Slayer

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Slayer

Post autor: Bonzo »

Artur pisze:
Bonzo pisze:pewnieeee 10 se kup
No co ?? Mówię tylko, że z chęcią kupię 4 płyty Slayera, bo u mnie w okolicy tych starych nie ma w zasadzie nigdzie a bardzo mi na nich zależy. Nie myśl Bonzo, że to ma na celu jakieś szpanerstwo, bo to nie o to chodzi.
A lepiej byś napisał czy ich czasem nie widziałeś :P Ja bardzo liczyłem, że wreszcie się pojawią, premiera tych wznowień miała mieć miejsce włąśnie w I połowie sierpnia.
Tyle.
no niezlij sie tak :P a poki co to tylko po sklepach internetowych widzialem ;/ ale mam nadzieje ze niebawem sie pojawia takze w tradycyjnych sklepach :) no tez chetnie zamienie moje mp3 na oryginal, pewnie z jakimis bonus trackami :) a wezme ze dwie, bo poki co jestem bez kasy a Mama mnie meczy zebym se buty kupil :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Bonzo pisze:a wezme ze dwie, bo poki co jestem bez kasy
No ja też póki co bez :lol: Ale jeśli przyjdzie jakaś to chyba kupię właśnie 4, żeby jak najszybciej się pozbyć kasy, żeby mnie nie pokusiło, żeby jakieś bzdety kupować :lol:
Bonzo pisze:no niezlij sie tak
EEe, pełen spokój 8) :lol:
Bonzo pisze:a poki co to tylko po sklepach internetowych widzialem ;/
To samo.
Bonzo pisze:ale mam nadzieje ze niebawem sie pojawia takze w tradycyjnych sklepach
Jutro być może się przejadę do Saturna i MM w Katowicach to zdam relację. A jeśli nie jutro to we wtorek na bank raczej. Przy okazji pierwszy raz na oczy ujrzę nowy album Slayera w oryginale :) Ale tego to nie wiem czy kupię, najpierw wolę sprawdzić na tych "zakichanych" empetrójkach :wink:
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Artur pisze:
Bonzo pisze:ale mam nadzieje ze niebawem sie pojawia takze w tradycyjnych sklepach
Jutro być może się przejadę do Saturna i MM w Katowicach to zdam relację. A jeśli nie jutro to we wtorek na bank raczej. Przy okazji pierwszy raz na oczy ujrzę nowy album Slayera w oryginale :) Ale tego to nie wiem czy kupię, najpierw wolę sprawdzić na tych "zakichanych" empetrójkach :wink:
no ja juz prawie zakupilem, bede go mial wraz z IM :) sprawdzilem na tych zakichanych empeczy i calkiem mi sie spodobal, nalecialosci nowego Slayera sa gdzie niegdzie slyszalne, ale to raczej na plus :wink: wg mnie stary Slayer pozytywnie odnalazł sie z nowa plyta w XXI wieku :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Bonzo pisze:no ja juz prawie zakupilem, bede go mial wraz z IM
Wiem, pisałeś :wink:
Bonzo pisze:wg mnie stary Slayer pozytywnie odnalazł sie z nowa plyta w XXI wieku
To dobrze. Dodam tylko, że akceptuję tak stare, jak i nowe oblicze tej kapeli, a "God Hates Us All" lubię nawet bardzo, toteż nie bałem się o ten album. Z tym że, jak się teraz okazuje, aż tak bardzo na niego też nie wyczekiwałem, skoro tyle czasu po premierze, a ja nawet raz tego nie słuchałem :P
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Przesłuchałem 2 razy "Christ Illusion". Więcej mi się nie chciało. Jednym uchem wleciał, drugim wyleciał. Plusy takie jak pisałem wcześniej, nie chce mi się powtarzać. Minusy doszły 2 - płyta jest za krótka to raz. Kawałki nie mają ciekawych wchodzących w głowe riffów, to dwa. Z długością płyty jest paradoks - płyta za wolno się rozkręca i jak zaczynam się w nią wczuwać to się kończy, natomiast na GHUA narzekałem że jest za długa. Wcale nie mówię, że długość płyty to minus tylko natężenie ciekawości do czasu trwania ;] RiB trwał niespełna 30 minut a rozwalał ryło od pierwszej sekundy i masakrował aż do samych oczodołów. Tej płycie tego brakuje. No cóż, czekam w takim razie na koncert.

Wstępna ocena - 68/100

Sory za bełkot, późno jest.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

herki pisze:Minusy doszły 2 - płyta jest za krótka to raz
Jak dla mnie to jet właśnie największy atut większości albumów Slayera - skondensowana forma. Po co walić 60 minutami muzyki, skoro można nagrać po prostu 30-40 minutowy album, bez przeciągania, wydłużania na siłę utworów. Poza tym - utwory Slayera nigdy nie były szczególnie długie ani rozbudowane(pomijając większość z "Hell Awaits"), więc trudno oczekiwać jakiejś rewolucji w tym temacie :wink: Choć nie znam "CI", więc być może zarzut słuszny.
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

wczoraj jeszcze to znalazlem jesli bylo wywalcie - Catatonic

http://www.youtube.com/watch?v=M1QpehFP ... ed&search=

mam pytanko czy wiecie jak z tej str mozna sciagnac na kompa za pomoca jakiego programu?
Awatar użytkownika
kevin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: kevin »

