie w ogóle się nie zmieniło od poprzedniej płyty a to też jest minus.
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Szajba pisze:
Budziol pisze:faktycznie poczatek jest iscie TOOLowy :)
zgadzam sie w 100%
ja nawet w 200% jak usłyszałem ten utwór perwszy raz to wiedziałem, że coś mi przypomina ale nie wiedziałem co poźniej zatrybiłem dopier :D :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Upiż pisze:Dochodzi do tego jeszcze brzmienie. Zbyt ciężkie, grube i brudne jak na Maiden, zupełnie mi to nie odpowiada już od czasów DOD. Nie mówiąc o tym że prawie w ogóle się nie zmieniło od poprzedniej płyty a to też jest minus.
Hę? przecież te kawałki są jeszcze nie obrobione, a Deleted User 804 wrzucił benka o normalnej jakości i jest super, o niebo lepsze niż na DoD
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Produkcja powala, gitary są ciężkie wyraźne, plumkanie basu Steva, bębny też potężne, głos Bruca ma moc. Jeśli chodzi o produkcję to najlepsza robota Kevina z Maiden.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Upiż pisze:Dochodzi do tego jeszcze brzmienie. Zbyt ciężkie, grube i brudne jak na Maiden,
Ale panowie, od dawna zapowiadali że ten album będzie cięższy, a z tym "brudnym" to bym polemizował. Brudne brzmienie to IMO takie garażowe, nieoszlifowane a te utwory mają przecież ładne krystaliczne brzmienie, chyba że tylko ja tak uważam. :)
Upiż
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Upiż »

Racja co do tego garażu.Ale ja mam na mysli jakiś taki inny, dziwny brud :wink: Zresztą to samo odczucie towarzyszy mi przy DOD. Po prostu nie pasuje mi to i tyle.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Jakoś tak wyszło, że wszystkie mi się podobają :P
Ale wybieram "Brighter Than A Thousand Suns" oczywiście, fantastyczny jest to song, zjada zdecydowaną większość kawałków z "DOD" bez popity...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Jakoś tak wyszło, że wszystkie mi się podobają
Ja to już sam nie wiem nieraz co o nich myśleć- nieraz (np. teraz :D ) jestem gotów powiedzieć, że na to właśnie czekałem, innym razem zgadzam się z Matkiem Qbą666 i całą resztą marudzących, że mogłoby być lepiej. :lol:

Artur pisze:Ale wybieram "Brighter Than A Thousand Suns" oczywiście, fantastyczny jest to song, zjada zdecydowaną większość kawałków z "DOD" bez popity...
...gdy go usłyszałem po raz pierwszy uznałem, że jest lepszy od Paschendale :D

Czyli podsumowując, jestem raczej zadowolony, choć widzę też słabe strony tych kawałków. Kurde, ostateczny osąd o nich wydam może nieco później.... :wink:
petersen
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: petersen »

syzygy pisze:Czyli podsumowując, jestem raczej zadowolony, choć widzę też słabe strony tych kawałków. Kurde, ostateczny osąd o nich wydam może nieco później.... Wink
Ja podobnie, zwłaszcza pamiętając jak przez pierwszy tydzień odsłuchu Dance of Death byłem zachwycony płytą :lol: :lol: :lol: a później wręcz odwrotnie - odrzuciło mnie tak, że uważałem tę płytę za gniot totalny. Dziś uważam za niezłą, ale na pewno gorszą od np. The X Factor czy Brave New World, na dosyć podobnym poziomie jak Virtual XI (i tu i tam parę świetnych numerów a reszta mocno przeciętna)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Ja genialnej płyty się po prostu raczej nie spodziewam... ale świetnej ?? czemu nie, wszystko możliwe :wink:
Po prostu na dzień dzisiejszy lubię, nawet bardzo słuchać tych utworów.
syzygy pisze:jestem gotów powiedzieć, że na to właśnie czekałem, innym razem zgadzam się z Matkiem Qbą666 i całą resztą marudzących, że mogłoby być lepiej.
Ten to i tak zawsze będzie marudził i sądzę, że, wbrew temu co mówi, i tak by się nie przyznał :lol: Ale lubię takich gości, na gondolinie taki jeden też jest :lol: Non stop pierdzi to samo - spoko, ma pełne prawo do tego, by mu się coś nie podobało, ale skoro smędzi w kółko jedno i to samo, to raczej nic nowego do tematu nie wprowadza. I dlatego zawsze drobny uśmiech mi się na twarzy pojawia jak czytam posty takich gości :wink:
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Imo wszystkie są świetne, ale przesłuchałem je na razie po razie :oops: więc nie mogę powiedzieć, który najlepszy...
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Upiż pisze:Zwłaszcza pamietając o tym że mają oni w ostatnich latach jakąś dziwną manierę wrzucania kiepskawych kawałków na single ( Angel z Virtuala, Out of The Silent Planet z BNW czy Wildest Dreams z DOD ).
Out of the Silent Planet? Dla mnie to dziwne stwierdzenie, bo osobiście bardzo ten utwór lubię... :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Upiż pisze:Racja co do tego garażu.Ale ja mam na mysli jakiś taki inny, dziwny brud Wink Zresztą to samo odczucie towarzyszy mi przy DOD.
No mi też brzmienie DoD nie bardzo pasuje, ale AMOLAD mi to z pewnością zrekompensuje. :)
Artur pisze:zjada zdecydowaną większość kawałków z "DOD" bez popity...
Zjada wszystkie kawałki. No może oprócz Paschendale i tytułowego. :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Wrath pisze:Imo wszystkie są świetne, ale przesłuchałem je na razie po razie więc nie mogę powiedzieć, który najlepszy..
biedactwo, ominęła Cię świetna zabawa- czekanie do 2 w nocy na Benka :P Fajny był klimat wtedy, ja cholernie żałuję, że mnie nie było akurat 3 dni jak wyszly teraz niedawno te pozostałe dwa kawałki i miałem je od razu :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Wrath pisze:ale przesłuchałem je na razie po razie
Ale Ci zajebisty rym wyszedł :D
ODPOWIEDZ