Jak wiadomo obaj nie są mistrzami perkusji zaś niewiele ponad przeciętnymi pałkarzami. Ale są utworki w ktorych oboje potrafią czasami zaskoczyć. Mnie sie podobała gra Clive'a w Genghis Khan a Nicko mnie oczarował w The Unbeliever i większości utworów w Brave New World dlatego też daje głos na niego.
Kóry waszym zdaniem perkman jest lepszy. Zachecam do głosowania.
P.s.
Szukałem podobnego tematu ale go nie znalazłem. I nie obchodzi mnie to czy był wcześniej wałkowany czy nie.
I jeszcze jedno. Wypraszam sobie pisanie tego typu tekstów "głos na nicko bo jest lepszym showmanem tu chodzi mi wyłącznie o ich gre tj. technike szybkośći i nne duperele związanie z grą na perkusji. Porównywanie ich pod innymi względami jest warte . To tyle. Miłego głosowania życze.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 5:46 pm przez executioner, łącznie zmieniany 1 raz.
Postawiłem na Nicko, wydaje mi sie ze gra lepiej, ma lepsza technike i wogule, zaś Clive...podoba mi sie jego gra,dobrze grał szybkie kawałki, w sumie to ciężko wybierac, ale cóż
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
Nicko. Sam gram więc mam jakieś pojęcie. Może i jest schematyczny ale jest mimo wszystko lepszy technicznie. Poza tym świetnie sobie radzi na pojedynczej stopie
Trudno powiedzieć bo Clive zagrał tylko na 3 albumach a Nicko na kilku więcej
Szkoda że Burr'a wywalili tak szybko. Mógłby zagrać tak do Powerslave
Ogólnie chyba jego gra mi bardziej leży, chociaż Nicko też miał kilka genialnych kawałków, ale troche mnie drażni to, że tak często naparza w talerze
nie jestem w stanie porówać perkusistów na podstawie ich gry na albumach - raz że nie mam odpowiedniego przygotowania teoretyczno-fachowego, a dwa że wydaje mi się iż każdy z nich gra w poszczególnych utworach po prostu to co w konkretnym utworze i do konkretnych partii poszczególnych instrumentów pasuje. Jak wogóle można porównać ich szybkość skoro grają w innych kawałkach? To by trzeba było chyba jakoś zmierzyć "na sucho" - ktoś uderza więcej razy na sekundę, a to przecież nie jest sport - tylko muzyka.
Ostatnio zmieniony pn sie 14, 2006 9:53 pm przez Metalophil, łącznie zmieniany 1 raz.
Głos na Cliva. dalczego? mimo swietnych umiejetnosci Nicko, to jednak gra on oszczedniej. nie zgadzam sie z tym ze ciagle gra TO SAMO, ale gra oszczedniej, a to co gral Clive... wg mnie perka na Numerze Bestii jest najlepsza ze wszystkich albumow!
no Nicko gra większość kawałków Cliva, wiec porównać sobie mozna
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
Gienek pisze:no Nicko gra większość kawałków Cliva, wiec porównać sobie mozna
niby jak? może i gra w nich szybciej, ale to dlatego że one ogólnie są zagrane szybciej przez cały zespół i on się do tego dostosowuje, ale gdyby były grane dokładnie tak samo jak w czasach Clive - to grałby z tą samą prędkością.
zresztą ogólnie nie lubię takich porównań - to tak jakby porównywać Deep Purple z Led Zeppelin albo Turbo z TSA
Ostatnio zmieniony pn sie 14, 2006 9:57 pm przez Metalophil, łącznie zmieniany 1 raz.
Gienek pisze:no Nicko gra większość kawałków Cliva, wiec porównać sobie mozna
No właśnie nie jeden koncert oglądaliście zapewne wiekszośc z was na jakimś też była no i jeszcze są bootlegi więc nie pitolić że nie da ich sie porównac bo clive zagrał tylko w 3 albumach.
Ale mi wogule nie chodzi o szybkość, tylko Nicko gra to co Clive i mozna sobie przez to porównać ich gre i ocenić ja żałuje ze nie postawiłem na Cliva, emocje robią swoje i nie daja czasu na przemyslenia
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
... głos na Clive'a za jego prostotę w grze i uderzanie "zza pleców" - Nicko to cholerny maniak-perfekcjonista i totalny świr, także go cenię :rocx :beer