Artur pisze:Widział ktoś już w sklepie stare płyty Slayera ?? Bo już chyba po premierze jest...
oficjalna premiera była 14 sierpnia, płyty już są do kupienia w sklepach internetowych np fan lub vivid. osobiście kupiłem w fan bo są trochę tańsze, dziś dostałem maila od fan że przesyłka została już wysłana więc do końca tygodnia powinny do mnie dotrzeć (RIB, SOH, SITA), jak dojdą to zdam relację.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

kevin pisze:jak dojdą to zdam relację.
Czekam z niecierpliwością :) Napisz wszystko o szacie graficznej, czy są w zwykłych pudęłkach na CD(zapewne tak :( ), czy przypadkiem czegoś tam nie zmieniali(remastering ??), ok ?? Z góry thx :rocx
Rozumiem, że bonus tracków tam nie ma ?? Dla mnie to byłoby dobrze, bo jakoś nie kręcą mnie bonusy :lol:
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Artur pisze:
kevin pisze:jak dojdą to zdam relację.
Czekam z niecierpliwością :) Napisz wszystko o szacie graficznej, czy są w zwykłych pudęłkach na CD(zapewne tak :( ), czy przypadkiem czegoś tam nie zmieniali(remastering ??), ok ?? Z góry thx :rocx
Rozumiem, że bonus tracków tam nie ma ?? Dla mnie to byłoby dobrze, bo jakoś nie kręcą mnie bonusy :lol:
sa bonusy ale chyba nie na wszytskich np na SOH nie ma i SITA tez
Artur
-#Nomad
-#Nomad

To dobrze :) Akurat te 2 to wszak pozycje obowiązkowe do kupna, dla Ciebie z tego co wiem również :wink:
A co do bonusów to może lekko przesadziłem - nie mam nic przeciwko nim, podobają mi się bonusy do reedycji płyt Judas Priest(przynajmniej tych 2-óch, które mam :lol: ), czy Queensryche, ale np. "bonusy" na remasterach Megadeth to w większości chała lekka :?
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Artur pisze:To dobrze :) Akurat te 2 to wszak pozycje obowiązkowe do kupna, dla Ciebie z tego co wiem również :wink:
A co do bonusów to może lekko przesadziłem - nie mam nic przeciwko nim, podobają mi się bonusy do reedycji płyt Judas Priest(przynajmniej tych 2-óch, które mam :lol: ), czy Queensryche, ale np. "bonusy" na remasterach Megadeth to w większości chała lekka :?
moze bedzie tez wznowienie Decade of Aggression chetnie tez bym zakupil ten koncert :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Dobra, powtórzę się nieco. Jak pisałem w topicu "Tanie płyty" - widzialem dzisiaj te wznowienia płyt Slayera w katowickim MM. Widać, że to tylko wznowienia, bo o zmianie szaty graficznej (chyba) mowy nie ma, normalne pudełka na CD i w ogóle, ale ceny (no i dotychczasowe braki tych płyt na półkach sklepowych) sprawiają, że wydawnictwa te są niewątpliwie bardzo atrakcyjne :twisted: Są to:
"Reign In Blood"
"South Of Heaven"
"Seasons In The Abyss"
"Divine Intervention"
"Undisputted Attitude"

Wszystkie kosztują zdaje się 32,99 zł. Dośc sporo tego tam mieli, w sumie to w Saturnie też były, ale ledwie po 2 sztuki i to chyba tylko pierwszych 3-ech pozycji.
Jak tylko zdobędę jakąś większą gotówkę to nie omieszkam oczywiście ich zakupić, jak już nie raz pisałem :wink: Chciałoby się rzec - NARESZCIE :rocx To do sklepów ludzie :D
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

o kurde po 32,99 ja widzialem po 38 wznowienia w internecie :shock: takze do sklepow rodacy :rocx
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Bonzo pisze:takze do sklepow rodacy :rocx
No, 100% zrozumienia między nami :mrgreen:
prodigalson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: prodigalson »

nie ma jak wszechobecne promocje :P Ironi też juz maja po 39zł płytki starsze są
Artur
-#Nomad
-#Nomad

prodigalson pisze:nie ma jak wszechobecne promocje
Sęk w tym, że to promocja raczej nie jest. Po prostu z reguły wszelkie reedycje, wznowienia schodzą dość tanio. Przykłady Ironów właśnie(choć ostatnio podrożały ich płyty), Judasów, Megadeth, Queensryche, Nevermore, Iced Earth zdają się to potwierdzać.
prodigalson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: prodigalson »

za czasów jak były kolo 34zł to maidenów po dwie płytki kupowałem, teraz to juz gorzej jest, szczerze mówiąc to jak się jest fanem ironów i jak sie nie zarabia to bardzo trudno nadążyć z wydawnictwami
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

cholerka do MM mam prawie 70 km a brakuje mi jeszcze Hell A. i Show.....wkurzam sie troche z reedycjami bo mam np RiB bez 2 bonosow niestety te zakupy byly daaawnoo temu
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No ale co oryginalny nośnik to oryginalny nośnik 8) Poza tym - hehe, reedycje, wznowienia są pozerskie :lol: :lol: dżołk :wink:
ODPOWIEDZ