Virgin Snatch

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Virgin Snatch

Post autor: Artur »

Skoro drogi Slayer założył temat o thrashowej ekypie ze Śląska, czyli Horrorscope, to ja coś skrobnę o innej czołowej bandzie thrashowców w Polsce :wink: No więc Virgin Snatch :twisted: Kapela istnieje od 2001 roku. Dziś tworzą ją:
:arrow: Łukasz "Zielony" Zieliński - wokal
:arrow: Grzegorz "Grysik" Bryła - gitara
:arrow: Jacek Hiro - gitara
:arrow: Piotr "Anioł" Wącisz - bas
:arrow: Jacek "Jacko" Sławeński - perkusja

"Anioł" z Corrupton jak niektórzy wiedzą to ostatni nabytek grupy, zastąpił chyba najbardziej znanego muzyka jaki występował w VS, czyli Titusa z Acid Drinkers, który grał na obydwu dotychczas wydanych albumach. Innym bardzo znanym muzykiem(obecnie, o czym za chwilę :wink: ), który przewinął się przez skład VS jest Paweł Mąciwoda, obecnie jeden z filarów Scorpions :wink: Pierwsi dwaj natomiast to faktycznie założyciele grupy, wcześniej grający w Deth Sea.

Tyle historii a teraz do rzeczy - niewątpliwie obok wspomnianych Horrorscope oraz The No-Mads największa nadzieja polskiego thrash metalu. Zespół otwarcie w swojej muzyce nawiązuje do klasyków gatunku, ze wskazaniem przede wszystkim na TestAmenT z późniejszego okresu. Chłopcy się wstydzą się tego i bardzo dobrze, wszak jak czerpać, to tylko z najlepszych wzorców :twisted:

Pierwszy album grupy to wydany w 2003 roku "S.U.C.K." . Nie będę ściemniał, że go słyszałem, bo tak niestety nie jest. O ile się nie mylę to słyszałem 3 utwory i nic ponad to, że to rzetelnie zagrany thrash metal nie powiem :wink: Mogę jeszcze powiedzieć, że użyto elektroniki i to dość ciekawie co na kolejnej płycie miejsca nie miało. No i na pewno brzmienie nie było jeszcze tak ciężkie jak na następczyni. Niemniej jednak płyta zebrała dość przychylne recenzje, co zaowocowało między innymi występem przed Anthraxem w Warszawie. Po tej płycie oficjalnie członkiem składu został Hiro znany też ze Sceptic, który na "S.U.C.K." był jeszcze raczej gościem.
W 2005 roku ujrzała światło dzienne wspomniana już wcześniej druga płyta grupy - "Art Of Lying". Ten materiał znam już baaardzo dobrze, często się nim katuję i jest to dla mnie rzecz baaaardzo dobra :mrgreen: . Zawodowo zagrany thrash metal, z potężnym brzmieniem, lekkimi deathmetalowymi inklinacjami(wokale, niektóre riffy). Płyta jest niewątpliwie bardzo udana, trudno jej cokolwiek zarzucić poza tym, że nie jest odkrywcza. Tutaj jeszcze bardziej słyszalne są wpływy późnego TestAmenT, jednak absolutnie mi to nie przeszkadza, tym bardziej, że o plagiatach mowy nie ma. No i można też powiedzieć, że "Art Of Lying" bardzo skutecznie umila mi oczekiwanie na nowy materiał wspomnianych Amerykanów, którego póki co ani widu, ani słychu :evil: Toteż złego słowa na "Art Of Lying" nie powiem. W zasadzie każdy utwór jest godzien uwagi. Dodatkowo świetna okładka :wink:

Na przełom października i listopada natomiast zaplanowana jest premiera nowego albumu VS, zatytułowanego (najprawdopodobniej) "In The Name Of Blood". Wydawcą płyty, tak jak w przypadku "AOL" będzie Mystic. Oto, co o samej płycie mówią muzycy:
Chcemy nagrać płytę, która pod każdym względem przebija "Art Of Lying". Płyta będzie szybsza, cięższa, ale i bardziej przemyślana. Stawiamy na brutalność i ekspresję, więc możecie się spodziewać morderczych riffów, piekielnych solówek i różnorodnych wokali. Oczywiście warstwa liryczna płyty nie może być obojętna – będzie ostro, odważnie i bezkompromisowo – to cechy które tworzą scenę i cały metalowy underground. To będzie cholernie metalowy album!!!"
Cytat z ich strony internetowej (www.virginsnatch.net dla zainteresowanych).
Nie powiem - zapowiada się zmakowicie :twisted: Czekam również na koncerty, najbliższy na jaki reflektuję to koncert w Mega, 29 września na trasie Rat Race Tour 2006. Mam też nadzieję, że zobaczę ich już po premierze nowego albumu. Dotychczas panów widziałem raz, przed Behemothem. Ich krótki, chyba półgodzinny występ bardzo mi się spodobał toteż nabrałem apetytu na kolejne występy, mam nadzieję, że już z dłuższym setem.

I na koniec powiem od siebie, że dla mnie to po prostu polski TestAmenT (nawet Zielony posturą trochę Chucka chyba przypomina, bo to też "kawał chłopa" :lol: ).

