na której płycie sa najbardziej wypasione solówki ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: na której płycie sa najbardziej wypasione solówki ?
W przypadkowej kolejności:
BNW
DOD
AMOLAD
SIT
Killers
TNOTB
XF
BNW
DOD
AMOLAD
SIT
Killers
TNOTB
XF
Najbardziej wypasione solówki można usłyszeć na AMOLAD w wykonaniu Dave'a, który jest w tej chwili najgrubszym gitarzystą w Iron Maiden.
No nie ma co AMOLAD żądzi
, a tak poza tym to SIT miażdży pod wieloma względami, tam najgorsza solówka jest lepsza od najlepszej z AMOLADu
-
Deleted User 2259
no WczasPhantom22 pisze:a tak poza tym to SIT miażdży pod wieloma względami, tam najgorsza solówka jest lepsza od najlepszej z AMOLADu
to w związku ,że czasem solówka może stanowić całą kwinstesencję utworu ;]miki pisze:i w zwiazku z tym?
Somewhere in time. W ogóle ta płyta jest genialna pod każdym względem, a takie solóweczki jak np. z Stranger in a strange land albo Wasted Years mówią same za siebie. TNOTB i Killers też mają świetne solówki.
Joker pisze:Dave'a, który jest w tej chwili najgrubszym gitarzystą w Iron Maiden.
-
Deleted User 2259
no ale to prawda,no ale nie jst znowu taki grubu,o wiele grubszy jest ten w Avku M@tiegoSzczur22 pisze:zabiłeś
On nie jest gruby tylko jakoś tak ta koszulka jest nadmuchana. :closed Chyba widziałeś kiedyś na zdjęciach Dżefa Hannemana. Nie no i znowu rymuję.Invader pisze:o wiele grubszy jest ten w Avku M@tiego
Zostań raperem
!
Dave jest chyba trochę chudszy niż na poprzednich trasach (najgorzej było chyba z GMETIDT), podobnie jak Steve. Wogóle Steve wygląda jakby na siłkę chodził, chyba, że ta bluzka tak powoduje.
Dave jest chyba trochę chudszy niż na poprzednich trasach (najgorzej było chyba z GMETIDT), podobnie jak Steve. Wogóle Steve wygląda jakby na siłkę chodził, chyba, że ta bluzka tak powoduje.
A myślisz że co ;] Kasę maBartSmith pisze:Wogóle Steve wygląda jakby na siłkę chodził
Prędzej ma na chacie cały sprzęt.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dobre, uśmiałem się :beerfreeforce pisze:Albo sobie w stodole zrobił
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ale to prawdaKratos pisze:Dobre, uśmiałem się :beerfreeforce pisze:Albo sobie w stodole zrobił
coś zbaczacie z tematu. mi nie chodziło o wypasione brzuchy tylko o wypasione solówki 
Nie wiem jakie uznać za najbardziej wypasione, to podam moje ulubione albumy pod tym względem po prostu, bo chyba o to chodzi
Chronologicznie:
"Piece Of Mind"
"Somewhere In Time"
"Seventh Son Of A Seventh Son"
"Fear Of The Dark"
"Brave New World"
a Slayer ?? Milion razy bardziej niż za solówki cenię ich za riffy i agresję. W ogóle to Królowie Riffów, solówki to jak dla mnie bledną przy tych ich riffach
Co innego w Maiden - bardziej zapadają mi w pamięć sola niż riffy, choć te złe nie są oczywiście.
Chronologicznie:
"Piece Of Mind"
"Somewhere In Time"
"Seventh Son Of A Seventh Son"
"Fear Of The Dark"
"Brave New World"
Pod tym względem "Anger" jednak też biedny... w ogóle ktoś kiedyś dobrze powiedział o tym albumie - "solówki nadałyby tej muzyce coś, czego jej brak - klimat". 100% poparcia.miki pisze:ja wolę jakiś fajny riffowy motyw niż solówki
Co jak co, ale dla mnie sola w Maiden w większości są po prostu świetne, takie że tak powiem "wywrotowe"...miki pisze:a jak już sola to takie dobre jak Mass Hypnosis, spójne z numerem, albo Slayerowe wyścigi, to jest fajne
a Slayer ?? Milion razy bardziej niż za solówki cenię ich za riffy i agresję. W ogóle to Królowie Riffów, solówki to jak dla mnie bledną przy tych ich riffach
ale ja nie mówie o Angerze, on faktycznie jakichś tych motywów nie ma wybitnie cudownychArtur pisze:Pod tym względem "Anger" jednak też biedny... w ogóle ktoś kiedyś dobrze powiedział o tym albumie - "solówki nadałyby tej muzyce coś, czego jej brak - klimat". 100% poparcia.
ja tez wolę ich riffy, ale chodzi mi o styl solówek, które mi pasują, nie maidenowe popisy często niepotrzebne tylko takie wyścigi, jakby przerywnikiArtur pisze:a Slayer ?? Milion razy bardziej niż za solówki cenię ich za riffy i agresję. W ogóle to Królowie Riffów, solówki to jak dla mnie bledną przy tych ich riffach
No bo wiesz - mi nie musisz tłumaczyć, że dobra muzyka i bez solówek się obronimiki pisze:ale ja nie mówie o Angerze, on faktycznie jakichś tych motywów nie ma wybitnie cudownych
1.Number,PoM,Powerslave,SiT,7th Son
2.Reszta
3.AMOLAD
2.Reszta
3.AMOLAD