Savatage
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Savatage
Mam całą dysko, ale rozsianą po płytkach z empetrójkami
jak na razie na dysku mam Fight For The Rock, Gutter Ballet i Hall.
no to najbardziej w pompkę ;]
dzięki Wam wielkie
:beer
SZG, wyslalem Ci linka na gg
moze bys tak wszedl? :>
sory, zaraz odpalę gg 
a ja to cfaniacko przewidziałam i wysłałam PM'a ;]SZG, wyslalem Ci linka na gg Razz moze bys tak wszedl? :>
hehe... no fakt, u mnie gg czasami jest wyłączoneEvE pisze:a ja to cfaniacko przewidziałam i wysłałam PM'a ;]
ja też to przewidziałem, ale sprawę miałemEvE pisze:a ja to cfaniacko przewidziałam i wysłałam PM'a ;]
ja tez...szczegolnie to nowe, ktore odtwarza mi muzyke zamiast winampahehe... no fakt, u mnie gg czasami jest wyłączone
Prelude to mandess to jest ich wymysł? Bardzo znany jest ten motyw.... 
A kojarzysz "W grocie króla gór"? (Hall...właśnie), jakiś kompozytor to wymyślił (ja to z Apocalypticą bardziej kojarze
), Savatage bezczelnie to tylko zapożyczył 
Edvard GriegWrath pisze:jakiś kompozytor to wymyślił
Z 19 wieku kompozycja ;]
teraz kojarze gościaEvE pisze:Edvard Grieg
ja też przecieżWrath pisze:ja się słabo na muzyce znam
Jeszcze ma jedną znaną kompozycję, "Poranek". Ale na komórce W pałacu Króla Gór się prezentuje naprawdę wyśmienicie :]. Polecam.
Ale Wy mi brednie wciskaliście
Hall... do pięt nie dorasta Streets- A Rock Opera. Cholera, cudowna jest ta płytka, te ballady np. Somwhere In Time, If I GO Away, Believe... coś niesamowitego....
z tego co słyszałem, to tak bym to ulożył:
1. Streets- A Rock Opera
2. Gutter Ballet
-. Handful Of Rain
4. Hall Of The Mountain King
5. Fight For The Rock
6. Power Of The Night
słabo znam tą ostatnią, bo mnie nie wciągnęła za bardzo. Fight też cienka, ale ujdzie. W ostatnim Metal hłamerze wyczytałem, że fight było narzucone przez wytwórnie, specjalnie dość komercjna płyta, żeby przyciągnąć więcej słuchaczy... wie ktoś coś więcej?
Kurde, zarąbisty zespół to jest, niesamowicie mnie wciągnął.... praktycznie tylko ich i Nevermore słuchałem w tym tygodniu
z tego co słyszałem, to tak bym to ulożył:
1. Streets- A Rock Opera
2. Gutter Ballet
-. Handful Of Rain
4. Hall Of The Mountain King
5. Fight For The Rock
6. Power Of The Night
słabo znam tą ostatnią, bo mnie nie wciągnęła za bardzo. Fight też cienka, ale ujdzie. W ostatnim Metal hłamerze wyczytałem, że fight było narzucone przez wytwórnie, specjalnie dość komercjna płyta, żeby przyciągnąć więcej słuchaczy... wie ktoś coś więcej?
Kurde, zarąbisty zespół to jest, niesamowicie mnie wciągnął.... praktycznie tylko ich i Nevermore słuchałem w tym tygodniu
no te dwie plyty takie są średnie, więc nie bój żaby5. Fight For The Rock
6. Power Of The Night
Ja osttatnio Guttera i Hall of... stawiam na równo
W ogóle Handful niby fajny ale kojarzy mi sie mocno z Nightwishem. Chance i wogóle, te klaiwsze.
oni majądużo klimatucznych balladowych utworków które ogólnie są ślicznesyzygy pisze:cudowna jest ta płytka, te ballady n
no bo Hall to taka fajna klimatyczna heavy mietalowa płytka, ale bez rewelacji jak dla mnieEvE pisze:Nie jesteś aż tak dziwny. Dziwne jest 4te miejsce ;P.
A Nomad znasz ten zespół? Wokal powinien Ci się spodobać.
lubięsyzygy pisze:A streets jak Ci się podoba, mnie urzekła ostatnio Very Happy
syzygy pisze:ale bez rewelacji jak dla mnie
Chociaż wielbię Tonight He Grinds Again
Tak odświeżasz czy wyruszyli w trase/nową płyte chcą wydac?
-
Deleted User 357
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... emID=87004Chudy pisze:wyruszyli w trase/nową płyte chcą wydac?
Wiadomo o tym już od pół roku;/
A temat tak sobie podbiłem, bo właśnie słucham Live Japan 94 i mie taka refleksja naszła;]