Znacie, lubicie ?? :>
Xanathos
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Virgin Snatch

Post autor: Xanathos »

Artur pisze:najbliższy na jaki reflektuję to koncert w Mega, 29 września na trasie Rat Race Tour 2006
Będę tam jeżeli dożyję i będę zdrów.
Idę tam jednak na Sceptic, bo VS tak średnio mi podchodzi.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

kozacka kapela, lubie lubie lubie. nie chce mi się teraz pisać za wiele. fajni też z nich goście. podczas koncertu Fear Factory na Hunterfestynie Zielony i Anioł wyskoczyli na scene i zaczęli kręcić głowami, cfaniaki.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

lubię nawet bardzo :D jak już mówiłem dla mnie Trust pokazało naprawdę że tą kapelę naprawdę stać na wiele ....a ogólnie AOL jest niesamowite nie ma słabego momentu zwłaszcza w porównaniu do nie tak dobrego SUCKS
Artur
-#Nomad
-#Nomad

miki pisze:podczas koncertu Fear Factory na Hunterfestynie Zielony i Anioł wyskoczyli na scene i zaczęli kręcić głowami, cfaniaki.
No proszę, tego to nie wiedziałem :wink: Fajna sprawa :D
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

lubie lubie :) pochwale sie-widzialem live 3 razy ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

S1MON pisze:pochwale sie-widzialem live 3 razy :wink:
No no, a 4-ty raz teraz we wrześniu w Katosach też zamierzasz ?? :>

Generalnie to ja nawet po ledwie jednym obejrzanym występie VS mogę ze 100% pewnością powiedzieć, że na żywo są chyba jeszcze lepsi, po prostu miazga. Już się nie mogę doczekać ich koncertu w Mega :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Artur.... mam ci przypominac, czy pamietasz ze COS masz mi wyslac ? :>
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Hehe, jak już to właśnie przypomniałeś :lol:
Ale nie bądź taki nieciepliwy, ja doskonale pamiętam o tym 8)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Artur pisze:Ale nie bądź taki nieciepliwy, ja doskonale pamiętam o tym Cool
spoko spoko...teraz to ja sie bawie w sluchanie garego, ale wiesz..to sie kiedys skonczy :P
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Artur pisze:No no, a 4-ty raz teraz we wrześniu w Katosach też zamierzasz ?? :>
co jak gdzie z kim ? :D
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

hmm ciekawe dosyć muszę ich posłuchać
Artur
-#Nomad
-#Nomad

S1MON pisze:co jak gdzie z kim ?
No tutaj jest odpowiedź :wink:
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

ja zamierzam jechać do Wrocka... ale nie wiem czy pojade....
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

Elevatorman pisze:ja zamierzam jechać do Wrocka... ale nie wiem czy pojade....
kiedy?
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

jakos w pazdzierniku ....zaraz sprawdze

8 października w niedziele kurde do dupy a di'anno kiedy??
Artur
-#Nomad
-#Nomad

www.virginsnatch.net pisze:Z przykrością informujemy że Virgin Snatch zmuszony jest zrezygnować z zaplanowanej na przełom września i października 2006 roku trasy Rat Race Tour, u boku Sceptic, Thy Disease i gości. Zespół jest w trakcie nagrywania płyty "In The Name Of Blood" a przedłużająca się sesja nagraniowa zmusiła nas do podjęcia takiej decyzji. Zespół: "...Nowa płyta to dla nas priorytet. Chcemy żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik i nie możemy sobie pozwolić na przerwę w nagraniach. Nie kosztem efektu końcowego jakim jest następca "Art Of Lying". Białostockie studio Hertz, w którym powstają ślady na trzecią płytę Virgin Snatch to bardzo zapracowane miejsce i nie ma możliwości przełożenia sesji na czas późniejszy. Następny możliwy termin to październik 2007 roku... Z tego powodu chcielibyśmy przeprosić wszystkich, którzy czekali na nas by móc zobaczyć zespół na żywo. To trudna ale jedyna właściwa, z punku widzenia rozwoju zespołu, decyzja. Jednocześnie informujemy, że Rat Race Tour przetoczy się przez Polskę w planowanym terminie i razem ze Sceptic i Thy Disease podaruje Wam odpowiednią dawkę hałasu. Tego Fanom i reszcie zespołów Virgin Snatch serdecznie i szczerze życzy"
No, czyli teraz już z czystym sumieniem mogę sobie tę trasę odpuścić....
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

No i ja.

Ciekawe czy kogos i kogo na zastepstwo dadza. Oby nie jakies Horrorscope ;) :lol:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Horrorscope to by mogło jechać w trasę włąśnie z Vs. Wtedy to na więcej jak 1 koncert bym sę musiał wybrać :wink:

Ej, a Ty miałeś Slayer coś napisać w tym temacie, leniu jeden :P :lol:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Nosz kurde co :lol: ze Art Of Lying to najlepsza odpowiedz na Testamentowy Gathering? Ze jada z zywca po Amerykansku. I staja sie legenda polskiego thrasha? :wink:
Jazz is not dead, it just smells funny.
ODPOWIEDZ