Setlista 2006 - dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Setlista 2006 - dyskusja

Post autor: WICKER MAN »

Tu dyskutujemy na temat setlisty trasy A Matter of Life And Death World Tour 2006!
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Setlista 2006 - dyskusja

Post autor: jesper »

... no i jednak "A Matter of Life And death" RZĄDZI - szczerze mówiąc z jednej strony to fajna sprawa bo w końcu mamy cały album LIVE jednak osobiście nie jestem za bardzo przekonany do faktu jak to się sprawdzi na koncercie czy włąsnie taki set nie będzie trochę nużący - no zobaczymy - ponadto jestem cholernie ciekaw scenografii i samego show :rocx
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Post autor: Beltrametix »

Tak jak się spodziewałem-cały album ciurkiem, choć "poszarpany" też by mnie nie zaskoczył :) Podliczyłem set, wyszło ok. 105 minut , choć nie wiadomo na ile rozciągną się nowe piosenki :D Tak czy inaczej na koncert nie jadę więc czekam na booty :)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

A więc jednak :D Jak dla mnie zajebongo - teraz będę się starał, aby wyjechać do Dortmundu ;)

Jak widać - można zagrać gig bez The Troopera i Run To The Hills ;)

Dla mnie setlista wypas. Cieszy obecność 2 Minues To Midnight i The Evil That Men Do.
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

O, faktycznie, nie ma 'The Trooper'. Nomad się oburzy.

A setlista fantastyczna, ja sobie lepszej nie umiem wyobrazić. Jak promować płytę to promować.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Set bardzo dobry już nie mogę się doczekać aby usłyszeć nowe jawałki live :)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No set zaskoczyl.Szkoda ze nie ma nic z ery Blaza.Co do The Trooper i innych wyjadaczy to dobrze ze ich nie ma.Swietne utwory ale ilez mozna ich sluchac ,zamiast odgrzewanych i niesmacznych juz kotletow mamy swierzotkie kaski.Nic tylko czekac do koncertu w Dublinie :rocx
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Ciekawe zamknięcie koncertu. Kończyli kiedyś gigi 'Halloweed Be Thy Name'?
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

o ja! to mnie zaskoczyli :solo
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

O kurczę. Właśnie zobaczyłem zdjęcia z koncertu - scena wygląda zajebongo. Nie mogę się doczekać, aż w necie pojawi się więcej fotosów.
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Fantastycznie, że grają cały album!!! Nie znam innego zespołu, który w taki sposób promowałby swoje najnowsze dzieło. Będziemy mieli cały AMOLAD na DVD. Super :D :rocx Jak ktoś teraz stwierdzi, że koncerty Maiden zawsze są takie same, to go wyśmieję. Dobrze, że nie ma już numbera i run to the hills. Cieszy mnie powrót 2 minutes to midnight. Mam nadzieję, że taki set będzie do końca trasy tzn. AMOLAD + jakieś klasyki.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bardzo ciekawy set! Wreszcie pozbyli się ogranych do bólu kawałków (Trooper, RTTH, 666), a dodali 2MTM (pasuje do klimatu płyty) i TETMD - w sumie więc mamy w secie aż 7 kawałków autorstwa Adriana Smitha!
Co do grania całego albumu live to można się już było tego wcześniej spodziewać choć to zawsze miła niespodzianka - dobrze, że Maideni odważyli się na tak ryzykowny krok (zwłaszcza w Stanach!). Oby tylko nie opuścili kilku kawałków w trakcie trasy... :?
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

O_o Jak powiedzieli, tak zrobili. Nie mogę się doczekać żeby usłyszeć nowe kawałki na żywo, choć teraz jeszcze bardziej żałuję, że nie przyjadą do Polski...
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkos »

Grzędi pisze:O kurczę. Właśnie zobaczyłem zdjęcia z koncertu - scena wygląda zajebongo. Nie mogę się doczekać, aż w necie pojawi się więcej fotosów.
Podziel sie draniu :D
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

O Dżizus, teraz dopiero żal jakiegokolwiek konceru bliżej niz Dortmund. Mam nadzieję, że z tej trasy będzie jakieś oficjalne DVD albo chociaż boot w super jakości. Brawo dla ekipy Maiden za ten krok w każdym bądź razie.
Grzędi napisał:
O kurczę. Właśnie zobaczyłem zdjęcia z koncertu - scena wygląda zajebongo. Nie mogę się doczekać, aż w necie pojawi się więcej fotosów.

Podziel sie draniu Very Happy
Wogóle to można by zapodać jakis oddzielny temat na galerie albo inne materiały z trasy.
Why so serious?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Na razie kilka zdjęć słabej jakości udostępniliśmy tylko Klubowiczom. Reszta pokaże się na forum pewnie jakoś po południu - jak tylko będą w necie. ;)
Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Clans »

Niezły zonk z tym setem. Nie spodziewałem się takiego posunięcia z ich strony. Myślałem, że będzie normalka czyli RTTH, Trooper itp + nowe utwory a tu takie coś. To ja w takim razie z niecierpliwością czekam na dobrej jakości bootleg by ocenić nowe kawałki grane live.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Scenografia ciekawa... ale sami zresztą zobaczycie.:) Natomiast set jednak mimo wszystko mnie bardzo zaskoczył. Spodziewałem się ,że zagrają większość kawałków z płyty ale nie ,że cały album. Cieszy obecność 23:58 oraz HBTN, które są bardzo zbliżone do klimatu płyty. Fear też :) Żałuję tylko ,że nie jadę do Dortmundu i czekam na jakieś nagranie wykonane przez TV :)
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

No no, chłopaki się postarały. Zerwali z tym nudnym RTTH, Troopera troche żal, ale przeboleje jakoś :D
Bardzo mi się podoba ta setlista!
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

A wg mnie i tak slabo - pozbyli sie niby kilku ogranych do bolu rzeczy, ale wsrod staroci nie ma niespodzianki. Bylem na 100% pewien, ze bedzie "The evil...", bo beda grac go na nastepnej wspominkowej trasie (ten trick juz tez wpadl im w nawyk). Sytuacje ratuje wiec tylko i wylacznie zaganie calego AMOLAD i to tylko ze wzgledu na to, ze niektore kawalki slyszymy w tym przypadku pierwszy i ostatni raz zarazem na zywo.
Tzn kto uslyszy, ten uslyszy, bo na koncert sie nie wybieram i widze, ze nie mam czego zalowac, czekam na fotki zeby zobaczyc scenografie...
ODPOWIEDZ