Horrorscope

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Horrorscope

Post autor: slayer »

Przy okazji zapowiedzi najnowszej produkcji warto zalozyc temat, jest to osobiscie dla mnie jedna z lepiej i najprezniej dzialajacych grup thrash metalowych na naszej ziemi.
Stare wydawnictwa poszukiwaly, ale tez zawieraly swietne kompozycje zapowiadajacy budowanie wspanialego zespolu.
The Crushing Design to ich mistrzostwo narazie. Caly czas jakimis tam swoimi smaczkami mnie zachwyca. A cover Dio... na takim samym najwyzszym poziomie. Naprawde lubie ja duzo bardziej niz bdb AoL Virgin S. Ktos tam gdzies zarzucal , ze na jedno kopyto. Nie zgadzam sie. dlugo tego albumu slucham i nie odnosze takiego wrazenia.

Co do nowego, to ponoc jeszcze bardziej podkrecili swoj styl. super. nie wazne juz jak bedzie, goscie maja potencjal, maja kolejna swietna okladke. Wazne tylko , zeby nie lykneli swojego ogona i nie zaczeli nim wymiotowac. Jak maja pomysly, jest w nich taka swiezosc jak przed wydaniem TCD to niech graaja. takich kapel nam potrzeba.

Obrazek

1. New Insignia (intro)
2. Mephisto --> [posluchaj wersji promo]
3. Traumatic Legacy
4. The Inner Pride
5. Branded
6. The Tide
7. Headhunters
8. Light The Fuse
9. The Request
10.Killers Breeding
11.Evil

i calkiem nowiutki klip do Inner Pride. http://forum.gery.pl/index.php?s=1481e6 ... opic=82890

Generalna przyczyna, dla ktorej temat zakladam.

Co do utworu, bo slucham dopiero 1 raz. to lepszy od Mephisto, ktory temu moze stopy lizac ;) . Mocny jest i odnosze wrazenie , ze jeszcze barzdiej Gatheringowy, ale juz zupelnie z wlasnym stylem horrorscopcow. Naprawde bardzo ich lubie. czuje, ze walek mi sie wkreci niesamowicie, a i plyte mozemy miec najlepsza Polska :)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Horrorscope

Post autor: Bonzo »

zaraz to bede zasysał :twisted:

a co do zespolu, mam ich plyte ostatnia, bardzo pozytywna muzyka, to lubie, dobry thrash spod znaku ost testamentu tej plyty chyba najwiecej slychac w muzyce Horrorscope, takich zespolow mi w polsce brakuje mam nadzieje ze ich nowy krazek bedzie jeszcze bardziej zabojczy :solo :twisted:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No nawiazania do Testa, Overkilla, Annihilatora. Sa widoczne, ale sluchac coraz bardziej wykrystalizowany ich wlasny styl. Lubie takie granie, a widac, ze goscie to co robia, robia bardzo powaznie i profesjonalnie. A slucha sie fantastycznie!
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

no kawałek jak najbardziej na tak! czekam z niecierpliwoscia na cala plyte... szykuje sie kosztowna jesien VS, hossorscope, chainsaw a to tylko polska, i dobrze :twisted:

przydaloby sie posluchac Pictures of Pain bo jeszcze nie mialem okazji ma ktos? :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Heh, fajnie, że ktoś założył :wink:

Generalnie znam jedynie "The Crushing Design", który uważam za produkcję bardzo dobrą :) Świetny thrashowy krążek, nikomu chyba nie muszę mówić, że takiej muzyki u nas nieco brakuje. Miejmy nadzieję, że Horrorscope, Virgin Snatch i The No-Mads zmienią tę sytuację i że dzięki nim powstanie więcej zespołów hołdujących starej szkole spod znaku Bay-Area :D
Sama płyta może jakoś nieszczególnie odkrywcza jest, ale w thrashu już ciężko czymś zaskoczyć. Niemniej jednak bardzo lubię, z tym, że, w przeciwieństwie do Slayera, wyżej stawiam "Art Of Lying" Snatchów :wink: Głównie w sumie chodzi mi o produkcję - "Art Of Lying" jest cholernie ciężki, brzmi po prostu wgniatająco, "TCD" jak dla mnie mógłby brzmieć jeszcze ciężej. Jednak słuchając "Mephisto" mam wrażenie, że, tak jak sami pisali na swojej stronie, "przyłożyli do pieca dość solidnie", co mnie niezmiernie cieszy. Nie da się ukryć, że mocno testamentowy to utwór. Wcześniej byli dla mnie raczej polskim Exodusem, teraz jakby odchodzili nieco od takiej stylistyki na rzecz większej brutalności.
No i fajnie, że kapela ze Śląska 8) Śmiechowicz na pewno w Katowicach mieszka, nie wiem jak reszta. Szkoda, że nie miałem okazji ich zobaczyć na żywo.

Tak poza tym to od dawna poluję na ich płytkę ale zadziwiająco w śląskich MM i Saturnie jej nie mają :evil: A cenowo się prezentowała równie znakomicie jak muzycznie - coś ok. 25zł. Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś dorwę. Nowy album to chyba zaraz po premierze kupię, bo pewnie też cena będzie przystępna.

