Nowa wersja coveru "2 Minutes To Midnight"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowa wersja coveru "2 Minutes To Midnight"
Szczerze mówiąc nie podoba mi się zupełnie. Wolałbym słyszeć tą wokalistkę w jej własnym repertuarze. Iron Maiden to nie muzyka Bacha czy Mozarta więc nie będę tu pitolił dyrdymał o profanacjach jednak wolę Iron Maiden w oryginale, bądź zagrany przez muzyków grających zazwyczaj metal. Takie eksperymenty jak ten doceniam jednak nie potrafię się tym zachwycać.
a mi sie podoba, jak zwykle zreszta, no i ta wersja z bandem lepsza od poprzedniej solo. moze wpadne w srode na chlodna... w koncu blisko mam
A może coś Slayera?? 
A tak na serio to bardzo chciałbym usłyszeć These Colours Don't Run w twoim wykonaniu- to by musiało być piękne.
A tak na serio to bardzo chciałbym usłyszeć These Colours Don't Run w twoim wykonaniu- to by musiało być piękne.
Może lepiej nie? Nie odmawiam oczywiście talentu Gaverieli, ale jednak myślę ,że wystarczy z coverowaniem kawałków metalowych.
Jak kiedyś się zdecyduje na nową płytę z coverami, to mam nadzieję że pomysli o mojej prośbie 
Cover metalowy, z całym szacunkiem, jest jak każda inna piosenka. Więc nie ma właściwie różnicy czy zagram swoją wersję "Darkness" Petera Gabriela, czy coś z Countdown to Extinction, naprawdę.
(no, z tą różnicą, że "Darkness" jest cięższe od wielu kawałków metalowych)
Innymi słowy jestem dalece otwarta na propozycje, z zastrzeżeniem, że nie zamierzam 'specjalizować się' w przeróbkach metalu - choć przyznam że są ogromnie wdzięczne ze względu na kontrast:
Covery, które powtarzają wiernie oryginał, bywają bardzo nudne (są wyjątki! ale spójrzmy prawdzie w oczy: kto potrzebuje kolejnej metalowej wersji metalowego kawałka? chyba że przychodzimy się pobawić przy dobrym cover-bandzie, wtedy to co innego). Kiedy się coś przerabia, najlepiej zrobić to dogębnie. Nie na siłę, ale po prostu aby brzmiało tak, jak sam byś tą piosenkę napisał lub wykonał przy minimalnych jedynie wskazówkach: taka melodia, takie słowa...
W każdym razie taki jest moje skromne zdanie na ten temat.
Innymi słowy jestem dalece otwarta na propozycje, z zastrzeżeniem, że nie zamierzam 'specjalizować się' w przeróbkach metalu - choć przyznam że są ogromnie wdzięczne ze względu na kontrast:
Covery, które powtarzają wiernie oryginał, bywają bardzo nudne (są wyjątki! ale spójrzmy prawdzie w oczy: kto potrzebuje kolejnej metalowej wersji metalowego kawałka? chyba że przychodzimy się pobawić przy dobrym cover-bandzie, wtedy to co innego). Kiedy się coś przerabia, najlepiej zrobić to dogębnie. Nie na siłę, ale po prostu aby brzmiało tak, jak sam byś tą piosenkę napisał lub wykonał przy minimalnych jedynie wskazówkach: taka melodia, takie słowa...
W każdym razie taki jest moje skromne zdanie na ten temat.
Otóż togavriela pisze:kto potrzebuje kolejnej metalowej wersji metalowego kawałka? chyba że przychodzimy się pobawić przy dobrym cover-bandzie, wtedy to co innego
Nediam - w minionych latach często na koncertach grałam "King of Pain" the Police. Wychodziło dość zgrabnie, choć nigdy nie nagrałam. "Synchronicity" to genialna płyta.
Ja podobnie jak Joker nie zachwycam się tym, lecz doceniam, duży szacun za to 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Nie powiem żeby nie było ciekawe 
Aranżacja była bardzo ciekawa i całkiem, całkiem...
