Dezerter
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Re: Dezerter
Up the Dezerter! Bardzo dobra kapela. Świetne teksty. Jedyna wada to brak solówek i zróżnicowanych dźwięków. Ale generalnie jest dobrze :rocx
Nemesis...as one we stand!!
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Nie dla mnie takie klimaty
. Ale ostatnio usłyszałem jeden punkowy zespół który mi się spodobał. Robie postępy 
-
Stormshield
- -#Moonchild

To jest punk. Oni się opierają na banalności.Dani Filth pisze:Jedyna wada to brak solówek i zróżnicowanych dźwięków.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Stormshield pisze:To jest punk. Oni się opierają na banalności.
Nie powiedziałbym. Byliby chipokrytami gdyby wyśmiewali sie z komercji i banalności samemu na niej się opierając. A hipokrytami z pewnością nie są.
Nemesis...as one we stand!!
-
Stormshield
- -#Moonchild

Zależy co rozumiesz poprzez banalność. Nie czarujmy się - punk zawsze był muzyką prostą, ale dosadną w przekazie i o to w tym chodzi. Teraz to może wygląda trochę inaczej, ale słynne "trzy akordy" Sex Pistols mówią same za siebie.
- Elevatorman
- -#Clansman

Ajj Dezerter to nie takie podziemie.... na Woodstocku 2004 grali jako gwiazda pierwszego wieczoru ...Szajba pisze:Podziemie YEAH! YEAH!
zdażają sie solówki ale są zreguły bardzo proste... ale fajnie pasują np w Ostatniej Chwili .... cała oparta na podciąganiu.... albo w Pierwszy Raz... wogóle utwór punkowo grungeowy i solo również....Dani Filth pisze:Jedyna wada to brak solówek i zróżnicowanych dźwięków
Taaak punk miałbyć prostą muzyką mimo że wielu muzyków potrafiło o wiele wi,ęcej niż te kilka akordów to głownie tak to miało się składać przykład : Junk w Jarocinie kolo grał improwizację i to jaką... ale energie ma w sobie wielką...
Ostatnio zmieniony czw wrz 21, 2006 10:17 pm przez Elevatorman, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja pamiętam piosenke o milicjancie he he
- Elevatorman
- -#Clansman

hehe taaak... jak większośćpaniron pisze:Ja pamiętam piosenke o milicjancie he he
ostatnio robi mi się coraz większy smak na dezertera
kurde, widzę ze już planowałem dawno temu w tym temacie kupić sobie 'underground...'. mam nadzieję, że niedługo mi się wreszcie uda. stary dezerter rzadzi
nie przepadam za przekombinowanym punkiem, to z założenia jest prosta muzyka. co nie znaczy, że urozmaicenia i eksperymenty są złe. dobra, wiecie o co chodzi
nie przepadam za przekombinowanym punkiem, to z założenia jest prosta muzyka. co nie znaczy, że urozmaicenia i eksperymenty są złe. dobra, wiecie o co chodzi
- Elevatorman
- -#Clansman

w jakiejscpiosence dezertera jest motyw ze smoke on the water
tak... dezerter coraz bardziej idzie w strone jaką poszedł proletaryat moze nei az tak bardzo ale jednak .... zaczyna sie troche riffowaniajuras pisze:co nie znaczy, że urozmaicenia i eksperymenty są złe
chodziło mi od "underground of poland"Elevatorman pisze:Ajj Dezerter to nie takie podziemie.... na Woodstocku 2004 grali jako gwiazda pierwszego wieczoru ...
pamietam jak przed punky regge 2005 w mega, zawsze jak przejezdzaly radiowozy, to tłum "spiewał" utwó dezertera "ratunku, policja"
już nie mam tu najwięcej postów

- Elevatorman
- -#Clansman

no tak ... inaczej to zrozumiałem
albo spytaj milicjanta