Czekam na nowy album :twisted:

Aaa, no i tak jak Bonzow chciałbym usłyszeć "Pictures Of Pain", podobno bardziej annihilatorowy jest, prawda to Slayerze ?? ;>
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:fajnie, że ktoś
ktoś ktoś ja Ci dam :P
Artur pisze:A cenowo się prezentowała równie znakomicie jak muzycznie - coś ok. 25zł
Najlepiej chyba zamowic ze strony zespolu, pozatym goscie sa z Kat, zagadaj na pewno maja jakies egzemplarze na sprzedaz ;)
Artur pisze:Aaa, no i tak jak Bonzo chciałbym usłyszeć "Pictures Of Pain", podobno bardziej annihilatorowy jest, prawda to Slayerze ?? ;>
Wiecie co, slyszaelm to ledwo raz. U kumpla, ktory ma to na kasecie. Plyta tez jak widzialem chodzi taniutko, jakies 16zl. Bylo niezle, ale mowie oni wtedy to byli thrash metalowa kapela podziemna. Teraz jest inaczej, od wydania TCD jest inaczej. Mimo to dema Wrong Side of the Rode uwielbiam sluchac do dzis, a utwor tytulowy robi na mnie takie samo wrazenie jak kompozycje z TCD.

Na nowa tez czekam, bo jak moze Mephisto nie dal obrazu jakiegos rewelacyjnego, tak Inner Pride zniszczyl maksymalnie :]

M@ti - zainteresuj sie tym bandem, bo z Arturem spuscimy Ci łubudu ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:ktoś ktoś ja Ci dam
Co mi dasz ?? ;>
slayer pisze:M@ti - zainteresuj sie tym bandem, bo z Arturem spuscimy Ci łubudu
Powiem więcej - spuścimy Ci w..... 8)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Co mi dasz ?? ;>
za duzo żon moich na tym forum jest , nie moge tak publicznie :oops: :lol:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

To Ty nie masz jednej ?? :shock:
No no :wink:
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Polskim wydawcą albumu "Evoking Demons" będzie firma Metal Mind Productions. Krajowa premiera licencji zapowiadana jest na koniec września br.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Czyli tak jak poprzedniczka. Byleby teraz nie dosrali znowu książeczki, które otwiera się nie tą stroną co trzeba :lol: :lol:
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Artur pisze:Czyli tak jak poprzedniczka. Byleby teraz nie dosrali znowu książeczki, które otwiera się nie tą stroną co trzeba :lol: :lol:
haha swietne to jest :D
Awatar użytkownika
kevin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: kevin »

no chłopaki z horrorscope ostro pojechali, numer mephisto i video do kawałka inner pride zapowiadają mocną plytę, chyba jeszcze lepszą niż the crushing design, mimo że ta jest już wystarczająco genialna. Kto nie słyszał to niech się od razu weźmie się za nadrabianie zaległości bo blackpitfather i spółka grają naprawdę kawał mocnej i zajeb..... muzyki.
Lucy Phere
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Lucy Phere »

Nigdy nie myślałem że mamy w polsce tak genialną kapele Thrash Metalową :rocx . Wiadomo co z trasą???
Awatar użytkownika
kevin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Bonzo pisze:
Artur pisze:Czyli tak jak poprzedniczka. Byleby teraz nie dosrali znowu książeczki, które otwiera się nie tą stroną co trzeba :lol: :lol:
haha swietne to jest :D
a ja myślałem że ona tak celowo jest zrobiona ze sie odwrotnie otwiera :) ale trzeba przyznać że dodaje jej to oryginalności :)
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

http://www.metalmind.com.pl/index.php?d ... a&more=580

no to juz w nast wtorek :twisted:

chyba ze znowu MM da ciala, co jest wielce prawdpodobne :roll:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Artur pisze:Miejmy nadzieję, że Horrorscope, Virgin Snatch i The No-Mads zmienią tę sytuację i że dzięki nim powstanie więcej zespołów hołdujących starej szkole spod znaku Bay-Area :D
The No-Mads to raczej hołduje Dżerman Area ;)

A samego Horrorscope znam tylko "Worship Game" czyli materiał z początków zespołu i bardzo mi przypadł do gustu, chociaż specjalnie odkrywczy nie był. Natomiast wczoraj dorwałem "The Crushing Design", ale jeszcze nie przesłuchałem.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

herki pisze:The No-Mads to raczej hołduje Dżerman Area
Tyż prowda :lol: :wink:
A co do płyty to najpewniej kupię to sobie, wszak trzeba wspierać rodzime zespoły.
Awatar użytkownika
kevin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Bonzo pisze:http://www.metalmind.com.pl/index.php?d ... a&more=580
no to juz w nast wtorek :twisted:
dobre wiadomości przynosisz, wreszcie nowy album ujży światło dzienne.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Artur pisze:Powiem więcej - spuścimy Ci w.....
Właśnie, pod wpływem waszych ochów i achów zainteresowała mnie ta kapela, muszę jakąś ich fajną płytkę skołować. Ma ktoś może przypadkowo na dysku? 8) :wink: Widziałem parę klipów i naprawdę kapela warta poznania .
ODPOWIEDZ