Wokal najlepszy z całej pioseki aczkolwiek w takim nie gustuje
troche za mało porywające w porównaniu z orginałem
oby tak dalej, życze sukcesów
:rocx
Aranżacja była bardzo ciekawa i całkiem, całkiem...
Wokal najlepszy z całej pioseki aczkolwiek w takim nie gustuje
troche za mało porywające w porównaniu z orginałem
oby tak dalej, życze sukcesów
Własnie Gabrielo , mozna Ciebie, Was zaprosic na gig?
U nas tego typu granie ma wielu zwolennikow, jakis kontakt z miejskim domem kultury mam... moglbym zagadac. jesli w ogole was to interesuje.
U nas tego typu granie ma wielu zwolennikow, jakis kontakt z miejskim domem kultury mam... moglbym zagadac. jesli w ogole was to interesuje.
Jazz is not dead, it just smells funny.
to w centrum moze jest gdzies?gavriela pisze:na Chłodnej 25
Taki koncert w Smoku to by była fajna rzecz. Fajna rzecz.slayer pisze:Własnie Gabrielo , mozna Ciebie, Was zaprosic na gig?
Wiesz, ja z wielką chęcią. Nie mam pewności jak z chłopakami, bo są zajętymi ludźmi, a poza tym utrzymują się z grania, więc tak jak dla mnie warunki finansowe polegają głównie na tym, żeby nie włożyć w to sama za dużo pieniędzy, dla nich jest to kwestia zarobku. Tak czy inaczej, za każdą tego typu inicjatywe jestem ogromnie wdzięczna - zawsze można to przedyskutować. Mój mail to "mail (at) gabakulka (kropka) com". :-)slayer pisze:Własnie Gabrielo , mozna Ciebie, Was zaprosic na gig?
Tak, blisko centrum, konkretnie na rogu Chłodnej i Żelaznej. Bezpośrednio na tym skrzyżowaniu zatrzymuje się np autobus 157.slayer pisze:to w centrum moze jest gdzies?gavriela pisze:na Chłodnej 25
Będę grała solo - 7.XII o 19:00 tylko na pianine z drobnym nagłośnieniem wokalu. Natomiast 7.XII już porządnie nagłośniona z moim Rolandem etc. (nadal jednak solo)
Będę sprawdzać/szukać. Dzięki!Szajba pisze: no to sie jutro przejde i sie dowiem, jak narazie moge powiedziec tylko tyle, ze to jest GCK (górnośląskie centrum kultury) przy placu sejmu śląskiego
-
wojtas_im
Aranżacja, moim zdaniem, bardzo ciekawa
Zawsze podziwiałem ludzi za to, że chcą robić tego typu rzeczy (obracać się wokół tego, co związane jest z muzyką: grać, śpiewać itp., itd.) :rocx Życzę zatem sukcesów, dalszych pomysłów, a także wytrwałości w dążęniu do zamierzonych celów i ich realizacji :beer
Copycat pisze:Taki koncert w Smoku to by była fajna rzecz. Fajna rzecz.
sprobuje sie cos dowiedzicgavriela pisze:Wiesz, ja z wielką chęcią
2 minutes... fajne wykonanie!!! Mi przypadło do gustu!!! :rocx
Wpadnij do Szczecina czasem!!! tylko napisz wcześniej gdzie grasz!! :solo
Przyjdę posłuchać!!
Pozdrawiam!!! :beer
Wpadnij do Szczecina czasem!!! tylko napisz wcześniej gdzie grasz!! :solo
Przyjdę posłuchać!!
Pozdrawiam!!! :beer
popieram popieramgavriela pisze:Covery, które powtarzają wiernie oryginał, bywają bardzo nudne (są wyjątki! ale spójrzmy prawdzie w oczy: kto potrzebuje kolejnej metalowej wersji metalowego kawałka? chyba że przychodzimy się pobawić przy dobrym cover-bandzie, wtedy to co innego). Kiedy się coś przerabia, najlepiej zrobić to dogębnie. Nie na siłę, ale po prostu aby brzmiało tak, jak sam byś tą piosenkę napisał lub wykonał przy minimalnych jedynie wskazówkach: taka melodia, takie słowa...